Gerrard: "Als mensen twijfelen, stropen we de mouwen op"

Steven Gerrard behaalde met Engeland door een zege op Slovenië (1-0) de achtste finales ondanks een matige start op het WK.

"We hebben passie, vechtlust, teamgeest en kwaliteit getoond. We hebben werkelijk verdiend om door te gaan", verklaart de aanvoerder van Engeland en Liverpool op de officiële website van The Reds. Gerrard speelde met de Engelse ploeg twee zwakke duels tegen Team USA en Algerije, waarna de kritiek enorm toenam.

De laatste wedstrijd tegen Slovenië moest daarom gewonnen worden. "Als je een wedstrijd móet winnen en je maakt het niet af door een tweede of derde doelpunt te scoren, dan word je op het eind nog flink nerveus. Maar ik denk dat de jongens het vandaag fantastisch hebben gedaan", aldus de Engelse aanvoerder.

Gerrard ziet Engeland nog ver komen. "We hebben dit vaker gedaan als we met onze rug tegen de muur stonden. Als mensen aan ons twijfelen stropen we onze mouwen op en laten we zien dat we wel goed kunnen voetballen. Maar dat zullen we de rest van het toernooi moeten blijven doen om in de finale te komen."