Blind kent voor even geen sentimenten

Daley Blind moet met FC Groningen zondag aantreden tegen de club waar hij zijn opleiding genoot en nog steeds onder contract staat. Sentimenten spelen voor even geen rol bij de speler. Blind kan zomaar degene zijn die Ajax de das omdoet in de titelstrijd.

"Ik heb wel aan zo'n scenario gedacht",
aldus de verdediger, die ook prima op het middenveld uit de voeten, kan tegenover De Telegraaf. "Ik heb de afgelopen dagen via de sms over en weer gedold met sommige jongens van Ajax. Maar als ik een scoringsmogelijkheid krijg, zal ik natuurlijk proberen deze te benutten. Ik ben een sportman en wil dus altijd winnen", zegt Blind.

Zijn trainer Ron Jans: "Heel simpel: als een verhuurde speler tegen zijn eigen club beslissend is, dan hadden ze hem maar niet uit moeten uitlenen. Ik vind het een teken van zwakte als daar moeilijk over wordt gedaan."

"Je ziet ook vaak dat spelers tegen hun oude of eigen club niet juichen. Dat begrijp ik evenmin. Bij een doelpunt mag je blij zijn. Je voetbalt toch voor je eigen team? Ik heb met Daley gesproken over het doelpunt dat Jan Vertonghen als huurling van RKC in 2007 scoorde tegen Ajax. Daley verzekerde me dat als de mogelijkheid zich aandient, hij scoort."