Robben niet in voorlopige selectie Oranje

Bondscoach Bert van Marwijk heeft 25 spelers opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje voor het oefenduel met Oostenrijk.

Het Nederlands Elftal speelt de oefenwedstrijd woensdag 9 februari in het Philips Stadion in Eindhoven. De naam van Bayern München-speler Arjen Robben ontbreekt in de lijst met voorlopig geselecteerden.

"Arjen en ik hebben uitgebreid met elkaar gesproken en we zijn beiden van mening dat hij nog meer tijd nodig heeft om helemaal op zijn oude niveau terug te keren. Ik ben in ieder geval erg blij dat het zo goed met hem gaat", verklaarde Van Marwijk zijn keuze.

De voorlopige selectie:

Doel: Vorm (FC Utrecht), Stekelenburg (Ajax).

Verdediging: Pieters (PSV), Heitinga (Everton), Maduro (Valencia), Mathijsen (HSV), Van der Wiel (Ajax), Wisgerhof (FC Twente).

Middenveld: Afellay (Barcelona), Van Bommel, Emanuelson (AC Milan),  Strootman  (Utrecht),Schaars (AZ), Janssen (Twente) De Zeeuw (Ajax), Sneijder (Inter), Van der Vaart (Tottenham), Nigel de Jong (Manchester City)

Aanval: Elia, v.Nistelrooij (HSV), Kuijt (Liverpool), Huntelaar (Schalke), Van Persie (Arsenal), Luuk de Jong (Twente), Lens (PSV)