Kubica is gestart met revalidatie

Robert Kubica is gestart met zijn herstel, nadat hij een aantal succesvolle operaties heeft ondergaan. De Poolse coureur van Lotus Renault GP raakt eerder deze maand betrokken bij een ernstig ongeval tijdens een rally in Italië. Sindsdien ligt hij in het ziekenhuis.

"Het gaat redelijk goed met hem," liet zijn behandelend arts, dokter Rossello, in een reactie weten. "Het goede nieuws is dat er geen complicaties zijn opgetreden bij de operaties die hij de laatste tijd heeft moeten ondergaan. Hij kan zijn vingers een klein beetje bewegen en heeft alweer een klein beetje gevoel in zijn hand. Het belangrijkste is echter dat er geen infecties zijn opgetreden. Dat is waar we ons de meeste zorgen over maakten."

De verwachting is dat Kubica nog tenminste twee weken in het Santa Monica-ziekenhuis moet blijven. "Hij zal nog een paar weken bij ons op de revalidatie-afdeling moeten blijven, zodat we hem goed in de gaten kunnen houden. De kans bestaat namelijk nog altijd dat er infecties optreden. We zullen het verband om zijn hand daarom ook nog om de paar dagen moeten vervangen. Over twee weken bekijken we de volgende stap."

Lotus Renault GP heeft Nick Heidfeld inmiddels aangewezen als vervanger voor Kubica.