Kinect kan niet aan vraag UK voldoen

De voorraad Kinects voor de eerste verkoopdag in het Verenigd Koninkrijk is al verkocht, maar er zal meer voorraad komen voor de eerste week, aldus Neil Thompson, general manager bij XBox UK. Hij beloofde dat er voor de eerste week een goede voorraad zou zijn, en dat er voor het eind van het jaar er honderdduizenden zullen zijn.

"Ik kan niet elke retailer genoeg voorraad garanderen voor de eerste dag," aldus Thompson, "maar we hebben zeker een goede basis voor de eerste week. En , nog belangrijker, we gaan richting Kerst en ik ben ervan overtuigd dat retailers qua omzet zullen gaan profiteren van de Kinect."

Amazon liet weten geen voorraad meer te hebben voor 10 november,de dag van uitgave, en Play.com geeft aan niet zeker te weten of de pre-orders (die nog wel geplaatst kunnen worden) wel geleverd kunnen worden.

Thompson: "We zien dat er een ontzettend grote vraag is, en daar zijn we blij mee. Het laat zien dat we de aandacht van de mensen hebben. Wanneer een nieuw product uitgebracht wordt, wordt ons altijd gevraagd of we genoeg voorraad zullen hebben. Maar eigenlijk hoop je vaak dat dit niet het geval is, zodat blijkt dat je een succes geboekt hebt."

"De grote vraag blijft natuurlijk of we de klanten tevreden kunnen stellen qua voorraad, met het oog op de kerstperiode. En we gaan er alles aan doen om die vraag met ‘ja' te beantwoorden, en genoeg producten aan te leveren."