Ballack wil niet weg bij Chelsea

Het was niet het seizoen voor Michael Ballack. De middenvelder van Chelsea zat meer op de bank dan hem lief was. Aan een vertrekt bij kersverse kampioen van de Premier League denkt hij vooralsnog echter niet.

Bij de Londense topclub is de Duitser in het bezit van een aflopend contract. "Ik wil graag blijven. Chelsea is en blijft mijn eerste gesprekspartner. Zij hebben gezegd dat ze pas willen praten over een nieuw contract na afloop van het vertrek. Daar wacht ik dus op", zo zegt Ballack in diverse Duitse media.

Het is echter nog maar de vraag of Chelsea door wil met de international. De club wil zich namelijk meer gaan richten op de jeugdige spelers. Zodoende krijgt Twente-target Jeffrey Bruma in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een kans bij het eerste elftal.

Sinds het seizoen 2006/2007 staat Ballack onder contract bij Chelsea. Sinds zijn komst kwam hij 104 duels in actie voor de club, waarin hij zestien keer scoorde. Daarvoor droeg de 33-jarige middenvelder het shirt van onder andere Bayern München en Bayer Leverkusen.