Geox-ploegleider snapt niks van UCI

Geox-TMC kreeg gisteren te horen dat het geen ProTeam-licentie heeft gekregen van de UCI. Mauro Gianetti, ploegleider van de formatie van onder andere Denis Menchov en Carlos Sastre, snapt niets van de beslissing van de UCI.

"Dit is slecht nieuws voor de wielersport," vindt hij. "Sastre is de enige Tour-winnaar sinds 1996 die nooit in opspraak geraakt is. Dat negeert de UCI volledig. Het gaat hen alleen maar om punten, niet om ethiek."

Gianetti verwees in zijn pleidooi naar Vacansoleil, dat wel een licentie kreeg. "Riccardo Ricco heeft de wielersport ernstige schade toegebracht. Dankzij hem moest ik destijds op zoek naar een nieuwe sponsor. Hoe kunnen de punten die hij in 2010 na een snelle comeback behaald heeft, zwaarder wegen dan alle prestaties die Sastre en Menchov in het verleden behaald hebben?"

"We hebben een heel competitieve ploeg. Menchov won in 2009 de Giro en eindigde dit jaar als derde in de Tour. Bovendien hebben we talenten als Fabio Duarte, de wereldkampioen bij de junioren van 2008. Daar krijg je geen punten voor, maar toont wel aan dat je een groot talent bent. De UCI is daar volledig aan voorbij gegaan."