[Video] Perez loopt hersenschudding op

Sergio Perez heeft vandaag bij zijn crash in de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco een hersenschudding en een gekneusd dijbeen opgelopen. De Mexicaanse Sauber-coureur zal de nacht in het ziekenhuis door moeten brengen en de kans lijkt dan ook zeer klein dat hij morgen zal gaan starten.

Perez crashte in het derde deel van de kwalificatie hard bij het uitkomen van de tunnel. De Sauber raakte eerst met de rechterkant de muur aan de rechterzijde om vervolgens zijdelings in de muur bij de chicane te verdwijnen. Het duurde vervolgens geruime tijd voordat de Mexicaan uit de auto was gehaald. Het bleek vervolgens snel dat hij bij kennis en aanspreekbaar was.

Update 20:04 uur

Sergio Perez heeft van de doktoren te horen gekregen dat hij morgen niet mag racen tijdens de Grand Prix van Monaco. In het ziekenhuis werden door de artsen naast de hersenschudding en de gekneusde dij overigens geen verdere kwetsuren of botbreuken geconstateerd. Perez zal wel vannacht in het ziekenhuis moeten blijven. Mogelijk is hij over twee weken in Montreal weer van de partij.