F1-coureur Sutil aangeklaagd voor mishandeling

Formule 1-coureur Adrian Sutil is door de baas van Genii Capital Eric Lux aangeklaagd voor zware lichamelijke mishandeling. Het nieuws is door het Zwitserse gerechtskantoor Lalive vanavond door middel van een persbericht bekend gemaakt. Het glasincident vond in een Chinese nachtclub plaats.

"Als gevolg van de gebeurtenissen op 17 april te Shanghai, heeft de heer Eric Lux een aanklacht ingediend tegen de heer Adrian Sutil wegens zware lichamelijke mishandeling", luidt het schrijven," zo stond in een verklaring te lezen. Zodra de aanklacht officieel wordt dan zullen Sutils team Force India en de FIA op de hoogte worden gesteld. Het kan de Duitser bij schuldigverklaring zelfs zijn superlicentie en daarmee een plaats in de Formule 1 kosten.

Sutil bevestigde vorige week al dat het incident waarbij Lux aan zijn nek gewond raakte plaats heeft gevonden. "Tijdens een prive-aangelegenheid heb ik per ongeluk iemand verwond. Ik heb niet opzettelijk gehandeld en mijn excuses aangeboden voor wat er gebeurd is," zo liet hij weten aan de Duitse media.