Verdonk: Droom in duigen door media

Trots op Nederland-lijsttrekker Rita Verdonk verwijt het verlies bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen nog steeds aan de rol van de media. Dit zegt Verdonk in een nieuw uitgebreid interview met het kwaliteitsblad Privé.

Verdonk zegt dat ze door actualiteitenrubrieken op televisie nauwelijks werd uitgenodigd: "Ze geven geen reden aan. Ze waren dan vol of zoiets. Omdat ik zo klein was, kwam ik niet echt aan de beurt. Het was een vicieuze cirkel. Als je alleen bent, kom je ook minder in de pers. De mensen zeggen dan: 'Ik heb je nergens gezien, dus hebben we maar niet op je gestemd.'"

Ook vindt de TON-leider dat er een verkeerd beeld is geschapen van haar in de media: "Ik zat in de Tweede Kamer helemaal in mijn eentje. Van niemand kreeg ik steun. Dan ben je de hele dag aan het debatteren en zit je 's avonds naar Pauw & Witteman te kijken, waar een fijne collega uit de Tweede Kamer vertelt: 'Tja... Rita was er weer niet.' Dat ik de hele dag twee zalen verder zat, dat zegt hij er dan even niet bij." Verdonk gaat zich nu mogelijk richten op een eigen bedrijf in de veiligheid.


Zelfs het omkopen van kinderen mocht Rita's verkiezingsresultaat niet baten