McLaren zoekt naar verbeteringen

McLaren kwam bij de Grand Prix van Australië veel beter voor de dag dan van te voren aangenomen mocht worden. Lewis Hamilton werd tweede, terwijl teamgenoot Jenson Button met de zesde stek genoegen moest nemen. Toch zijn deze plaatsen niet voldoende voor het team uit Woking. "We zijn pas tevreden met de auto als we vooraan de grid staat."

De afstand met Red Bull Racing is nog altijd aanzienlijk. "Er is nog aardig wat werk te doen," zei McLaren-directeur Jonathan Neale dan ook tegen Autosport. "Het is duidelijk dat we niet over de snelste bolide van allemaal beschikken, maar we gaan er de komende races alles aan doen om er voor te zorgen dat Lewis Hamilton en Jenson Button de kans hebben zich op de eerste startrij te kwalificeren."

"De start van het jaar was goed en we hebben veel zelfvertrouwen overgehouden aan de race in Melbourne, maar we zijn pas tevreden als we vooraan de grid staan." Hij wil niet zeggen welke verbeteringen er momenteel in het vat zitten. Wel geeft hij aan dat McLaren nog op zoek is naar meer neerwaartse druk en betere betrouwbaarheid.

Neale verwacht ook de concurrenten stappen zullen gaan maken ten opzichte van de eerste race. "Van Ferrari en Mercedes hebben we het beste bijvoorbeeld nog niet gezien", stelt hij. "Ik weet zeker dat die teams nog meer mogelijkheden hebben."