Webber: "Ik ging strijdend ten onder"

Mark Webber beleefde vandaag de Grand Prix van Australië wederom als een nachtmerrie. De Red Bull-coureur startte nog wel vanaf plaats twee, maar op Albert Park ging het voor de thuisrijder daarna helemaal mis. Hij wist uiteindelijk als negende de streep te bereiken.

Webber verloor direct na de start de tweede plaats aan Felipe Massa, maar kon na een foutje van de Braziliaan deze plek enkele ronden later terugpakken. Hij verloor daarna veel tijd omdat hij een ronde langer dan teamgenoot Sebastian Vettel moest wachten op slicks. De Australiër bezocht de grindbak omdat de banden niet genoeg grip gaven en maakte twee pitstops in tegenstelling tot de voorsten. Enkele fraaie inhaalacties en snelle rondes brachten hem uiteindelijk weer bij de toppers, maar met nog enkele ronden te gaan ging hij in de fout en reed van achteren Lewis Hamilton aan. De Brit spinde, terwijl de Red Bull-coureur zijn voorvleugel verloor en de pits op moest zoeken. Webber kwam uiteindelijk als negende over de streep in zijn thuisrace.

"Ik ben in ieder geval strijdend ten onder gegaan," zei Webber tegen de BBC. "Dit gebeurt als je, dankzij meerdere redenen, wat verder naar achter rijdt. Het leek mij het beste om ervoor te gaan en ik dacht aan de race in Bahrein. We moesten wat anders proberen. Natuurlijk wilde ik niet eindigen zoals ik dat nu deed maar hopelijk was het een aantrekkelijke race om te zien."

"Het was moeilijk om een inhaalactie te plaatsen omdat het naast de ideale lijn vuil was. Daarnaast is de topsnelheid van Lewis een stuk hoger. Het was dus heel lastig om iets bij hem klaar te spelen. Ik keek uit naar het slotstuk van de race: ik hoopte op een mooi gevecht. We wilden allebei Fernando Alonso inhalen. Mijn excuses voor Lewis voor dit ongeluk," zei de Australiër die voor het incident een officiële waarschuwing van de wedstrijdleiding kreeg.