Zorgenkind Ribéry inzetbaar tegen Lyon

Louis van Gaal kan woensdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen Olympique Lyon gewoon beschikken over Franck Ribéry. De Franse aanvaller van Bayern München kampte met een lichte spierblessure, maar is fit genoeg om te starten. Ook de mogelijke betrokkenheid van Ribéry bij een seksschandaal is voor Van Gaal geen reden om hem buiten de selectie te laten.

Ribéry zou in een Parijse nachtclub seks hebben gehad met een minderjarige prostitee, maar volgens zijn advocate geldt hij voorlopig alleen als getuige. Het schandaal lijkt niet alleen Ribéry te raken. Ook de Franse internationals Sidney Govou, Karim Benzema en Hatem Ben Arfa worden genoemd.

Bayern kiest er voorlopig voor om Ribéry in de luwte te houden. De speler zou aan de vooravond van de halve finale tegen Lyon op de persconferentie verschijnen, maar werd op het laatste moment vervangen door Daniel van Buyten. De Belg mocht van de club geen vragen over zijn in opspraak geraakte ploeggenoot beantwoorden.

Op de onrust rondom Ribéry na, leeft Bayern zorgeloos toe naar de wedstrijd. De koploper van de Bundesliga blaakt na de 7-0 overwinning van afgelopen weekeinde op Hannover 96 van het zelfvertrouwen. Van Gaal mist alleen aanvoerder Mark van Bommel, die na zijn gele kaart tegen Manchester United is geschorst.

Bij Olympique Lyon, dat voor het eerst in de clubhistorie in de halve finale van de Champions League staat, ontbreken de geblesseerde verdedigers Jean-Alain Boumsong en Mathieu Bodmer. Meevaller voor coach Claude Puel is de aanwezigheid van Lisandro Lopez. De Argentijnse spits raakte afgelopen weekeinde geblesseerd, maar is fit genoeg bevonden om te spelen.

Ribéry vanavond inzetbaar © Novum/AP