'Deul heeft uitzicht op speelminuten bij Bayern'

Boy Deul maakte deze zomer de overstap naar Bayern München. Na een sterke periode bij de beloften heeft hij zich op de hoofdmacht.

Deul kwam deze zomer over van Willem II en sloot als amateur aan bij het tweede elftal van Bayern München. De aanvaller heeft zich bij de beloften met vier treffers in de kijker gespeeld. "De deur staat open voor Boy", zegt assistent-trainer Andries Jonker tegen Voetbal International. "Hij doet het goed en wie zich zo manifesteert krijgt vanzelf een kans van Louis."

Jonker kende Deul uit zijn tijd bij Willem II en tipte Bayern deze zomer. "Het ging zo: bij Bayern München II kwamen we spelers tekort en omdat ik vertrouwen heb in zijn talent, heb ik zijn naam genoemd. Hij kwam een maand op proef, is ook mee geweest met het eerste elftal op trainingskamp en deed het zó goed dat hij een contract kreeg."

"De eerste twee weken had hij het heel moeilijk, maar daarna ging het steeds beter", vervolgt de assistent van hoofdtrainer Louis van Gaal. "Vergis je niet in de 3. Bundesliga, die competitie is vergelijkbaar met de Nederlandse Eerste divisie. Boy moet ervoor gaan, voor het A-elftal. Dat dwingt hij zelf af, door goed te trainen en goed te spelen."