Whitmarsh: "Sneller ontwikkelen dan anderen"

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh vindt dat het Formule 1-team dat dit jaar het snelst de bolide kan ontwikkelen de titel gaat pakken. Het seizoen is vier races onderweg, maar het is spannender dan ooit met kleine verschillen in de top.

Desondanks gaat de naar McLaren overgestapte wereldkampioen Jenson Button met twee overwinningen aan de leiding in het kampioenschap. Dankzij de dubbelzege in China leidt het Britse team ook het constructeurskampioenschap. De andere coureur Lewis Hamilton staat mede dankzij zijn soms zeer gewaagde inhaalacties derde in de titelstrijd.

Toch is de McLaren MP4-25 niet de snelste op de baan. Deze eer is weggelegd voor de Red Bull RB6. "In de kwalificatie hadden we, denk ik, de op één na snelste auto. We waren minder snel dan Red Bull," zei Whitmarsh die het collectief bij McLaren roemt. "Het is een bewijsschrift aan het team en de coureurs dat we hier gewonnen hebben."

"We moeten onze auto sneller ontwikkelen dan de rest. Barcelona wordt een uitdaging. Ik ben er zeker van dat alle teams met upgrades komen. Zelf moeten we hard werken om te zorgen dat we een grotere stap vooruit maken dan de rest." Whitmarsh wijst er op dat in Spanje het seizoen echt gaat beginnen. "Het is nu een ontwikkelingsrace. We moeten onze auto sneller maken, maar ook de betrouwbaarheid niet vergeten. Als we ons blijven ontwikkelen en goed racen, kunnen we beide titels binnenhalen. Dus dat is wat we gaan proberen."