F1-teams: "Niet meteen veranderingen invoeren"

De Formule 1-teams vinden het te vroeg om nu al met maatregelen te komen om de show te verbeteren. Na de saaie race in Bahrein was de Grand Prix van Australië een verademing voor het publiek en de hele Formule 1-wereld. Het weer zorgde voor een race waarin veel actie was.

Komende vrijdag zullen de FOTA-leden met elkaar om tafel gaan om te bespreken welke maatregelen de sport in de toekomst vooruit moeten gaan helpen. Zo staat onder meer de terugkeer van KERS genoemd. "Na Bahrein zei ik dat we even af moesten koelen en het later in het seizoen weer zouden moeten gaan bekijken," zei Ferrari-teambaas Stefano Domenicali. "Het is fout wanneer je nog emotioneel bent. Je geeft de samenvatting pas achteraf en niet gedurende het seizoen."

"Misschien is de race in Maleisië wel weer saai en gaan we het wederom bediscussiëren. Alle FOTA-teams moeten zich op het echte probleem richten en dat is dat auto's minder goed presteren als ze in het zog van een ander rijden. We moeten ons richten op het minder efficiënt maken van de auto's."

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh en Red Bull-teambaas Christian Horner vinden dat als de omstandigheden maar goed zijn er een interessante race ontstaat. Zo was er regen in Australië, een safety car en actie in de pitstraat, waardoor het een spektakelstuk was. Ze wijzen er beiden op dat de nieuwe regels in de Formule 1 nog niet afgeschreven moeten worden, omdat er na twee races nog geen oordeel over te vellen is.