Villeneuve wil in 2011 terugkeren in F1

Jacques Villeneuve gaat voor 2011 een laatste poging doen om in de Formule 1 terug te keren. Mocht de Canadees hier niet in slagen, dan gaat hij zich mogelijk richten op de NASCAR waar hij dit jaar al op Road America en in Montreal in de Nationwide Series zal gaan rijden.

Villeneuve was dit jaar in beeld bij Stefan GP om te gaan racen in de Formule 1. Het Servische team wilde de Toyota-bolides van dit jaar in gaan zetten, maar kreeg van de FIA geen toestemming van de FIA om de opengevallen plek op de grid in te gaan nemen.

"Ik ben gelukkig en ben druk bezig om mijn kinderen op te voeden, maar ik zou nog veel gelukkiger zijn als ik weer achter het stuur plaats zou mogen nemen. Als je ooit een coureur bent geweest, dan ben je dat volgens mij je hele leven lang," zei Villeneuve tijdens een evenement om de veiligheid op de wegen te bevorderen. "Ik heb hard gewerkt om in 2010 terug te keren. Ik geef mezelf nu tot 2011, dus er zijn nog enkele maanden te gaan."

De 39-jarige Canadees geeft wel aan dat het lastig zal worden. "De teams willen geen risico nemen. Er komt een moment dat je er te lang uit bent geweest en de teams je gewoon geen kans meer geven."