Conditie van grasmat Port Elizabeth valt mee

Na de middagtraining van het Nederlands elftal heeft een kleine afvaardiging het veld van Nelson Mandela Bay Stadium geïnspecteerd. De grasmat in Port Elizabeth, gastheer van Nederland - Brazilië, ligt er redelijk bij.

Dat was voor bondscoach Bert van Marwijk een meevaller. Eerder deze week werd de mat namelijk grotendeels vervangen. Hoewel de grasmat de voorbije 24 uur weer in redelijke staat verkeerde, schrapte de FIFA de training van vandaag in het stadion voor zowel Brazilië als Nederland. Rollers en maaiers waren vandaag druk in de weer om het veld voor de kraker in perfecte conditie te krijgen. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Het grootste probleem had het schaduwrijke deel van het stadion, dat flink te lijden had onder de hevige regenval eerder deze week. Op sommige plekken legden tien werknemers van het stadion de voorbije dagen zelfs nieuwe delen gras.

Oranje wilde vanavond zelf zien hoe de conditie van de mat was. "Het is niet goed, maar het is beter dan ik dacht. Ik had nogal wat slechte verhalen gehoord. Het is redelijk hard, maar het valt me niet tegen", aldus Van Marwijk.