Afblazen race Bahrein kost miljoenen

Het afblazen van de Formule 1 Grand Prix van Bahrein kan financiële consequenties hebben voor F1-baas Bernie Ecclestone. Hij heeft aangegeven dat hij geen geld zal vragen voor de race, waardoor zijn bedrijf Formula One Management ongeveer dertig miljoen euro aan inkomsten misloopt.

Het verhaal waarde rond dat Ecclestone Bahrein de rekening gewoon zou sturen maar in de Daily Telegraph ontkent de Brit dit. "Het bedrag dat normaal betaald wordt voor het houden van een Grand Prix, wordt nu niet betaald. Ik laat ze niet betalen voor een race die niet is verreden. Mocht de race later in het jaar nog gehouden worden, dan zullen ze alsnog het normale bedrag moeten betalen."

Ecclestone gaat in ieder geval zijn best doen om de race dit jaar alsnog te in te halen. "Wat in Bahrein gebeurt, is heel erg triest. Een maand geleden had iedereen echter nog zin in de race en leek niemand er problemen mee te hebben. Wanneer het weer rustig is, zullen we kijken of we de race alsnog kunnen laten plaatsvinden."

Mocht de race definitief van de baan zijn dan dreigen ook de teams geld mis te lopen. Zij krijgen een deel van hun inkomsten van FOM, waardoor als er minder te verdelen is ze minder gaan ontvangen.