UFC-baas laat vechters toe in EA MMA

Toen EA maanden geleden de game EA MMA aankondigde was de baas van de grootste MMA-federatie de UFC furieus. Hij vertelde dat iedere vechter die in EA MMA zit nooit meer mag uitkomen voor de UFC. Nu EA MMA toch een behoorlijke line-up aan goede vechters heeft die de UFC graag nog een keer in hun acht-hoekige ring ziet vechten, heeft de baas van de UFC, Dana White, deze regel ingetrokken.

Hij had voordat UFC Undisputed 2009 uitkwam een gesprek met EA om een MMA-spel te maken, EA wilde hierover niet praten aangezien volgens hen MMA geen sport is. Dat ze nog geen jaar later zelf met een MMA spel op de proppen komen viel bij White in het verkeerde keelgat. Hij heeft nog steeds laten weten niet blij met EA te zijn, zo zei hij het volgende over EA: "They told us it's not a real sport. First of all, they wouldn't even take a meeting with us. They told us they would never do a game and now they're coming out with a fucking game. Johnny come latelys. Me-toos."

Maar Dana White heeft ook laten weten dat de vechters die in EA MMA zitten niet meteen uitgesloten zijn voor de UFC. Dit jaar komen er 2 MMA-games uit, namelijk UFC Undisputed 2010 die 25 mei uitkomt en EA MMA die in de winter uit gaat komen.

Dana White