Een speciale jongen en zijn Kinect

Ondanks dat niet iedereen positief is over Kinect, zijn er toch een paar mooie verhalen voortgekomen sinds Microsofts antwoord op de Wii in de winkels ligt. Een van die verhalen is van een vader en zijn autistische zoontje.

Het zoontje had heel veel plezier wanneer hij samen met zijn vader gamede. Doordat de overstap van controller naar handelingen op het scherm wat te moeilijk was voor de jongen was het gamen echter nooit een succesverhaal. Ondanks dat bleef de jongen trots doorgaan omdat hij graag samen gamede met zijn vader.

"Controllers for the PlayStation 3, Wii, and Xbox 360 do frustrate him and he has a lot of trouble controlling the characters on the screen using the peripherals, but he's always willing to try and keep on practicing in getting better. As he tells me sometimes, "I want to play with you, Daddy." so he's pretty persistent in trying to get proficient with them." Aldus de vader van het autistische jongetje.

Toen de vader echter Kinect gekocht had en begon te spelen, ging er een wereld voor de vader en zijn autistische zoontje open. Het jongetje begon spontaan mee te dansen en zijn armen te zwiepen met de verschillende games die er voor Kinect mogelijk zijn. Via Kinect werdt het navigeren door de menu's ook een stuk duidelijker voor de jongen. Sindsdien gamen vader en zoon steeds vaker en is er een warme band tussen de twee prachtige mensen ontstaan.

Voor het volledige, hartverwarmende verhaal kun je hier klikken. Is dit voor jou genoeg reden om Kinect te supporten?