Silberbauer ziet transfer naar Celtic wel zitten

Michael Silberbauer staat op het verlanglijstje van verschillende buitenlandse clubs. Eén daarvan springt er volgens de speler van FC Utrecht bovenuit.

De zaakwaarnemer van Silberbauer heeft de clubleiding van Utrecht laten weten dat Celtic één van de serieuzere clubs voor hem is. "Er zijn meerdere clubs geïnteresseerd in Silberbauer. We hebben met zijn zaakwaarnemer in Liverpool een goed gesprek gehad", aldus technisch directeur Foeke Booy in De Telegraaf.

Utrecht nam de 29-jarige Silberbauer in 2008 transfervrij over van FC Kopenhagen. Hij heeft een contract tot en met het einde van dit seizoen. Met een verkoop in de winterstop hoopt de club uit de Domstad nog een transferbedrag voor hem te ontvangen.

Celtic zat de laatste weken regelmatig op de tribune van de Galgenwaard om Silberbauer te bekijken. De Deense spelverdeler stond in de voorronde van de Europa League nog tegenover de Schotse grootmacht. Utrecht won op sensationele wijze met 4-0 de return, terwijl de club na de 2-0 nederlaag in Glasgow al uitgeschakeld leek.