[IndyCars] Lotus derde motorleverancier

Lotus zal vanaf 2012 de derde motorleverancier in de IndyCar Series gaan worden. Het befaamde merk dat ook aerodynamica-pakketten zal gaan leveren gaf geen verdere details vrij over de motoren. Naar verluidt zullen deze in samenwerking met Cosworth worden gebouwd.

"Lotus is uniek in de autowereld, geen andere autofabrikant is zo met succesvol geweest in een grote variatie aan autosportdisciplines, of we het hebben over Le Mans, World Rally, Sportscars, Formule 1 of natuurlijk IndyCar. Dit jaar hebben we de handen ineen geslagen met KV Racing voor IndyCar en we zullen onze aanwezigheid volgend jaar significant vergroten," zei de directeur van Group Lotus Dany Bahar.

In 2011 zal Lotus minimaal twee bolides van KV Racing gaan sponsoren en een jaar later zullen deze auto's ook met de Lotus-krachtbron gaan rijden. "Vanaf 2012 kunnen IndyCar teams de prachtige mogelijkheid hebben om voor een IndyCar met een Lotus motor en aerodynamicapakket te kiezen, om direct deel te worden van de Lotus erfenis: één van de meest innovatieve en succesvolle sport- en autosportmerk in de wereld."

Voor Lotus zijn de IndyCar Series niet nieuw, want Jim Clark won in 1965 de Indianapolis 500. Als motorleverancier is de sport wel nieuw voor het merk. "Lotus is een beroemde naam in autosport, met een lange associatie met de grote namen in onze sport. We zijn vereerd dat Lotus er voor heeft gekozen om als motorfabrikant in de IndyCar Series te stappen. De IZOD IndyCar Series heeft de snelste, meest veelzijdige wagens en rijders in de wereld en we hebben competitie tussen motorleveranciers om de serie nog spannender voor de fans te maken," zei de directeur van de IndyCar Series Randy Bernard.