Button tempert verwachtingen voor Maleisië

Het zelfvertrouwen van Jenson Button is na de winst in de Grote Prijs van Australië flink toegenomen. De Brit zette de concurrentie op achterstand na een goed getimede bandewissel. Toch heeft de regerend wereldkampioen nog geen hoge verwachtingen voor de Grand Prix van Maleisië.

"We hebben gewonnen in Melbourne, maar dat wil niet zeggen dat we ook winnen in Sepang", begon Button zijn relaas. "Zo werkt het niet, hoewel de zege in Melbourne natuurlijk een enorme stimulans is voor het team. Maar we weten ook dat het circuit in Sepang waarschijnlijk niet zo geschikt is voor onze bolide."

Button gaf toe dat McLaren niet de snelste bolide van dit seizoen heeft. De coureur is van mening dat de wagen van Red Bull Racing sneller is. Dit demonstreerden Sebastian Vettel en Mark Webber in de eerste twee races van het nieuwe seizoen ook al, aangezien zij de hoogste pure snelheid hadden. "Als Red Bull zijn zaakjes op orde heeft, zijn ze bijzonder snel en heel moeilijk te verslaan", aldus Button, waarmee hij naar de mechanische pech voor Red Bull Racing refereerde.

"Het is nog vroeg in het seizoen en veel zal ook afhangen van de kracht van teams om verbeteringen aan te brengen in de auto. De Formule 1 is ook een ontwikkelingsstrijd en McLaren is daar sterker in dan andere teams", ging Button verder. "Vorig jaar liet McLaren al zien hoe snel zij veranderingen kunnen doorvoeren. Voor mij was dat een reden om in gesprek te gaan met het team."

Button verwacht op tijdens de Grand Prix van Sepang, die komend weekend wordt verreden, weer mee te strijden om de punten. "Het is een prachtig circuit dat alles in zich heeft. Je moet er netjes en precies kunnen rijden, maar op sommige stukken ook vol gas durven gaan. Ik ben een fan van Sepang en denk zeker dat ik hier mijn wagen weer beter ga leren kennen."