[US Open] De Bakker ten onder

Thiemo de Bakker is er niet in geslaagd om op de US Open te stunten. De als vijfde geplaatste Robin Söderling was in drie sets een flinke maat te sterk voor de Nederlander (6-2, 6-3, 6-3)

In de eerste set maakte De Bakker een groot aantal onnodige fouten en verloor mede daardoor de eerste set met 6-2. In de tweede set ging het gelijk op tot een 3-3 stand. Daarna won Söderling zijn eigen service en wist de Bakker te breaken waardoor de Zweed op 5-3 kwam te staan en met zijn eigen service ook de tweede set wist binnen te halen.

In de derde set begon de Nederlander goed en wist mede door sterk opslagwerk de eerste game op love binnen te slaan. Bij de servicegame die daarop volgde ging het echter opnieuw mis. Een hoop slordigheidjes en dus onnodige fouten braken De Bakker op en hij zag Söderling opnieuw een break voorsprong nemen. In de achtste game van de wedstrijd kreeg de Nederlander kansen op terug te breaken maar meerdere keren ontbrak het de Nederlander aan geluk waardoor Söderling alsnog zijn eigen game wist te behouden. De Bakker verloor daarna opnieuw zijn eigen service en zag Söderling als winnaar van de baan stappen.