'Mateschitz verlaagt vraagprijs Toro Rosso'

Red Bull-baas Dietrich Mateschitz heeft de vraagprijs voor Scuderia Toro Rosso volgens de website 422race.com aanzienlijk verlaagd. De Italiaanse renstal staat al een jaar voor 60 miljoen dollar te koop maar tot op heden is er geen interesse in geweest. Daarom zou de prijs nu gehalveerd zijn.

"Er is altijd sprake van geruchten, dat is niets nieuws. Er zijn momenteel geen plannen om Toro Rosso van de hand te doen," zei een woordvoerder van Mateschitz die het verlagen van de vraagprijs ontkent. 422race.com weet echter te melden dat er zelfs al kandidaatkopers zijn.

De eerste die genoemd wordt is de steenrijke Mexicaanse zakenman Carlos Slim. Hij wordt ook genoemd bij Sauber, dus onduidelijk blijft naar welk team zijn interesse echt uit gaat. De tweede partij is Villeneuve/Durango die na het niet toekennen van het dertiende gridslot door de FIA andere manieren zoeken om de Formule 1 te betreden. Tenslotte zou er vanuit het Midden-Oosten interesse zijn in het team.

Dat Mateschitz van Toro Rosso af wil komt niet als een verrassing. Sinds dit seizoen moet het team haar auto zelf bouwen, waardoor de kosten enorm zijn opgelopen. Hierdoor lijkt het aannemelijk dat de Oostenrijker al zijn pijlen richt op Red Bull Racing.