Van Persie: "Sneijder en ik zijn meer dan collega's"

Robin van Persie is niet blij met de rol van de media rondom zijn wissel tegen Slowakije. Er werd volop over dat incident gesproken, maar ondertussen was alles al snel weer koek en ei bij Oranje.

"Ik heb echt geen namen genoemd toen ik naar de kant moest, ook niet die van Sneijder. Dat blijf ik volhouden, ook nadat ik de tv-beelden heb teruggekeken. Allerlei andere mensen gaan er nu van alles bijhalen. Van sommigen had ik het wel verwacht, maar de manier waarop Jack van Gelder op televisie aan het zoeken en zuigen is, valt me echt tegen", zegt Van Persie tegenover De Pers.

"Sneijder en ik waren de eersten die na afloop met elkaar hebben gepraat. We zijn de laatste jaren meer dan collega's geworden, ook de vrouwen gaan goed met elkaar om", heldert de hoofdpersoon de situatie op. "Na de wedstrijd hebben we in het hotel nog met de hele groep gesproken over wat er is gebeurd. Daar hebben een paar jongens iets gezegd en heb ik ook mijn mening gegeven. Ik heb de groep kenbaar gemaakt wat ik wél heb geroepen tijdens de wissel. Ik ga dat nu niet in de media herhalen. Ik heb wel mijn excuses aangeboden."

Voor morgen wacht de kwartfinale met Brazilië en Van Persie heeft er zin in. "Ik ben ervan overtuigd dat we een goed resultaat kunnen neerzetten. Geluk zal ook een factor worden, want je weet zeker dat zij kansen zullen krijgen", aldus de aanvaller, die achter de filosofie (resultaatgericht werken) van Oranje staat.