Babel trekt boetekleed aan

Met tien man ging Liverpool donderdagavond met 2-1 ten onder tegen Benfica. Ryan Babel pakte een domme rode kaart en betuigt nu spijt van zijn actie. "Ik voel me schuldig voor deze nederlaag."

De Oranje-international kreeg rood na een opstootje met de Braziliaanse verdediger Luisão. Dit was het gevolg van een overtreding op Fernando Torres. "Het was een afschuwelijke overtreding en ik wilde het opnemen voor Fernando. Luisão begon vervolgens heel hard in mijn gezicht te schreeuwen. Ik wilde hem alleen maar van me af houden."

Babel duwde zijn tegenstander vervolgens in het gezicht. "Het was dom van mij om hem vervolgens te duwen, maar een gele kaart had volgens mij volstaan. De spelers van Benfica maakten het groter dan het was."

Met Babel nog in het veld stonden The Reds nog met 1-0 voor. Liverpool verloor met tien man uiteindelijk met 2-1. "Ik voel me schuldig voor deze nederlaag. Ik ga van deze fout leren, het zal niet meer voorkomen. Ik heb sorry gezegd tegen de jongens en volgens mij staan ze achter me", vertelt Babel in de Telegraaf.