Kinect-camera gekraakt

De bewegingsgevoelige Kinect-camera voor de Xbox 360 is binnen enkele dagen na de release in de Verenigde Staten gekraakt. Hackers hebben het volgens de Amerikaanse site Cnet voor elkaar gekregen om de bewegingsmotoren, die de camera normaal automatisch positioneren, via een pc te laten functioneren. Het bedrijf Adafruit Industries had tweeduizend euro beloning beloofd aan de eerste programmeur die de Kinect-camera zou kraken. Het is de hackers nog niet gelukt om ook beeld van de camera op de pc te krijgen.

Microsoft heeft de Kinect-camera speciaal voor de Xbox 360 gelanceerd. Het menu van de spelcomputer en speciaal gemaakt spelletjes zijn volledig met lichaamsbewegingen te besturen. Volgens Adafruit Industries is de technologie achter de Kinect-camera te waardevol om enkel voor entertainmentdoeleinden te gebruiken. Daarom loofde het bedrijf de beloning uit.

Microsoft is niet blij met de Kinect-kraak. "We keuren het modificeren van onze producten af", geeft het bedrijf aan tegenover Cnet. "Microsoft blijft beveiligingen doorvoeren om het modificeren tegen te gaan. Daarnaast gebruiken we de wet om Kinect tegen krakers te beschermen."

Kinect voor de Xbox 360 is vanaf woensdag in Nederland verkrijgbaar.


Kinect-camera binnen enkele dagen al gekraakt (Foto: Novum)