Hart verlaat City als het moet

Joe Hart, één van de keepers van het Engelse nationale elftal, wil zijn club Manchester City verlaten als hij er niet in slaagt om de eerste keuze van manager Roberto Mancini te worden. Tot dusver kreeg de Ier Shay Given altijd de voorkeur van de Italiaan. Onder de vorige manager van City, Mark Hughes, was dat niet anders.

De 23-jarige Hart maakte het afgelopen seizoen een goede indruk op huurbasis bij Birmingham City, dat mede door goed keeperswerk van Hart op een knappe negende plaats in de Premier League eindigde. Nu David James niet meer in de Premier League uitkomt en Robert Green opzichtig blunderde op het afgelopen WK wil het Engelse volk graag de jonge Hart in het doel van het nationale team zien.

Mocht Hart echter weer op de bank plaatsnemen dan kiest bondscoach Capello waarschijnlijk liever voor keepers die wel elke week onder de lat staan bij hun club, zoals Paul Robinson van de Blackburn Rovers en Chris Kirkland van Wigan Athletic. "Het is niet aan mij om beslissingen te maken, maar als ik niet speel moet ik mijn conclusies trekken. Ik heb veel gespeeld de laatste tijd en dat is alles wat ik wil," aldus de keeper, die tot dusver drie interlands achter zijn naam heeft staan.