"Messi zal nooit zo groot worden als Beckham"

David Beckham is volgens Rafael van der Vaart nog altijd een grotere ster dan Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Beckham traint sinds enkele weken mee bij Tottenham Hotspur om zijn conditie op peil te houden. Van der Vaart is onder de indruk van de oud-speler van Manchester United en Real Madrid.

"Hij is een klasse apart", zegt Van der Vaart tegen Engelse media. "Ik ken niemand met zo'n sterk rechterbeen als Beckham." De Engelsman is volgens de oud-Ajacied een échte wereldster.

"Cristiano Ronaldo heeft alles, maar Beckham is een wereldster. Hij is groter dan iedereen. Messi zal ook nooit zo groot worden als Beckham. Hij is nu wel de beste voetballer van de wereld, maar Beckham is meer dan voetbal. Hij is ook een echte zakenman en heeft veel glamour", vervolgt Van der Vaart, die verklaart dat Becks ondanks de enorme aandacht geen sterallures heeft.

"Als je naast hem zit in de kleedkamer, dan blijkt hij gewoon een heel normale kerel te zijn. Hij is erg aardig en is gewoon een goede kerel", besluit de Oranje-international. Beckham keert volgende maand weer terug naar LA Galaxy om aan de Amerikaanse competitie te beginnen. De 35-jarige middenvelder heeft in Los Angeles een aflopend contract.