Team Lotus blijft bij groen en geel in 2011

De baas van Team Lotus Tony Fernandes heeft bekend gemaakt dat zijn renstal afziet van het gebruik van de zwarte en gouden kleuren voor 2011. In plaats daarvan zullen net als dit jaar de bolides voorzien worden van een groen/geel kleurenschema.

Fernandes zegt bij de naam Team Lotus te blijven, hoewel er volgend jaar in de Formule 1 ook Lotus-Renault GP zal zijn. "Ik heb er geen problemen mee dat er twee Lotussen op de grid zullen staan," zei hij tegen Autosport. "Maar ik denk wel dat het bespottelijk is dat we beiden met zwart en goud gaan rijden en daarom kan ik zeggen dat we ons kleurenschema gaan wijzigen."

"We zeiden dat we met zwart en goud zouden gaan rijden. Ze hebben de auto zwart met goud geverfd en hun intenties duidelijk gemaakt. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel, want ik ontving berichten van mensen die zeiden dat we een sigarettenmerk promootten. Ik wist wist niet dat John Player Special nog in het Verenigd Koninkrijk en andere delen van de Commonwealth verkocht werd. Had ik deze controverse nodig? Nee."

"De FIA maakte gisteren bekend de motorenplannen voor 2013 en verder bekend, wat betekent dat de Formule 1 vergroend wordt, dus wat is er beter dan de kleur groen? We hebben onze fans naar hun reacties gevraagd en velen hebben gezegd dat we het bij groen en geel moesten houden. Ik ben dus 99% zeker dat we bij die kleuren blijven."