Kovalainen vestigt hoop op updates voor Spanje

Heikki Kovalainen heeft goede hoop dat de updates die het Formule 1-team van Lotus mee zal brengen naar de Grand Prix van Spanje een graadmeter zullen vormen voor de rest van het seizoen. De Maleisische renstal neemt een grote upgrade mee, waardoor het boven de andere nieuwe teams uit hoopt te steken.

Volgens Lotus kan de upgrade ongeveer een seconde per ronde opleveren, waarmee het team de nieuwe renstallen duidelijk achter zich zal laten en een stuk dichter bij de bestaande teams komt. Volgens Kovalainen kan het team hierdoor een sterk seizoen gaan draaien. "Het is een significate stap en een significante keerpunt voor ons. Als het pakket levert wat het zou moeten doen, dan moet het ons verder naar voren helpen, verder weg van de nieuwe teams. Hopelijk kunnen we daarna van het ontwerp- en productieteam regelmatig nieuwe delen krijgen. Geen grote verbeteringen, maar wel zodanig dat we in een flow terecht komen en meer verbeteringen kunnen doen."

Volgens de Finse Lotus-coureur is de upgrade groter dan gebruikelijk is voor de start van het Europese seizoen. "We komen verder van achteren, dus we hebben meer ruimte voor grotere verbeteringen en als we dat gedaan hebben, dan zullen ze kleiner zijn. De topteams kunnen die kleine zaken die lastig te vinden zijn wel vinden. Het is interessant om te zien wat de andere nieuwe teams kunnen en hopelijk kunnen wij hun nu helemaal voorbij zijn."