Preud'homme is nooit tevreden

Michel Preud'homme debuteerde gisteravond met het winnen van de Johan Cruijff Schaal bij FC Twente, maar toch was de Belgische trainer niet helemaal tevreden. De oud-doelman van de Rode Duivels zag dat zijn ploeg de wedstrijd tegen Ajax redelijk eenvoudig onder controle had. "Ik begrijp dat de ploeg met een voorsprong op zak voor zekerheid gaat, maar ik had graag wat meer willen zien. Als trainer ben je echter nooit tevreden", aldus Preud'homme.

De Belg werd in eigen land landskampioen met Standard Luik (2008) en won dit jaar de nationale beker met AA Gent. Preud'homme veroverde gisteren zijn eerste prijs over de grens. "Ik ben heel blij voor de club en de ploeg, maar ik bekijk dit niet persoonlijk. Ik heb nog best wat aan te merken op ons spel, maar dat is al historie. Het is belangrijk dat we weer een trofee in de kast kunnen zetten, dat is goed voor een club."

Preud'homme is de derde buitenlandse trainer die de Johan Cruijff Schaal op zijn erelijst heeft staan. Eerder lukte dat zijn landgenoot Erik Gerets (2000 en 2001) en de Engelsman Bobby Robson (1998).