FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 27 maart 2010

Oranjevrouwen kloppen Slowakije

De Nederlandse voetbalsters zijn nog steeds in de race om de groepsfase voor kwalificatie voor het WK voetbal te overleven. In Almelo versloeg de ploeg van Vera Pauw Slowakije met 2-0 door doelpunten van Sylvia Smit en Daphne Koster.

Noorwegen gaat aan de leiding van de groep met Nederland. Het Scandinavische land klopte Macedonië vanavond met 14-0. Nederland staat tweede in de groep met twee punten minder en één wedstrijd meer gespeeld. Om in aanmerking te komen voor de play-offs voor het WK moeten de Oranje-dames de eerste plaats zien te bereiken.

Dit moet gebeuren zonder bondscoach Pauw. Zij maakte bekend om na de dubbele confrontatie met Slowakije een punt achter haar bondscoachschap te zetten. De 47-jarige Pauw kon zich niet meer vinden in het beleid van voetbalbond KNVB en houdt daarom de eer aan zichzelf. Op 1 april zal ze voor de laatste maal op de bank gaan zitten.

Uitslag FC Twente - Sparta Rotterdam

In de Eredivisie stond vanavond om 20:45 uur de wedstrijd tussen FC Twente en Sparta Rotterdam op het programma. Hieronder vind je de uitslag van dat duel.

FC Twente

3 - 0

Sparta Rotterdam

 46' Ruiz
 49' Ruiz (pen)
 50' Ruiz
 
 
 Gele kaart: De Roon, Touzani, (Sparta Rotterdam)
 Rode kaart: Koenders (48/2xg) (Sparta Rotterdam)
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 23.800
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Boschker
Stam
Wisgerhof
Douglas (Rajkovic/72)
Tiendalli (Kuiper/46)
Tioté
Perez
Janssen (Parker/54)
Ruiz
N'Kufo
Vujicevic
  Seliga
Koenders
Viergever
Adeleye
Slijngaard
De Roon
Touzani (Van Gessel/76)
Strootman (Falkenburg/33)
Bodul (Van Bueren/54)
Poepon
John

Lid koninklijke familie Abu Dhabi crasht

In Marokko is een groots opgezette reddingsactie op touw gezet voor een lid van de koninklijke familie van Abu Dhabi, sjeik Ahmed bin Zayed al-Nahayan. Die stortte vandaag met een zweefvliegtuigje in een meer ten zuiden van de hoofdstad Rabat. De Spaanse piloot kon al wel worden gered, berichtte de BBC.

Sjeik Ahmed is een jongere broer van sjeik Khalifa bin Zayed, de emir van Abu Dhabi en president van de Verenigde Arabische Emiraten. Sjeik Ahmed, die begin veertig is, staat aan het hoofd van het grootste beleggingsfonds ter wereld, de Abu Dhabi Investment Authority (ADIA). Hij was vorig jaar nummer 27 op de Forbes-lijst van machtigste mensen ter wereld.

Wielrenners Raboploeg gekortwiekt

De wielrenners van de Rabobank-ploeg die meegedaan hebben aan Milaan - San Remo hebben vandaag hun haardos verloren. De acht renners die aan de Primavera deelnamen hadden onderling afgesproken dat wanneer een van hen de koers zou winnen de haren afgeschoren zouden worden. Óscar Freire won deze koers.

De Spanjaard kwam vandaag het Holiday Inn hotel in Gent binnen met een tondeuse in de hand, waarbij zijn ploegmaten het moesten ontgelden. Onder meer Maarten Tjallingii onderging de behandeling met tegenzin. "Ja, ook ik moet er aan geloven," zei Lars Boom die ploegleider Eric Dekker zag ontkomen aan het kaalscheren. "Ik heb hele harde gel in, Dus dat gaat ze niet lukken," zei Dekker.

Whitmarsh: "Red Bull kan rijhoogte aanpassen"

Volgens Martin Whitmarsh heeft heeft Red Bull een systeem in de auto waarmee de coureur de rijhoogte van zijn wagen kan aanpassen. De McLaren-teambaas denkt dan ook dat de snelle tijden van Sebastian Vettel en Mark Webber neergezet zijn met een lagere rijhoogte dan normaal tijdens een kwalificatie.

Aanvankelijk dacht McLaren dat een dergelijk systeem onreglementair zou zijn, maar nu Red Bull het gebruikt wil het team het ook gaan gebruiken. Het systeem zorgt ervoor dat de auto wat lager komt te staan. Normaal gesproken staan auto's tijdens de kwalificatie, die met weinig brandstof wordt verreden, hoger dan tijdens de race waarbij de tank tot de nok toe vol zit

"De wagens van Red Bull en nog een paar andere teams lijken tijdens de kwalificatie lager te staan dan je zou verwachten", aldus Whitmarsh tegenover de BBC. "Er zijn aanwijzingen dat er wordt gereden met een systeem waarmee de coureur rijhoogte kan regelen, een systeem waar veel mensen eerst van dachten dat het niet was toegestaan." 

"We zijn nu bezig om ook zo'n systeem te ontwikkelen. We willen het systeem zo snel mogelijk op de auto hebben. Hopelijk lukt het ons voor de Grand Prix van China", zo vervolgde de Brit.

[IndyCar] Uitslag kwalificatie St. Petersburg

Will Power heeft met overmacht de snelste tijd gereden in de kwalificatie in de straten van St. Petersburg. De coureur van Team Penske domineerde tot nu toe alle sessies en de kwalificatie vormde hier geen uitzondering op. Tony Kanaan zal vanaf plaats twee vertrekken, voor Scott Dixon en Justin Wilson.

Onder ideale omstandigheden konden coureurs hun ronden rijden. Voor Ryan Briscoe (Penske) en Dario Franchitti (Ganassi) was in de eerste groep de kwalificatie al snel voorbij, want beide favorieten wisten zich niet naar de tweede ronde te rijden. In de tweede groep was het Milka Duno die zich voor de eerste bocht verremde en op de ideale lijn stil kwam te staan. Er waren geen verrassende afvallers in deze groep.

In de tweede ronde was het Takuma Sato die voor een neutralisatie zorgde. De KV-rijder verloor zijn rechterachterbanden kwam net voor de bandenstapels tot stilstand. Uiteindelijk is was Power de snelste voor Scott Dixon, Tony Kanaan, Justin Wilson, Marco Andretti en Helio Castroneves. In de Fast Six domineerde Power opnieuw en hoewel Kanaan en Dixon nog in de buurt kwamen was de Australiër oppermachtig.

Uitslag kwalificatie:

Pos. Rijder Team Tijd
1 W. Power Team Penske 1:01.602
2 T. Kanaan Andretti Autosport 1:01.879
3 S. Dixon Target Chip Ganassi Racing 1:02.082
4 J. Wilson Dreyer & Reinbold Racing 1:02.199
5 H. Castroneves Team Penske 1:02.211
6 M. Andretti Andretti Autosport 1:02.346
7 R. Hunter-Reay Andretti Autosport 1:01.897
8 A. Tagliani FAZZT Race Team 1:01.969
9 E.J. Viso KV Racing 1:01.980
10 M. Conway Dreyer & Reinbold Racing 1:02.043
11 T. Sato KV Racing 1:02.420
12 H. Mutoh Newman/Haas/Lanigan Racing 1:02.511
13 D. Franchitti Target Chip Ganassi Racing 1:02.194
14 S. de Silvestro HVM Racing 1:02.449
15 D. Wheldon Panther Racing 1:02.255
16 G. Rahal Sarah Fisher Racing 1:02.504
17 V. Meira A.J. Foyt Racing 1:02.268
18 M. Romancini Conquest Racing 1:02.736
19 R. Briscoe Team Penske 1:02.320
20 M. Moraes KV Racing 1:02.829
21 D. Patrick Andretti Autosport 1:02.490
22 A. Lloyd Dale Coyne Racing 1:03.479
23 R. Matos Luczo Dragon Racing 1:03.014
24 M. Duno Dale Coyne Racing 1:08.505

Uitslagen Eredivisie (27/03/2010)

Vanavond werden om 19:45 uur twee wedstrijden in de Eredivisie gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen van die duels.

Roda JC

4 - 2

sc Heerenveen

 7' Junker
 13' De Jong
 33' Junker
 37' Bodor
   73' Breuer (pen)
 88' Väyrynen
 
 Gele kaart: Sutchuin Djoum (Roda JC), Timmer, Väyrynen (sc Heerenveen)
 Rode kaart: Assaidi (9) (sc Heerenveen)
 
Stadion: Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade
Toeschouwers: 14.900
Arbiter: Blom
Bijzonderheden: De Fauw (Roda JC) mist penalty in de 32e minuut
 
Opstelling:   Opstelling:
Tyton
Saeijs
De Fauw
Kruiswijk
De Jong
Delorge (Djoum/66)
Vormer
Janssen
Bodor
Skoubo (Yulu Matondo/66)
Junker
  Timmer
Janmaat
Breuer
Bak Nielsen
Popov
Väyrynen
Grindheim (Haglund/46)
Djuricic (Elm/60)
Beerens
Sibon (Wojchiechowski/71)
Assaidi

AZ

3 - 2

Heracles Almelo

 40' Lens
 64' Lens
 84' Lens
   72' Douglas
 79' Armenteros
 
 Gele kaart: Moreno, (AZ),
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 16.604
Arbiter: Wegereef
 
Opstelling:   Opstelling:
Didulica
Swerts
Moisander
Moreno
Poulsen
Wernbloom
Mendes da Silva
Martens
Lens (Holman/86)
El Hamdaoui (Van der Velden/90+1)
Dembélé (Klavan/59)
  Pieckenhagen
Breukers
Maertens
Van der Linden
Looms
Quansah
Overtoom
Vejinovic (Fledderus/57)
Douglas
Dost
Everton (Armenteros/67)

[WK baan] Hijgenaar vierde op omnium

Bij het WK baanwielrennen in Kopenhagen heeft Yvonne Hijgenaar een vierde plaats behaald op het onderdeel omnium. De Canadese Tara Whitten pakte het goud, voor de Britse Elizabeth Armitstead en de Spaanse Leire Olaberria.

Waar Hijgenaar vorig jaar nog brons pakte, moest ze nog ondanks een gelijk puntenaantal met Olaberria genoegen nemen met de vierde plaats. "Het is balen, maar ik had al snel door dat ik het op tijd niet zou redden," zei de baanrenster die vanwege het resultaat op de achtervolging een medaille misliep. "Zij heeft zich dit jaar helemaal gefocust op het omnium."

Hijgenaar is sprintster en hoewel het omnium ook weer op de Olympische Spelen in Londen in 2012 op het programma staat is dit de laatste keer dat ze zich er op gericht heeft. De focus op het omnium verschuift nu meer naar de duurrenners, waardoor Hijgenaar er niet aan te pas zal gaan komen. "Ik wilde het nog één keer proberen. Nu ga ik me volledig richten op de teamsprint, het onderdeel waarop ik in Londen wil uitkomen." Ze wil in de Britse hoofdstad uit gaan komen op de teamsprint.

Wilde achtervolging in Veldhoven

Een 38-jarige automobilist is afgelopen nacht na een wilde achtervolging aangehouden in het Brabantse Veldhoven. De man negeerde rond 02.30 uur een stopteken van de politie en ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor.

Agenten zagen de Tilburger slingerend rijden over de Anthony Fokkerweg in Eindhoven. Ze sommeerden hem te stoppen, maar in plaats daarvan reed hij door rood licht en probeerde de politie af te schudden. Wat volgde was een wilde achtervolging door Waalre, Eindhoven en Veldhoven, waarbij de man meerdere malen door rood reed en een aantal keer op de verkeerde weghelft verzeild raakte.

Uiteindelijk kon hij op de Heerbaan in Veldhoven worden klem gereden en aangehouden. Hij zit vast.

Madonna helpt dochter aan filmrol

Madonna wil de filmcarrière van haar dochter een zetje geven. De 51-jarige Queen of Pop heeft de 13-jarige Lourdes een rolletje in haar film 'Edward VIII' gegeven. Een ingewijde legt in het Britse tabloid The Sun uit dat het om een klein rolletje gaat.

"Het is geen rol van betekenis, maar Lourdes kan zo een beeld krijgen van de filmindustrie", legt de bron uit. "Lourdes heeft vaker aangegeven dat ze een carrière in de showbizz wel ziet zitten en haar moeder wil haar maar wat graag helpen."

Het is niet de eerste keer dat Madonna de schijnwerpers deelt met haar 13-jarige dochter. Tijdens de 'Sticky & Sweat Tour' sprongen Lourdes en haar broertje Rocco geregeld bij moederlief op het podium. "Ze is een geweldige danseres en krijgt ook zangles."

In 2007 stak Madonna nog een stokje voor een filmrol voor Lourdes. De brunette had toen de kans in een Harry Potter-film te spelen, maar daar was haar moeder het niet mee eens.

Madonna helpt dochter aan filmrol
Madonna helpt dochter aan filmrol (Foto: Novum)

ABN-Amro-directeur krijgt megabonus ondanks megaverlies

Het afgelopen jaar mag dan niet bepaald een succesjaar worden genoemd voor ABN-AMRO, dat een verlies van 117 miljoen euro leed. Voor financieel directeur David Cole van de staatsbank is er persoonlijk weinig reden om te treuren: hij kan een bonus tegemoet zien van 875.000 euro. Cole wist bij de nationalisering van de bank namelijk te bedingen dat hij zijn beloningspakket, zij het in afgeslankte vorm, mocht meenemen naar zijn huidige baan.

Cole was voor de nationalisering van ABN-AMRO directeur-generaal. Daarna werd hij aangesteld als financieel directeur. In die hoedanigheid wist hij de doelstellingen op het gebied van verantwoord beheer niet te halen. Onduidelijk is nog wie bij de overheid verantwoordelijk is voor de handhaving van de bonusregeling voor Cole.

Uitslag Willem II - Vitesse

Om 18:45 uur begon het duel tussen Willem II en Vitesse. De uitslag van deze wedstrijd is hieronder terug te vinden.

Vitesse

2 - 1

Willem II

 41' Greene
 78' Kolk
   28' Boutahar
 
 Gele kaart: Drost, Hofs (Vitesse), Janse (Willem II)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 16.446
Arbiter: Braamhaar
 
Opstelling:   Opstelling:
Velthuizen
Verhaegh
Sprockel
van Diermen (Kaya/63)
Drost
Claudemir
Hofs
Greene
Büttner (Stevanovic/83)
Pluim
Nilsson (Kolk/76)
  Aerts
van der Struijk
Schenkel
Biemans
Janse
Donald
Kargbo (Pereira/46)
Boutahar
van der Heijden (Zijler/80)
Nijland
Demouge

Kromowidjojo wint 100 meter vrij bij Swim Cup

Ranomi Kromowidjojo heeft bij de Swim Cup in Amsterdam het koningsnummer bij de vrouwen gewonnen. De Groningse zwom een tijd van 53,44 seconden, waarmee ze in de buurt van het nationale record van Marleen Veldhuis kwam. Femke Heemskerk (54,44) en de Zweedse Sarah Sjöström (54,73) werden tweede en derde.

De wedstrijd in Amsterdam geldt als plaatsingsmoment voor het komende EK. Inge Dekker werd vierde op de 100 meter, maar loopt plaatsing mis, doordat zowel Kromowidjijo en Heemskerk sneller waren. Op de 50 meter schoolslag wist Lennart Stekelenburg te winnen voor Robin van Aggele. Beiden bleven met tijden van 27,85 en 27,90 seconden nipt onder de limiet die op 27,95 seconden gesteld was.

Ondersteuning USB opslag voor Xbox 360 komt 6 april

Vanaf 6 april kunnen we USB-sticks gebruiken als opslagmedium op de Xbox 360. Dat meldt Xbox Live's Major Nelson via zijn website. Met deze ondersteuning kan je onder andere saves, demo's en profielen opslaan op een USB-stick.

De Xbox 360 gaat USB-sticks ondersteunen die minimaal 1 GB groot zijn, tot een maximum van 16 GB. De sticks moeten eerst geconfigureerd worden via het settings menu op je Xbox 360. Hier kun je kiezen hoeveel je geheugen je beschikbaar wilt maken voor je Xbox 360 en hoeveel je PC of Mac mag gebruiken. Tevens vertelt Major Nelson dat je externe HDD's kan gebruiken, maar wederom tot een maximum van 16 GB geheugen.

Als laatste voegt Nelson toe dat je 2 USB-sticks tegelijk kan gebruiken en zo in totaal maximaal 32 GB extra geheugen kan vergaren. Ook moet je zelf de USB-stick formatteren, dit doet hij niet uit zichzelf.

Wereld doet licht uit

Bezienswaardigheden van Australië tot India stonden vandaag in het donker voor Earth Hour, een wereldwijde milieuactie waarbij het licht een uur lang wordt uitgezet. Het Wereld Natuur Fonds (WNF) wil burgers met de actie bewust maken van de vermeende klimaatverandering.

Het evenement begon officieel toen de Chathameilanden in Nieuw-Zeeland hun dieselgeneratoren uitzetten om slechts twaalf straatlantaarns aan te laten. In Australië luidden toeters van veerboten het energiebesparingsevenement in de haven van de stad Sydney in. Vierduizend steden doen mee in een recordaantal van 125 landen. Zo'n 1200 bezienswaardigheden trekken de stekker uit het stopcontact, van de Verboden Stad in China tot de piramides van Egypte.

De golf van duisternis moet de internationale milieubeweging weer een oppepper geven na teleurstellende klimaatonderhandelingen van de Verenigde Naties in het Deense Kopenhagen in december. Het evenement loopt 24 uur na de opening af in Samoa in Oceanië.

Het initiatief krijgt in Nederland ook steeds meer navolging. Bij de grote steden neemt Amsterdam dit jaar een voortrekkersrol: daar wordt het om 20.30 uur donker op onder meer de Zuidas, het Paleis op de Dam, dierentuin Artis en vliegveld Schiphol.

Ritzege Dumoulin in Barcelona

Samuel Dumoulin heeft de zesde etappe in de Ronde van Catalonië gewonnen. De voor Cofidis rijdende Fransman toonde zich na een rit van 162 kilometer tussen El Vendrell en Barcelona de sterkste in een massasprint. Zijn ploeggenoot Rein Taaramäe kwam als tweede over de streep, klassementsleider Joaquin Rodriguez finishte als derde.

Met alleen nog de niet al te lastige slotetappe op Cicuit de Catalunya op het programma, kan Rodriguez de eindzege bijna niet meer ontgaan. De voor het Russische Team Katyusha rijdende Spanjaard verdedigt een voorsprong van tien seconden op zijn naaste belager Xavier Tondo, Taaramäe volgt op 43 seconden.

Michel Kreder is op de zevende plaats de beste Nederlander.

[WK baan] Pendleton wint sprinttitel

Victoria Pendleton heeft in Kopenhagen haar wereldtitel op de sprint verdedigd. De Britse bleef in de finale de Chinese Shuang Guo voor. In de strijd om het brons was Litouwse Simona Krupeckaite te sterk voor de Australische Anna Meares.

De Nederlandse vrouwen kwamen er op dit onderdeel niet aan te pas. Yvonne Hijgenaar kwam niet door de eerste ronde heen, terwijl Willy Kanis in de herkansingen van de tweede ronde tekort kwam.

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Vandaag stond de éénentwintigste speelronde in de zaterdaghoofdklasse op het programma. Hieronder de uitslagen:

Hoofdklasse A

ASWH - Quick Boys 3-1
Capelle - TOGR 1-0
DOTO - Rijnsburgse Boys 0-3
FC Lisse - RVVH 0-0
Katwijk - ARC 1-4
Noordwijk - Ter Leede 2-2
Scheveningen - Barendrecht 1-1

STAND

1. Capelle 19-46
2. Barendrecht 19-44
3. Rijnsburgse Boys 17-32
4. ARC 20-32
5. FC Lisse 20-30
6. Katwijk 19-29
7. Noordwijk 19-27 (+7)
8. Scheveningen 19-27 (-2)
9. ASWH 19-24
10. Quick Boys 20-24
11. RVVH 20-23
12. Ter Leede 18-22
13. DOTO 20-11
14. TOGR 19-3

Quick Boys één punt, ASWH twee punten in mindering

Hoofdklasse B

Bennekom - Spakenburg 3-4
DOVO - Hoek 0-2
Jodan Boys - Sparta Nijkerk 1-1
Kozakken Boys - GVVV 1-1
ODIN '59 - Volendam 3-1
SDC Putten - Zwaluwen '30 0-2
IJsselmeervogels - LRC Leerdam 4-2

STAND

1. IJsselmeervogels 21-48
2. Sparta Nijkerk 20-43
3. Spakenburg 21-43
4. Hoek 20-34
5. GVVV 21-33
6. Zwaluwen '30 20-32
7. Kozakken Boys 21-29
8. ODIN '59 21-26
9. LRC Leerdam 19-23 (-2)
10. SDC Putten 19-23 (-6)
11. Jodan Boys 21-19
12. DOVO 21-17
13. Volendam 21-15
14. Bennekom 20-12

Hoofdklasse C

Berkum - HHC Hardenberg 0-2
CSV Apeldoorn - ACV 0-0
Excelsior '31 - SC Genemuiden 1-2
Flevo Boys - Be Quick '28 2-0
Harkemase Boys - PKC '83 5-3
Nunspeet - WHC 1-3
Staphorst - Go-Ahead Kampen 1-0

STAND

1. Excelsior '31 18-38
2. Harkemase Boys 18-36
3. Flevo Boys 18-35
4. ACV 18-28
5. SC Genemuiden 20-28
6. CSV Apeldoorn 18-27
7. Berkum 19-25
8. HHC Hardenberg 18-24 (+5)
9. Staphorst 18-24 (-1)
10. WHC 18-21
11. Be Quick '28 19-19
12. Nunspeet 19-17
13. PKC '83 17-15
14. Go-Ahead Kampen 18-15

Blind: "Het is een gekke situatie"

Daley Blind heeft dubbele gevoelens over het duel met Ajax, de club waar hij eigendom van is en waar zijn vader als assistent-coach actief. Toch wil de verdediger koste wat kost met FC Groningen winnen.

"Als wij daar winnen, zal Ajax het heel moeilijk krijgen. Dat geeft een dubbel gevoel. Ik van Ajax, ik heb daar mijn hele leven gespeeld. Mijn vader is trainer bij Ajax. Ik kom uit een Ajax-gezin. Het is zeker mijn favoriete club", aldus de twintigjarige speler tegenover Algemeen Dagblad.

Blind geeft aan dat hij met zijn vader, die in het verleden ook Ajax-speler was, regelmatig zit te dollen over de huidige situatie.

"We zitten elkaar natuurlijk al een tijdje te dollen. Dan zeg ik: "Pas maar op, rustig aan. De titel is nog niet binnen." Het is een gekke situatie. Als je vorig jaar aan mij had gevraagd of ik ooit tégen Ajax zou spelen, had ik waarschijnlijk nee gezegd."

Blind geeft echter wel aan dat hij hoe dan ook voor Groningen zal scoren als hij in hiervoor in positie komt. "Als ik een scoringsmogelijkheid krijg, zal ik deze altijd proberen te benutten. Ik ben sportman en wil dus altijd winnen."

Geldtransport verloor zak met geld

In het Amerikaanse Whitehall heeft het afgelopen woensdag geld geregend. Mensen sprongen uit de auto toen een geldtransport een zak met honderdduizend dollar verloor. Een ooggetuige vertelt: "Alsof er een school hongerige piranha's op vissen doken."

Een andere getuige vertelt dat de hele situatie surrealistisch op hem overkwam: "Iedereen begon te lachen en mensen propten hun kleding vol met het geld." Voorbijgangers en winkeliers deden vrolijk mee met geld rapen. Een enkeling bracht zijn buit naar het politiebureau.

In totaal heeft de politie een slordige twaalfduizend dollar teruggevonden. Met behulp van bewakingscamera's en beelden die met mobiele telefoons gemaakt zijn hoopt de politie de hebzuchtigen te identificeren.

De bestuurders van het transport hebben niets gemerkt van het moment waarop zij de zak geld verloren. De inhoud was afkomstig van bedrijven en banken.

Rappers maken 'Wij missen je Milly'

Op YouTube staat sinds vandaag een muzikale ode van familie en vrienden aan het vermoorde meisje Milly Boele en heeft als titel ‘Wij missen je’. De track is geproduceerd door de rappers 2Face en Rezaldy.

Met deze clip willen de familie en vrienden aandacht vragen voor hun initiatief om een monument voor Milly op te richten. De gemeente Dordrecht staat wel positief tegenover het idee.

Het levenloze lichaam van Milly werd ruim een week geleden gevonden, begraven in de tuin van buurman en politieagent Sander V. Hij zit sindsdien vast op verdenking van doodslag.

Boom: "Verlies is geen schande"

Lars Boom is tevreden met zijn vijfde plaats vandaag in de E3-prijs. De Rabo-renner joeg met een groep waarin onder meer ook ploeggenoot Sebastian Langeveld in zat op Fabian Cancellara, Tom Boonen en Juan Antonio Flecha, maar konden deze toppers niet bijhouden. Uiteindelijk wist Spartacus de koers te winnen.

"Het is geen schande als je die drie niet kunt volgen. Ik denk dat we een goede koers hebben gereden, maar we kwamen net tekort. Dit is mijn eerste E3-Prijs. Als je dan vijfde wordt, mag je best tevreden zijn," zei Boom die Langeveld zesde zag worden. Rabo-renner Nick Nuyens kende een pechdag met drie valpartijen en hield verwondingen aan het hele lichaam er aan over.

VVV-trainer Van Dijk: "PSV is grote uitdaging voor ons"

PSV wacht zondag mogelijk een lastige middag bij VVV-Venlo. De Eindhovenaren mogen geen punten verspelen in de strijd om het kampioenschap. VVV-trainer Jan van Dijk denkt van die druk bij de ploeg van Fred Rutten te kunnen profiteren.

"PSV mag geen punten meer verliezen. Zij moeten. Zij komen echt niet met een gerust hart naar Venlo toe. Thuis kunnen we het elke ploeg lastig maken. De druk ligt zondag bij hen, niet bij ons", aldus Van Dijk tegen ELF Voetbal.

"Deze wedstrijden kun je alleen maar winnen. Maar het is natuurlijk een grote uitdaging om het thuis tegen PSV op te nemen", verklaart de trainer van de Limburgers. Van Dijk geeft in De Koel een basisplaats aan spits Ruud Boymans.

Boymans vervangt Sandro Calabro. De wissel doet Van Dijk vanwege gezien de laatste drie wedstrijden van VVV, waarin de promovendus niet tot scoren kwam. Dat deed de ploeg in de uitwedstrijd tegen PSV eerder dit seizoen volop.

Drie kopjes thee helpen tegen beroerte

Wie elke dag tenminste drie kopjes thee drinkt, vermindert de kans om een beroerte te krijgen met 20 procent. Dat komt omdat thee flavonolen bevat, die een beschermende werking hebben tegen een herseninfarct of hersenbloeding, zegt Peter Hollman van de afdeling Humane Voeding en onderzoeksinstituut RIKILT, onderdeel van de Wageningen Universiteit.

Het was al bekend dat theedrinken goed is voor hart en bloedvaten. Wetenschappers vermoedden dat dat te danken zou zijn aan het voorkomen van flavonoïden in thee, een stof die een sterk anti-oxiderende werking heeft. Duidelijk was voorheen nog niet welk stofje precies voor het gunstige effect van theedrinken zorgde.

Duits-Amerikaans overleg over Guantanamo

Duitsland heeft de onderhandelingen met de Verenigde Staten hervat over de mogelijkheid gedetineerden over te nemen van de gevangenis Guantanamo Bay in Cuba. Dat heeft een woordvoerder van het Duitse ministerie van binnenlandse zaken vandaag gezegd.

De VS heeft landen verzocht voormalige gedetineerden op te nemen omdat het voor hen dikwijls niet veilig is terug te keren naar hun vaderland.

Het Duitse weekblad Der Spiegel wist te melden dat een delegatie uit Berlijn onlangs een bezoek heeft gebracht aan Guantanamo Bay om daar verschillende gedetineerden te ontmoeten, onder wie een Palestijn, een Jordaniër en een Syriër.

Denemarken volgt Nederland niet op

Denemarken was bereid om de taken van Nederland in de Afghaanse provincie Uruzgan over te nemen als Nederland wat langer was gebleven. In NRC Handelsblad zijn deze berichten door verschillende bronnen bevestigd.

De Denen waren bereid om Nederland te vervangen als Nederland bereid was om een aantal gevechtseenheden, trainers en een opbouwteam nog een paar jaar in Uruzgan te laten blijven. Dit verzoek deed secretaris-generaal van de NAVO Anders Fogh Rasmussen schriftelijk aan de Nederlandse overheid, wat vervolgens leidde tot de val van het kabinet Balkenende IV.

Denemarken heeft op dit moment 800 troepen gelegerd in de provincie Helmand, waar het samen met de Britten actief is. Wie Nederland nu gaat opvolgen is nog niet bekend.

'Amy Winehouse wil kinderen'

Amy Winehouse heeft nesteldrang. De 26-jarige zangeres, die bekend staat om haar alcohol- en drugsgebruik, is zo gelukkig met Blake Fielder dat ze een kind van hem wil. Dat onthult Amy's vader tegenover muzieksite Contact Music.

Winehouse en Fielder, die afgelopen juli een punt achter hun huwelijk hebben gezet, lijken elkaar toch weer gevonden te hebben. Fielder, die in de bak zat wegens drugsgebruik, zou destijds vreemd zijn gegaan. Amy's vader Mitch zegt dat zijn dochter bereid is het verleden achter zich te laten.

"Ze heeft nesteldrang. En ze is dol op kinderen, zeker op haar kleine neefjes en nichtjes", vertelt Mitch, die niet blij is met de nieuwe toekomstplannen van zijn dochter. Dat Mitch geen fan is van Blake Fielder, is geen geheim. "Amy heeft het al langer over het krijgen van een kind. Ze is nu op een leeftijd waarop ze moeder wil worden, maar ik zie haar nog niet settelen."

Dreigbrief met kogel voor Berlusconi

In Italië is een dreigbrief gericht aan premier Silvio Berlusconi onderschept. In een grote envelop zat een kogel en een briefje met de tekst: "Je zult eindigen als een rat", meldde de politie vandaag.

De dreigbrief werd gisteren in een postkantoor in een buitenwijk van de stad Milaan ontdekt. Op de envelop stond het privéadres van Berlusconi in de regio Milaan.

In een ander postkantoor vloog vandaag een bombrief voortijdig in brand. Een postbeambte raakte daardoor lichtgewond. De bombrief was gericht aan minister van Binnenlandse Zaken Roberto Maroni. Een groep anarchisten protesteerde in de brief tegen het in hun ogen onmenselijke immigratiebeleid waar Maroni verantwoordelijk voor is.

In Italië worden morgen en overmorgen regionale verkiezingen gehouden. De populariteit van de regering-Berlusconi is de afgelopen weken flink gekelderd.

Jol laat Sulejmani weer links liggen

Miralem Sulejmani verblijft vooralsnog op een zijspoor bij Ajax. Trainer Martin Jol laat de recordaankoop van de Amsterdammers ook tegen FC Groningen buiten de selectie. Sulejmani scoorde uitgereikend in het heenduel in de Euroborg een belangrijke treffer.

Jol deed dit seizoen in slechts drie competitiewedstrijden een beroep op Sulejmani als basisspeler. Aan het begin van dit seizoen leek de Serviër veelbelovend te starten. Begin augustus opende hij de score tegen Groningen bij de knappe overwinning in de Groene Kathedraal.

Na een lange tijd van afwezigheid toonde hij in de Europa League-wedstrijd tegen Juventus aan zijn kwaliteiten nog niet verloren te zijn. Samen met Ismaïl Aissati wordt hij echter vaak langs de kant gehouden, waarbij vaak op de tribune. Lotgenoot Aissati ontbreekt evenees tegen Groningen.

Jol heeft wel plaatsen ingeruimd voor Nicolas Lodeiro en Hyun-Jun Suk. Lodeiro maakte donderdagavond tegen Go Ahead Eagles zijn eerste doelpunt in dienst van Ajax. De Uruguayaan kwam in de winterstop over van Nacional.

Robben raakt geblesseerd aan kuit

Bayern München moet het wellicht de rest van het seizoen stellen zonder Arjen Robben. De Nederlander raakte zaterdag geblesseerd aan zijn kuit. Ook Bert van Marwijk zal zich zorgen maken.

Tijdens een dribbel schoot het plotseling in de kuit van de buitenspeler, die de bal nog probeerde te schieten, maar daarin amper slaagde. Omdat Bayern München al drie keer had gewisseld, kon Robben niet naar de kant.

Van toegevoegde waarde was hij echter niet meer. De arts van Bayern bleef continu langs de zijlijn staan. De blessure is zowel voor Bayern als voor het Nederlands elftal slecht nieuws, al is over de ernst nog niets duidelijk.

Later dit weekend en begin volgende week zal Robben onderzocht worden.

Regionale verschillen in de markt volgens Molyneux

Peter Molyneux, de grote baas van Lionhead Studios en tevens het brein achter games als Black & White en Fable, staat bekend om zijn interessante verhalen en theoriën. Vandaag kunnen we daar nog een theorie aan toevoegen. Molyneux heeft zich in de laatste 4 Guys 1UP-podcast uitgelaten over de verschillen in de markt tussen Amerika en Europa.

Volgens Molyneux zijn de verschillen regionaal en houden Duitsers bijvoorbeeld van iets anders dan Britten. Volgens hem moet je als developer echter niet continu bezig zijn met deze regionale verschillen. Hieronder staat zijn volledige uitspraak over deze verschillen.

"I think there was an era we all went through where Europe had its own taste,” said Molyneux. “It had a taste for things like SingStar. It was really one of the first audiences that really got motion control, with these things like the EyeToy, which was enormously successful, and SingStar, which was very successful.

But really, has that continued? I’m not sure it really has.

There are these regional differences where the French definitely enjoy a sort of more visual experience, the Germans in general love numbers, they love lots of numbers and manipulating numbers. This is grossly exaggerating. The English — they love characters breaking wind. It seems like that’s a big thing for the British market.

You know, we’re geographically halfway between America and Europe in spirit. And so there are some regional differences, but the more I think about it, the more I realize that we all are making games for the world… and if we start worrying about, ‘Hey Germans like this, and the Japanese like that, and Americans like this,’ then you know, I think we’d drive ourselves crazy."

Hoewel zijn theorie wellicht wat opgeblazen is om zijn punt duidelijk te maken, valt er moeilijk te ontkennen dat er verschillen zullen zijn in de markt. Momenteel werkt Molyneux met zijn studio aan Fable III, welke eind dit jaar uit moet komen. Wil je graag de gehele podcast beluisteren? Klik dan hier.

Peter Molyneux

Geen co-op DLC voor Just Cause 2

Wil je van 1500 meter hoog skydiven? Een auto optillen met een helikopter en hier vervolgens wat olietankers mee omver beuken? Een stripclub op een zeppelin bezoeken? Het kan allemaal in Just Cause 2, een game van developer Avalanche, welke deze week verscheen voor de Playstation 3, Xbox 360 en PC.

De game kreeg redelijk goede recensies, zo ook hier op FOK!games. Waar veel gamers om schreeuwen voor deze game is een co-op-functie. Helaas voor ons zit deze optie er voorlopig niet in. Magnus Nedfors, de game director voor Just Cause 2 heeft dit aangegeven in een interview met Eurogamer

"There is no current plan for DLC allowing co-op gameplay. I'm sorry. We opted from the beginning to make a single-player game. Adding multiplayer would have meant limits on what we could achieve. I personally - not the company - think single-player games are great fun and there is an audience for that. A game can be good without multiplayer support. Somewhere in the future it would be really fun to do a Just Cause multiplayer game, and we've had lots of good ideas for it."

Er zijn echter wel andere ideëen voor DLC. Helaas willen Avalanche en Square-Enix hier nog niet al te veel uitspraken over doen. Naast DLC zijn er andere zaken waar veel gamers vragen over hebben. Zo kent de PS3-versie van Just Cause 2 een optie om video's op te nemen en deze vervolgens direct te uploaden naar YouTube.

De Xbox 360-versie kent deze optie niet. Of deze optie nog komt hangt volgens Nedfors volledig af van Microsoft, gezien Sony de developer heeft gestimuleerd en geholpen om deze optie in de PS3-versie te krijgen: "It's a feature that Sony helped us out on. That's why we have it only on PS3."

Pesten via internet neemt toe onder scholieren

Scholieren worden steeds vaker het slachtoffer van pesterijen via internet. Een rondgang van de NOS langs middelbare scholen wees uit dat veel ruzies tussen scholieren ontstaan op sites als MSN, Hyves, Facebook en Twitter. Vooral meisjes maken elkaar het leven zuur op internet.

De VO-Raad en de Vereniging van Schoolleiders bevestigen tegenover de NOS de toename van pesterijen. Op sommige scholen krijgen leerlingen voorlichting over cyberpesten.

'Pesten via internet neemt toe onder scholieren'
'Pesten via internet neemt toe onder scholieren' (Foto: Novum)

Bono uitgeroepen tot slechtste investeerder

U2-frontman Bono verdient bakken met geld met de Ierse rockband, maar is geen ster in het investeren van zijn kapitaal. De Amerikaanse zakensite 24/7 Wall Street heeft Bono deze week zelfs uitgeroepen tot slechtste investeerder van Amerika.

Bono stak onder meer geld in telecombedrijf Palm, dat probeerde marktaandeel van de iPhone af te snoepen. Dat mislukte, waarna de koers van Bono's aandelen instortte.

De Ierse rocker investeerde daarnaast in het Amerikaanse zakenblad Forbes. Ook op die investering is veel verlies gemaakt. 24/7 Wall Street zegt dat Bono via het bedrijfje Elevation -vernoemd naar een U2-nummer- driehonderd miljoen dollar investeerde in Forbes. Sindsdien is de waarde van het bedrijf vele honderden miljoenen gekelderd.

Ook andere investeringen van Elevation liepen volgens 24/7 Wall Street uit op fiasco's. De waarde van een website waarin het bedrijf honderd miljoen dollar stak, is sinds de investering gehalveerd. Recent stak Elevation honderd miljoen dollar in een internetbedrijfje, dat nu in zwaar weer verkeert wegens verschillende rechtszaken.

U2-zanger uitgeroepen tot slechtste investeerder
U2-zanger uitgeroepen tot slechtste investeerder (Foto: Novum)

Fedrigo verrast in Critérium International

Pierrick Fedrigo is er in geslaagd om de eerste etappe van het Critérium International op zijn naam te schrijven. De Fransman, die voor Bouygues Télécom rijdt, kwam als eerste over de finish op de Col de L'Opsedale.

Tijdens de laatste slotklim, die meer dan veertien kilometer lang was, wist Fedrigo op twee kilometer van de finish een aanval van medevluchter Tiago Machado te pareren. Vervolgens plaatste hij een tegenaanval en reed de Portugees al snel uit het wiel. Uiteindelijk had de Fransman tien seconden voorsprong op Machado, die als tweede over de meet kwam.

Tour-winnaar Alberto Contador had geen antwoord op het geweld van Fedrigo en haakte in de slotfase af. Lance Armstrong kende een zware dag en moest op vijf kilometer van de finish al definitief lossen.

Abbas wil Arabische druk op Israël

De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft er bij vredesbemiddelaars op aangedrongen Israël te dwingen te stoppen met de bouw van woningen op de Westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem. De Palestijnse leider deed dat vandaag tijdens een tweedaagse top in Libië.

Abbas zei dat de Palestijnen geen vredesovereenkomst met Israël zullen tekenen als de joodse staat geen einde maakt aan de 'bezetting' van Oost-Jeruzalem.

De Palestijnen hopen op de top sterke Arabische steun te krijgen met het oog op Israëlische plannen om het aantal woningen voor Israëliërs in Oost-Jeruzalem uit te breiden. Ze vragen om miljoenen dollars voor Palestijnen die in dat stadsdeel wonen.

Op de top worden verder nog onderwerpen besproken als het conflict tussen het Westen en Iran over het atoomprogramma van de laatste, de situatie in Irak en de komende verkiezingen in Sudan.

E3-prijs prooi voor Cancellara

Fabian Cancellara heeft de E3-prijs op zijn naam weten te schrijven. In de slotfkilometer fietste de Zwitser weg bij de Belg Tom Boonen en de Spanjaard Juan Antonio Flecha.

In het eerste uur van de koers wisten 24 renners te ontsnappen. Zij kregen van het peloton een maximale voorsprong van twee minuten. Op de Eikenberg en de Stationberg scheurde de eerste groep aan flarden. Rosseler trok er flink aan en werd enkel gevolgd door Vantomme, Tjallingi en Klostergaard.

Op de Taaienberg kwam Tom Boonen met zijn bijna traditionele demarage. Met een flinke ruk bracht hij het peloton bij de gelosten uit de kopgroep, maar hield daarna in. Op de Paterberg en de Oude Kwarermont kwam de koers helemaal tot ontploffing. Opnieuw was het Boonen die het vuur op wist te stoken. Alleen Cancellara en Flecha wisten de Belg nog te volgen.

Filippo Pozzato had de slag gemist en probeerde nog een achtervolging in te zetten maar deze resulteerde uiteindelijk in niets. Cancellara plaatste daarna in de slotkilometer de beslissende demarrage. Boonen probeerde daarna nog de Zwitser te achterhalen maar dat leidde tot niets.

Rijn 100 km korter dan gedacht

Wie denkt een leuk reisje van 1320 kilometer langs de Rijn te gaan maken, komt bedrogen uit. De Rijn is namelijk slechts zo'n 1230 kilometer lang. Een kleine honderd kilometer verschil dus. Deze ontdekking is gedaan door Bruno Kremer, wetenschapper aan de Universiteit van Keulen.

Nadat hij onderzoek gedaan heeft, schat hij de Rijn 1233 kilometer lang. Rijkswaterstaat onderschrijft zijn bevindingen. Ankie Pannekoek, woordvoerster van Rijkswaterstaat, stelt dat de Rijn 1232 kilometer is.

Volgens het Duitse Bondsinstituut voor Waterkunde in Koblenz meet de Rijn nog gewoon 1320 kilometer. Alfred Hommes, de woordvoerder, twijfelt er ernstig aan en wil op de bijeenkomst van de Commissie voor de Hydrologie van het Rijnstroomgebied in april op een correctie aansturen. Het Rijnmuseum heeft daarentegen zonder vragen te stellen de lengte van de rivier al ingekort tot 1230 kilometer.

Duitse schoolboeken en encyclopedieën vermelden nog steeds de oude, onjuiste, lengte. Het is niet bekend hoe de verkeerde lengte zo lang in officiële publicaties heeft kunnen standhouden. Hoewel de stroom door veranderingen korter is geworden, kan dat de vergissing niet verklaren aldus Kremer.


Een kort reisje langs de Rijn dan maar

[WK baan] Hoy uitgeschakeld op sprint

Chris Hoy is er niet in geslaagd om, tijdens het WK baanwielrennen in Kopenhagen, de halve eindstrijd van het sprinttoernooi te bereiken. De olympisch kampioen verloor in de kwartfinale van de Fransman Gregory Baugé, die tevens titelverdediger is.

Hoy had de voortijdige confrontatie met de Fransman aan zichzelf te wijten. In de achtste finales werd de Brit namelijk verrast door de Duitser Robert Förstemann. In de herkansing wist hij zich alsnog bij de beste acht te scharen, maar moet dat nu dus bekopen met uitschakeling.

McQuaid baalt van selectiebeleid Giro en Tour

Pat McQuaid kan zich niet vinden in de wijze waarop de ploegen voor de Tour de France en de Giro d'Italia worden geselecteerd. Dit heeft de voorzitter van de internationale wielrenunie vandaag laten weten.

"Het is als bij de Romeinen. Met een simpel handgebaar bepaalt de keizer het lot van de gladiator. Sponsors die 15 miljoen neertellen weten niet eens of ze in de Tour of Giro mogen rijden," is de duidelijke taal van McQuaid.

Zo zijn twee Nederlandse ploegen al de dupe van het huidige selectiebeleid. Vacansoleil en Skil-Shimano mogen niet deelnemen aan de Ronde van Italië (organisator RCS) en de Waalse klassiekers (ASO).

Hilaire Van der Schueren, ploegleider van Vacansoleil, riep de Nederlandse politiek al op hun invloed te gebruiken om zijn formatie alsnog in de Tour te krijgen. "Het is belachelijk," is de mening van McQuaid hierover. "Wielrennen is een moderne sport, maar Romeinse tijden herleven. ASO of RCS bepalen het lot van een ploeg. We moeten zo snel mogelijk naar een systeem waarin op basis van prestaties deelname aan grote wedstrijden wordt afgedwongen. De UCI heeft het met de ProTour al geprobeerd. We werken nu aan een nieuwe versie. Ik zou willen dat ASO en RCS zouden meewerken. Of dat lukt is de vraag."

Ancelotti: "Elk duel is nu een finale"

Chelsea maakt nog altijd kans op de Engelse landstitel. De Londenaren staan op dit moment op de tweede plaats in de Premier League en hebben één punt achterstand op lijstaanvoerder Manchester United.

"We hebben nog negen wedstrijden te gaan en we moeten al deze duels beschouwen als finales. Het is belangrijk dat we deze gedachte de rest van het seizoen vasthouden," aldus Ancelotti.

Stiekem gluren op de WC

“Schat, doe je een schone onderbroek aan, naar je werk? Je weet het hè, de baas kijkt mee.” In Amsterdam houdt men zich dus bezig met het begluren van het personeel op de toiletten, in plaats van echt iets te doen aan het verschrikkelijke tekort aan metro’s wegens enorme achterstanden bij het onderhoud. Gevolg: meer aandacht voor de lul van chauffeur Jansen dan voor de reiziger die achterblijft op het metrostation. Blijft de vraag, wie er nu écht voor lul staat.

Jongens uit het niets neergestoken in Apeldoorn

Twee 17-jarige jongens zijn gisteren neergestoken in een speeltuin in Apeldoorn. Uit het niets werden ze belaagd door twee volstrekt onbekende jongens. Een getuige kwam tussenbeide, hij werd vervolgens bedreigd. Van de daders ontbreekt elk spoor, meldt de politie.

Iets na 13.00 uur werden de twee in een speeltuintje tussen de Asselsestraat en Sprengenloo aangevallen. Ze werden met een scherp voorwerp gestoken en raakten gewond. Ze zijn door een arts behandeld aan hun verwondingen.

De twee daders, een jongen van zo'n 1,70 meter lang met een licht getinte huidskleur en een jongen van ongeveer 1,80 tot 1,85 lang met een donkere huidskleur, fietsten weg. De politie is een onderzoek gestart.

Inzet twaalfjarige bommenjongen schokt Colombia

De dood van een twaalfjarige jongen in Colombia heeft gisteren voor verontwaardiging gezorgd in het Zuid-Amerikaanse land. De jongen zou namelijk als 'bommenjongen' werken, waarschijnlijk voor de linkse rebellenbeweging FARC. Hij stierf toen de explosieven die hij bij zich droeg voortijdig ontploften. De bommen waren vermoedelijk bestemd voor een politiebureau in de stad El Charco.

De onorthodoxe methode om bommen met behulp van kinderen op de plaats van bestemming proberen te krijgen is nieuw voor de FARC, dat eerder muilezels gebruikte voor die taak. De inzet van kinderen an sich door de beweging is dat overigens niet: de FARC bedient zich al langer van kindstrijders. 

Het FARC is de laatste tijd actiever geworden waar het gaat om het plegen van aanslagen met bommen, dit in verband met de presidentsverkiezingen die in mei in Colombia worden gehouden. Woensdag stierven negen mensen bij een bomaanslag in Buenaventura.

S. de Jong: "Titelstrijd geen broedertwist"

De titelstrijd gaat dit weekeinde verder voor FC Twente, Ajax en PSV. Bij de Amsterdammers en de Tukkers strijden twee broers om het kampioenschap: Siem en Luuk de Jong. Ajacied Siem de Jong ziet het echter niet als een echte strijd tegen zijn broer Luuk, die onder contract staat bij koploper Twente.

"We zijn er zelf niet zo nee bezig", zegt Siem de Jong tegenover AjaxLife. "Ik stuur hem wel eens een sms met de hoop dat Twente een keer punten verliest, maar meer niet. We praten ook niet over hoe het er bij beide clubs aan toe gaat."

"Een broederstrijd? Zo ervaren wij dat niet. De media zijn daar mee bezig, wij niet", aldus de Ajacied. De 'Amsterdamse' De Jong denkt dat Ajax alleen aanspraak kan maken op de titel als ze alle resterende wedstrijden winnen.

"Het zijn niet de moeilijkste tegenstanders die we nog krijgen. We hebben dit seizoen ook al wel punten laten liggen tegen laaggeklasseerde ploegen, maar we zitten nu wel in een fase dat het erg goed gaat. Ik denk dat we het wel vol kunnen houden", besluit de oudste van de twee broers.

Dungeons and Dragons op je dure koffietafel

Vele mensen kennen het wel, Dungeons and Dragons (D&D). Ik heb het niet over de computergame maar over de tabletop versie, oftewel de pen en papier versie.

Om D&D te kunnen spelen heb je niet meer nodig dan een boek, pen, papier, dobbelstenen en een goede fantasie. Natuurlijk kan je dit uitbreiden met optionele boeken, miniatuurtjes, een speelmat en zelfs de computer. De laatste jaren kon D&D natuurlijk niet achterblijven in alle technologische verbeteringen en gingen gamers zelf aan de slag om behulpzame websites, programma's en andere apps te maken voor D&D.

Microsoft heeft een mooie tafel ontwikkeld, de MS Surface. De MS Surface is een multi-touch tafel die je kan bedienen met je handen maar ook door bepaalde objecten op de tafel te zetten die de tafel dan weer herkent. Enige nadeel is wel dat de tafel zo'n $15.000 kost.

Voeg die tafel samen met een groepje studenten dat D&D heeft gebruikt om de mogelijkheden te laten zien van de tafel en je krijgt een leuke, interessante techdemo die ze hebben getoond op de Game Developer Conference. De studenten hebben hun project Surfacescapes genoemd. Wat denken jullie, wordt dit de toekomst van alle soorten tafelspelletjes?


Game Developer Conference Demo

Surfacescapes Demo van hun website


Van Grunsven zegeviert op Grand Prix Special

Anky van Grunsven is er vandaag, tijdens Indoor Brabant, in geslaagd om de Grand Prix Special op haar naam te schrijven. De Brabantse werkte de oefening af met Salinero en kreeg een score 74,208. Hiermee bleef de dressuuramazone Isabell Werth (Satchmo) en Mathias Alexander Rath (Sterntaler Unicef) voor.

Van Grunsven moet de finale van de wereldbeker, die eveneens tijdens Indoor Brabant wordt gehouden, missen. Nederland kreeg voor de eindstrijd slechts drie startbewijzen. Deze gingen uiteindelijk naar Edward Gal, Adelinde Cornelissen en Imke Schellekens-Bartels.

Torres wil Liverpool niet verlaten

Er gaan geruchten dat Fernando Torres Liverpool aan het einde van het seizoen zal verlaten. De spits heeft deze berichtgeving inmiddels weerlegd en is niet van plan om The Reds te verlaten.

"Mijn plek is hier bij Liverpool en in Engeland", liet Torres via zijn eigen website weten. De speler heeft nog een contract dat tenminste drie jaar doorloopt. De Spanjaard maakte nog wel een kanttekening; er zullen een aantal versterkingen gehaald moeten worden.

Torres wil in het nieuwe seizoen voor de Engelse titel gaan en wil eveneens een gooi doen naar de eindzege in de Europa League of Champions League.

Amoah: "Doelpunt was belangrijk voor mij"

Matthew Amoah maakte met NAC Breda vrijdagavond een einde aan een reeks slechte resultaten. De Ghanees was erg belangrijk voor de Bredanaars tegen ADO Den Haag (3-0). Amoah was bij alle doelpunten betrokken, waarvan hij er zelf een maakte. Met de naderende onderhandelingen over een nieuw contract bij NAC een goede prestatie.

"Ja, het was voor mij belangrijk", liet Amoah na afloop weten tegen Eredivisie Live. "Ik had de laatste tijd niet meer gescoord, daarom was het doelpunt wel belangrijk. Het was wel een makkelijk doelpunt, maar goed. Het gaat om het team en ik denk dat wij de drie punten verdienden."

De aanvaller uit Ghana is positief gestemd over contractverlenging bij de ploeg van Robert Maaskant. "Ik heb gezegd dat ik bij NAC wil blijven en ze hebben een aanbieding aan mijn zaakwaarnemer gegeven. Voor mij is alles goed en ik denk ook dat alles goed komt. Ik hoop dat ik ga tekenen."

Tijdens de felle strijd tegen ADO in het Rat Verlegh-stadion werd het regelmatig onvriendelijk. Amoah was betrokken bij een incident, waarbij Wesley Verhoek naar de grond ging na een vermeende elleboogstoot. "Ik zette gewoon druk. Ik heb nog nooit een elleboog gegeven, aan niemand. Ik ging het duel in en hij wil blokkeren. Ik raak hem een beetje, niet bewust", aldus de aanvaller van de Bredanaars.

Ook Ajax en Haesaert uit elkaar

De ontdekker van Jan Verthongen en Toby Alderweireld gaat vertrekken bij Ajax. De Belg Urbain Haesaert gaat aan de slag voor het Belgische Anderlecht.

"Ik ben blij dat mijn ervaring ten dienste van de grootste club van België," aldus Haessaert tegenover VI. "Anderlecht heeft het geweer van schouder veranderd en wil met de jeugd verder. Ik blik ook met veel plezier terug op mijn periode bij Ajax, waar ik zes heerlijke jaren heb gekend."

Haesaert was eerder scout bij Germinal Beerschot, waarmee Ajax enkele jaren een samenwerkingsverband onderhield.

'Lindsay Lohan gaat dood zonder hulp'

Vrienden van actrice Lindsay Lohan luiden de noodklok. Volgens hen gaat de 23-jarige dood als ze niet snel hulp krijgt. Lohan zou ten onder gaan aan haar liefde voor verboden middelen.

"Als ze niet snel hulp krijgt, is het afgelopen", zegt een hulpverlener tegen TMZ. Volgens de entertainmentsite werkten verschillende professionals de laatste tijd met Lindsay, maar lukt het niet haar van de drugs en alcohol af te helpen.

De 23-jarige wordt geregeld laveloos vastgelegd op de gevoelige plaat. Woensdag ging ze nog onderuit na een feestje. Via Twitter gaf ze de paparazzi de schuld van haar schuiver. "Ik werd in een grote, prikkende plant geduwd door de bezeten paparazzi. Ik moet vaker platte schoenen gaan dragen!"

Lindsays ouders, Dina en Michael, die vaak openlijk bekvechten, proberen de actrice al maanden in een afkickkliniek te krijgen. Lindsay zat in 2007 al eens in een kliniek in Utah. Daar werd ze behandeld wegens een alcoholverslaving.

In de jaren negentig vergaarde Lindsay op 12-jarige leeftijd wereldfaam met haar rol in de comedy 'The Parent Trap'. Ze was ook te zien in films als 'Mean Girls', 'Freaky Friday' en 'Herbie: Fully Loaded'. De laatste jaren haalt Lohan vooral de voorpagina's met haar feestgedrag. Ook had ze lange tijd een lesbische relatie met dj Samantha Ronson.

'Lindsay Lohan gaat dood zonder hulp'
'Lindsay Lohan gaat dood zonder hulp' (Foto: Novum)

Forse rekening voor ex-man kindermoordenares

De ex-man van een vrouw die haar vijf kinderen vermoordde, heeft van de Belgische staat een rekening van ruim 72.000 euro gekregen voor de kosten van haar proces. Dat heeft de Belgische krant Le Soir vandaag gemeld.

De depressieve vrouw bracht in 2007 in de Waalse stad Nijvel haar kinderen met messteken om het leven. Eind 2008 werd ze schuldig bevonden en tot levenslang veroordeeld.

Omdat de vrouw in de gevangenis zit en onvermogend is, probeert de Belgische staat de gerechtskosten te verhalen op haar voormalige echtgenoot. Het paar was in gemeenschap van goederen getrouwd.

De man is niet van plan te betalen. Zijn advocaat gaat de autoriteiten vragen rekening te houden met 'het tragische karakter van de vijfvoudige moord'.

Pantelic weg bij Ajax

Marko Pantelic zal aan het eind van dit seizoen vertrekken bij Ajax. De zelfverzekerde spits wil graag een meerderjarig contract bij de Amsterdammers. Ajax wil echter niet verder gaan dan een jaarcontract.

"Ajax wil me graag behouden, helaas wil de club werken met een contract van een seizoen, maximaal twee seizoenen. Op mijn leeftijd moet ik ook denken aan mijn familie," aldus Pantelic in gesprek met de Duitse media. "Daarom ben ik op zoek naar een club die mij een driejarig contract zal aanbieden. Op dit moment heb ik al een aantal aanbiedingen uit Engeland."

Anticonceptie voor verstandelijk beperkten

Ouders die licht verstandelijk beperkt zijn en niet voor hun kinderen kunnen zorgen, zouden gedwongen moeten worden tot anticonceptie. Dat vindt 62 procent van de mensen die deelnamen aan een enquête die Rondom 10 uitvoerde en waaraan het tv-programma vanavond aandacht besteedt.

Via onder meer enkele vakbonden benaderde het programma negenhonderd mensen die beroepshalve te maken hebben met het begeleiden van licht verstandelijk beperkte ouders of hun kinderen. De meerderheid van de ondervraagden vindt dat er wettelijke maatregelen moeten komen om gedwongen anticonceptie bij deze groep mogelijk te maken.

Rare: 'Natal gaat indruk maken"

Project Natal van Microsoft ligt in het laatste kwartaal van dit jaar in de winkels, maar veel hebben we er nog niet van gezien. Wel horen en lezen we verschillende verhalen rondom het nieuwe apparaat. Dit keer is het de beurt aan Rare om wat te zeggen over Project Natal. Volgens Mark Betteridge van Rare gaat Natal een grote indruk achterlaten bij Xbox-bezitters.

"Project Natal gaat een grote indruk achterlaten bij zowel de bestaande Xbox 360-bezitters als bij mensen die niet gamen. Het gaat Microsoft erom dat first-party studio's de juiste content leveren om te laten zien wat Natal kan. Rare kan zeker laten zien hoe je dat doet en gaat dat ook doen. Iedereen zal versteld staan van onze games voor Natal", aldus Mark Betteridge.

Aan welke games Rare werkt is helaas nog niet bekend. Sinds Banjo & Kazooie: Nuts & Bolts heeft de ontwikkelaar eigenlijk geen nieuw spel meer uitgebracht. In juni laat Microsoft op de E3 eindelijk zien wat we kunnen gaan verwachten van Project Natal.

Natal

Project Natal gaat volgens Rare grote indruk maken

DVD: Alice

 

Als op een avond Alice haar nieuwe vriend, Jack Chance, uitnodigt voor het eten, loopt de avond heel anders af dan ze had verwacht. Hij biedt haar een ring aan, maar ze wil deze niet aannemen. Als hij de nacht inloopt, ontdekt ze dat hij de ring toch bij haar heeft achtergelaten en ze besluit hem na te lopen. Dan ziet ze dat een aantal vreemde mannen Jack ontvoeren en verdwijnen door een grote spiegel. Net als haar illustere voorganger van 150 jaar eerder, valt ze in de spiegel en komt terecht in Wonderland. Echter, in die 150 jaar heeft de ontwikkeling niet stilgestaan, Wonderland heeft een geheel eigen industrie ontwikkeld, waarin gevoelens als thee worden gedronken. Als Alice dan Hatter tegenkomt, besluit hij haar te helpen om Jack te vinden. Zo komt ze allerlei vreemde figuren tegen in het net zo vreemde Wonderland.

 

Ubisoft verontschuldigt zich voor DRM-problemen

De nieuwe zet van Ubisoft tegen piraterij op de PC is het vernieuwen van de DRM. Hierdoor moeten de spelers altijd verbinding met het internet hebben om te spelen, anders kunnen ze niet meer spelen. Helaas waren er wat problemen met de servers die een aantal keren offline waren. Hierdoor konden de mensen die Silent Hunter 5 of Assassin's Creed II gekocht hadden, het spel niet spelen.

Ubisoft wil deze mensen nu compenseren. De spelers mogen kiezen tussen de game Prince of Persia of Shaun White Snowboarding. Tevens kunnen Assassin's Creed II-spelers ook kiezen voor extra maps. De bewuste gamers zijn op de hoogte gesteld via hun e-mailadres.

Ambtenaren: aantal Kamervragen en spoeddebatten beperken

Als het aan jonge ambtenaren ligt wordt de hoeveelheid Kamervragen en spoeddebatten flink beperkt. Dat blijkt uit een enquête van de stichting Jonge Ambtenaren. 82 procent van de jonge ambtenaren (tot 35 jaar) bij de Rijksoverheid heeft weleens het gevoel dat ze werk dat te maken heeft met de Tweede Kamer voor niks doen.

Een vraag uit de Tweede Kamer om een spoeddebat kost ambtenaren veel werk. Zo moeten ze dossiers samenstellen die ministers of staatssecretarissen tijdens zo'n debat gebruiken. Daarnaast zijn ze vaak lang bezig met het beantwoorden van Kamervragen omdat het antwoord afgestemd moet worden met alle betrokkenen en een minister of staatssecretaris het moet goedkeuren.

De ambtenaren vinden het niet erg om dat werk te doen, maar wel als een Kamervraag nutteloos is of alleen maar wordt gesteld voor de media-aandacht. Bijna tweederde van de jonge ambtenaren heeft regelmatig of heel vaak het gevoel dat Kamervragen alleen voor de bühne worden gesteld. "Vragen gaan vaak over de waan van de dag en over de voorpagina van de krant. Ook lijkt het meer te gaan om het stellen van de vraag dan om het antwoord", zo zegt één van hen. De ambtenaren klagen ook over suggestieve, onzinnige en kwalitatief slechte vragen. "Soms is één blik in het wetboek voldoende om zelf het antwoord te weten."

Veel politieke partijen roepen nu dat het aantal ambtenaren omlaag moet. Maar ambtenaar Xander Beks vindt dat politici die dat roepen ook naar zichzelf moeten kijken. "Als er minder ambtenaren komen, gaat de werkdruk zeker omhoog. De werkzaamheden voor de Kamer krijgen dan de overhand en de verhouding wordt scheef." Hij zegt dat Kamervragen vaak vragen naar de bekende weg zijn, of alleen worden gesteld om de partij op de kaart te zetten. "Het is zeker een probleem. Ik vind echt dat de Kamer de verantwoordelijkheid moet nemen."

Van der Vlies waarschuwt voor populisme

Populisme bedreigt de Nederlandse samenleving. Die waarschuwing liet vertrekkend SGP-leider Bas van der Vlies vandaag horen tijdens een partijcongres in Amersfoort.

Kees van der Staaij volgt Van der Vlies op en is lijsttrekker van de SGP bij de landelijke verkiezingen op 9 juni. Volgens Van der Vlies geeft populisme geen antwoord op reële problemen. De PVV heeft in zijn ogen wel een punt als ze wijst op de islamisering, waar de SGP ook moeite mee heeft. "Het gaat om de identiteit van ons land, waarbij voor de SGP de wortels in de christelijke traditie inspirerend en verrijkend zijn. In dat licht valt het ons niet zwaar om aan de voluit christelijke geloofsovertuiging het primaat toe te kennen."

Het land schiet volgens Van der Vlies niets op met "populistische kreten zonder dat daarbij werkelijke oplossingen worden geboden en het lanceren van allerlei onuitvoerbare voorstellen".

Tyton claimt interesse van PSV te hebben gewekt

Przemyslaw Tyton, doelman van Roda JC, claimt dat PSV interesse in hem heeft. Dat laat de doelverdediger weten in gesprek met het Poolse medium Super Express.

PSV heeft volgens de sluitpost van de club uit Kerkrade contact opgenomen met zijn zaakwaarnemer. De afgelopen periode zou Tyton door de huidige nummer drie van de Eredivisie ook nauwlettend zijn gevold.

De Eindhovense club lijkt op zoek naar een doelman, daar het eerder de Belgische doelman Simon Mignolet van Sint-Truiden volgde. Tyton lijkt zelf geen oren te hebben naar de interesse van PSV. Bas Roorda kreeg te horen geen nieuw contract van PSV te krijgen.

Vooralsnog zegt de Pool Tyton zich te willen concentreren op Roda JC, waar hij na dit seizoen nog één jaar onder contract staat. Dit seizoen dwong Tyton een basisplaats af ten koste van Bram Castro. Tyton heeft zijn zinnen gezet om ooit de overstap naar de Premier League te maken.

Koplopers NBA verliezen

Oklahoma City Thunder heeft Los Angeles Lakers verslagen in de NBA. Oklahoma won met 91-75. Sterspeler Kobe Bryant kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. Hij maakte slechts elf punten voor de koploper uit de Western Conference. Topscorer van de wedstrijd was Kevin Durant. Hij maakte voor Oklahoma 26 punten.

Cleveland Cavaliers ging ook onderuit. De koploper uit de Eastern Conference verloor van San Antonio Spurs met 97-102. Manu Ginobili was met dertig punten de topscorer voor San Antonio.

De Philadelphia 76ers wonnen zonder de Nederlander Francisco Elson van Atlanta Hawks: 105-98. Voor Philadelphia was Andre Iguodala met 25 punten de grote man.

Milwaukee Bucks verloor het duel tegen Miami Heat: 74-87. Dan Gadzuric stond bijna twintig minuten in het veld voor Milwaukee. De Nederlander scoorde vier punten. Dwyane Wade bewees zijn waarde door dertig punten te maken voor Miami.

ADO Den Haag-fans zijn klaar met Atteveld

Als het aan de supporters van ADO Den Haag ligt, vertrekt trainer Raymond Atteveld per direct. Dat werd vrijdagavond na afloop van de wedstrijd tegen NAC Breda duidelijk, zo meldt ELF Voetbal.

De fans van de Haagse Eredivisionist hadden zich bij het oude stadion, Zuiderpark, opgesteld om de spelersbus op te wachten. Daar werd uitleg gevraagd vanwege de belabberde prestaties.

Duidelijk werd dat Atteveld niet langer wordt gedoogd door de fanatieke aanhang. De trainer neemt in de ogen van de supporters keer op keer de verkeerde beslissingen.

Vervolgens werd duidelijk dat zij Atteveld liever vandaag dan morgen zien vertrekken. De spelers en de Raad van Commissarissen houden maandag een overleg.

Bekerfinalisten krijgen ieder 12.000 kaarten

De verdeling van het aantal kaarten dat Feyenoord en Ajax mogen verkopen aan hun fans voor de KNVB bekerfinale is rond, zo meldt RTV Rijnmond. Het worden er 12.000.

Het medium meldt dat zowel Ajax als Feyenoord 12.000 toegangsbewijzen mag verkopen onder belangstellende fans. Een dergelijke compromis lijkt er aan te zitten komen.

Dit om geen onoverzichtelijke situatie te krijgen. Ajax-fans zullen per trein afreizen naar De Kuip en de neutrale toeschouwer kan waarschijnlijk geen kaartje aanschaffen voor het treffen.Daarom zal het stadion niet zijn uitverkocht en de finale op een spookfinale kunnen gaan lijken.

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb besliste vrijdag dat er ditmaal wel uitsupporters van Ajax mee mogen, ondanks het verbod dat tot 2014 van kracht is. De mogelijk bestaat nog steeds dat de finale over twee wedstrijden beslist en dat er zowel in Amsterdam als Rotterdam wordt gespeeld.

HRT-coureurs redelijk tevreden na kwalificatie

Bij de kwalificatie voor de GP van Australië zijn Bruno Senna en Karun Chandok als laatste geeindigd in de kwalificatie, zij zullen de race van achteraan de grid moeten starten. Het is wel een verbetering ten opzichte van de GP van Bahrein, waar beide HRT-coureurs vanuit de pitlane moesten starten.

Senna zei: "Het was een zware dag. We hadden het probleem met de brandstofdruk van gisteren nog maar net opgelost of we kwamen op de baan tot stilstand door een hydraulisch probleem. Hopelijk halen we morgen het einde van de race."

Teamgenoot Chandok was iets positiever: "Ik ben redelijk tevreden. Ik heb geen grote fouten gemaakt en we zijn niet zo heel veel langzamer dan de rijders vooraan."

Miyamoto deelt Galaxy 2-details

In een recent interview met GameInformer heeft Shigeru Miyuamoto, spirituele vader van onder andere Mario en Pikmin, details over Super Mario Galaxy 2 vrijgegeven. Hierin legt hij uit dat deel 2 moeilijker zal zijn worden dan het eerste deel en dat het spel geen hub-wereld zal bevatten.

Daarnaast maakte hij ook bekend dat zijn team een soort Super Guide probeert te implementeren. Super Guide is een element dat ook in New Super Mario Bros. Wii voorkwam. Hierin konden de minder ervaren gamers de game op de automatische piloot zetten om een moeilijk stukje te halen. Tenslotte meldt Miyamoto ook nog dat het spel 240 sterren zal bevatten. Super Mario Galaxy 2 is vanaf 11 juni verkrijgbaar.

For players who are seeking that extra challenge, you have harder bonus levels. Can you talk about how they are made more difficult?

"Well, ordinarily, just to go to the end you're supposed to obtain 70 stars, which is already challenging but not very difficult. If you're really trying to get all the stars, you're supposed to go to someplace extra. Those extra places are very challenging. When I say challenging, I mean as long as you can conquer them it's going to give you a great sense of satisfaction and entertainment. In the end, we are going to have more than 240 stars for you to obtain, and we think it's going to be challenging for any and all gamers."

Het hele interview is hier te vinden. 

[WK baan] Schmidt, Van den Berg uitgeschakeld

Roy van den Berg en Yondi Schmidt zijn er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor het sprinttoernooi bij het WK baanwielrennen. De jonge Van den Berg kwam nog het dichtste bij, maar miste kwalificatie voor het hoofdtoernooi op één positie, hij werd 25e.

De snelste tijd in de kwalificatie werd neergezet door de regerend wereldkampioen Gregory Bauge, die sneller was dan de regerende olympisch kampioen Chris Hoy. De top tien werd verder gedomineerd door Franse en Britse renners. Het sprinttoernooi wordt later vandaag vervolgd.

Mallya: "Goed dat coureurs ontevreden zijn"

Na afloop van de kwalificatie lieten Adrian Sutil en Vitantonio Liuzzi weten dat ze niet tevreden zijn met hun tiende en dertiende plaats op de startgrid. Vijay Mallya, teambaas van Force India, geeft aan dat het een goed teken is dat de coureurs hun ontevredenheid over het behaalde resultaat tonen.

"Dat onze coureurs niet tevreden zijn met die startposities, zegt erg veel. Vorig jaar zouden we erg blij zijn geweest met die plekken, maar voor dit jaar hebben we hogere verwachtingen. Vitantonio had tijdens elke snelle ronde die hij wilde rijden, last van verkeer. Anders hadden we beide wagens in Q3 gehad. Adrian kwalificeerde zich als tiende, wat op zich een goede plek is om de race van te beginnen."

'Time to get Sirius' in Lego Harry Potter trailer

Aan de lange waslijst van succesvolle Lego-filmgames (met o.a. Lego Star wars en Lego Indiana Jones) kan men nu ook Lego Harry Potter toevoegen. Dit spel volgt de populaire tovenaarsleerling in de eerste vier jaar van zijn tijd op Hogwarts.

Vandaag is er een trailer vrijgekomen van Year 3. Hierin zie je hoe men het best een agressieve boom verslaat en hoe Harry zijn rivaal Draco lustig met sneeuwballen bekogelt. We kunnen Lego Harry Potter Years 1-4 in mei verwachten op de PS3, 360, Wii, PSP, DS en PC.

Lego Harry Potter Trailer (Year 3)

Worms Reloaded beta

Na het nieuws dat Worms Reloaded op steam zou komen, kan men wereldwijd vanaf aankomende maandag genieten van de beta. Dus haal je gestoorde koeien, ontploffende bananen en holy handgrenades maar weer uit de kast om weer ouderwets 2D de strijd aan te gaan. Eerst was de beta alleen voor Europa, maar nu dus voor de hele wereld.

Om mee te kunnen doen aan de beta heb je een beta-key nodig. En helaas zijn er niet al te veel beschikbaar. Als je kans wilt maken op een key, is het best wat je kan doen je aanmelden bij de officiële groep op de steam site.

Worms Reloaded is gebaseerd op de Xbox Live Arcade en Playstation Network versies van Worms. Worms Reloaded zal wel uitgebreider zijn.

Worms Reloaded is een turn based artillery game. Je krijgt een team van wormen die over een 2D map worden verspreid. Je mag om de beurt met één worm het andere team aanvallen. Dit doe je met een arsenaal aan gestoorde wapens waaronder onder andere de Holy Handgrenade en Super Sheep. Degene die al zijn wormpjes kwijt is heeft verloren.


De Worms Reloaded beta komt aankomende maandag

PVV: Staal liet onderhandelingen breken

De PVV doet sinds gisteren definitief niet meer mee aan de college-onderhandelingen in Den Haag. Reden voor het stuklopen van de onderhandelingen is het voorgestelde hoofddoekjesverbod. De partij verwijt informateur Staal 'gemeen spel' en hij zou zich ook te veel door de afkeer van zijn eigen partij, D66, hebben laten leiden.

PVV-fractieleider in Den Haag, Sietse Fritsma, heeft een 'bittere bijsmaak' overgehouden aan de onderhandelingen. Het hoofddoekjesverbod was voor de PVV niet onderhandelbaar. Boele Staal heeft volgens Fritsma de onderhandelingen op dit punt laten stuklopen, hetgeen hij beschouwt als 'gemeen spel'. De schuld wordt volgens Fritsma ten onrechte de PVV in de schoenen geschoven, omdat de PvdA ook over een aantal onderwerpen niet wilde onderhandelen.

Informateur Staal vindt dat hem niets te verwijten valt. De PVV heeft zichzelf buiten spel gezet door stug vast te houden aan het hoofddoekjesverbod. Staal is de partij nog tegemoet gekomen, door voor te stellen de juridische haalbaarheid van het verbod te laten onderzoeken. De PVV wilde hier echter niets van weten. Er was alleen "mogelijke ruimte om het verbod te beperken tot medewerkers en niet tot bezoekers."

Het ziet ernaar uit dat de Partij van de Arbeid nu in de Hofstad gaat proberen een college te vormen met D66, VVD en GroenLinks.

Computers op scholen slecht beveiligd

De beveiliging van computers op middelbare scholen is zo lek als een mandje. Leerlingen kunnen moeiteloos cijfers veranderen, proefwerken inzien en roosters naar hun hand zetten. Dat zeggen leerlingen vandaag in Het Parool. Expertisecentrum Kennisnet beaamt dat de beveiliging niet deugt en trok al eerder aan de bel.

Vier leerlingen van scholen in Amsterdam zeggen in de krant dat ze hebben ingebroken op de server van hun scholen. Het bleef naar eigen zeggen bij het uithalen van 'kleine grapjes'. Volgens de leerlingen zouden vele andere leerlingen ook in de computers kunnen inbreken.

Een leerling van een school uit Amstelveen ging verder en wiste voor vijf euro notities van absenties van zo'n twintig medeleerlingen. Ook paste hij roosters aan en speelde proefwerken door naar klasgenoten 'om even het cijfer op te kunnen halen'.

Een andere leerling wijst erop dat wachtwoorden van leraren makkelijk te achterhalen zijn via hun eigen laptops. Leerlingen geven presentaties vaak op de laptop van hun docent. "Met de usb-stick kan ik binnen twee seconden al zijn wachtwoorden downloaden. Terwijl ik die presentatie geef bijvoorbeeld."

Bij steekproeven door Kennisnet onder tien scholen in 2004 en 2007 bleek niet één school goed beveiligd. De mogelijkheden zijn legio. Zo onderscheppen leerlingen draadloos internetverkeer of installeren ze programmaatjes waarmee ze toetsaanslagen registreren op een computer. Daarmee kunnen ze wachtwoorden te weten komen.

Computers op scholen slecht beveiligd (foto: Novum)

'Zwaanswijk kan naar Australië'

De supporters van NAC Breda zongen gisteravond tijdens het met 3-0 gewonnen duel tegen ADO Den Haag nog luidkeels dat hij moest blijven, maar volgens BN/De Stem lonkt een Australisch avontuur voor verdediger Patrick Zwaanswijk. Central Coast Mariners zou hem willen aantrekken.

NAC wil het aflopende contract met de 35-jarige verdediger niet verlengen. Zwaanswijk voelt zich naar eigen zeggen nog superfit en was teleurgesteld over het besluit van de clubleiding. Het Australische Central Coast Mariners wordt getraind door Graham Arnold, die zelf in het verleden spits was in Breda. Mocht Zwaanswijk 'down under' gaan, dan is het zijn tweede buitenlandse avontuur. Eerder speelde hij voor Oita Trinita in Japan. In Nederland speelde hij namens FC Utrecht en NAC Breda tot nu toe 311 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij 28 keer scoorde.

Grieperige Cavendish uit Ronde van Catalonië

Supersprinter Mark Cavendish heeft gisteren met griep de Ronde van Catalonië verlaten. De Brit stapte na tachtig kilometer in de vijfde rit af. Eerder deze week boekte de sprinter van Team Columbia zijn eerste overwinning van het seizoen, door de eerste etappe te winnen.

"Ik voelde me al een paar dagen ziek. Vrijdag was het nog erger," aldus Cavendish over zijn opgave, die door zijn ploegleider Brian werd aangeraden "Ik heb hem gezegd dat hij moest stoppen als-ie zich zo slecht voelde. Hij was er niet blij mee, maar het was de beste beslissing." Wanneer Cavendish weer zal gaan koersen is nog niet bekend.

Militairen maken plaats voor betogers Bangkok

Thaise militairen hebben vandaag een aantal posities in de hoofdstad Bangkok verlaten om botsingen met zeker 80.000 betogers te vermijden. De tienduizenden veelal in rode kleding gestoken demonstranten eisen nieuwe verkiezingen en het vertrek van premier Abhisit Vejjajiva.

De tegenstanders van de regeringsleider houden sinds half maart grote betogingen in Bangkok. Het zijn aanhangers van de in 2006 door het leger afgezette en later uitgeweken premier Thaksin Shinawatra.

De 'roodhemden' hebben aangekondigd zich vandaag op een aantal plaatsen in Bangkok te willen concentreren, onder meer het oude centrum van de stad, een aantal tempels en de dierentuin. Daar stonden militairen op wacht, maar die verlaten vandaag enige tijd hun post, aldus vicepremier Suthep Thaugsuban die zo "een confrontatie wil voorkomen".

Militairen maken plaats voor betogers Bangkok

Gordon verlangt naar vrouw en kinderen

Gordon valt eigenlijk niet op homo's. Die onthulling doet de 41-jarige zanger vandaag in het AD. De Topper overweegt dan ook weer een relatie aan te knopen met een vrouw. "Ik vind vrouwen sowieso liever, zorgzamer en begripvoller."

"Die keiharde homowereld, daar moet ik niks van hebben." Toch heeft Gordon momenteel een relatie met de 24-jarige Raoul. "Ik ben blij, het gaat een halfjaar goed, maar ik weet niet of ik verliefd ben", biecht de krullenbol op. "Het gevoel is wel super." Over zijn liefdesstrubbelingen schreef de 41-jarige een boek, 'Alles Over de Liefde, Gids voor het Gebroken Hart', dat op 9 april verschijnt.

Ondanks alle wijsheden blijft Gordon twijfelen. "Misschien had ik het toch eerder met een vrouw moeten proberen. Had ik nu kinderen gehad en dat zou een stuk stabiliteit met zich mee hebben gebracht." Dat hij ooit als gelukkige huisvader eindigt, sluit de Topper niet uit. "Misschien ga ik dat nog wel proberen."

Gordon gaat het ook nog een keer proberen met de Toppers. Vorig jaar stapte hij met veel trammelant uit de groep, om een paar maanden later weer terug te keren. "Ik ben gezwicht omdat Jeroen van der Boom zei: 'Je hoort erbij'", doet Gordon vandaag uit de doeken. "En hij zei: 'Zonder Gerard of jij is het project gedoemd te mislukken'."

Daarnaast eiste Gordon openlijke excuses van Gerard Joling en René Froger. "Dus toen Gerard en René dat deden, kon ik niet meer terug." Echt lekker loopt het nog niet tussen de vier Toppers. "Ons contact is nou niet dat je zegt jé van hét, maar ik doe mijn best."

Bij zijn beslissing om zich weer bij de Toppers te voegen dacht Gordon ook aan zijn eigen portemonnee. "Het gaat om zo godsgruwelijk veel geld dat je dan maar boven dingen moet staan."

'Het gaat om zo godsgruwelijk veel geld dat je dan maar boven dingen moet staan'

Van Gaal gunt Robben mogelijk rust

De kans bestaat dat Arjen Robben vanmiddag niet speelt in het bundesliga duel tussen VfB Stuttgart en zijn Bayern München. De Nederlander zal mogelijk door Louis van Gaal rust gegund worden.

"Na het duel tegen Schalke '04 was Robben moe. Het lichaam kan zich in twee dagen wel herstellen, maar geestelijk is het zwaar. Ik moet met Arjen spreken, aan de hand daarvan neem ik de beslissing." aldus de Nederlandse oefenmeester in Duitse dienst.  De Nederlandse international is de laatste weken uitermate belangrijk voor Bayern. De Nederlander maakte de afgelopen weken de beslissende treffer tegen Fiorentina én afgelopen woensdag in de Duitse beker tegen Schalke.

Roddick woest op dopingzondaar

Andy Roddick heeft keihard uitgehaald naar zijn Amerikaanse tenniscollega Wayne Odesnik. De Amerikaan heeft bekend gebruik te hebben gemaakt van groeihormonen. "Niets is erger dan dit," zei Roddick. "Dit is gewoon bedrog en wat mij betreft smijten ze hem uit het tennis."

Odesnik hangt een schorsing van maximaal twee jaar boven het hoofd, nadat hij voor een Australische rechtbank had bekend groeihormonen in zijn bezit te hebben gehad. De nummer 98 van de wereldranglijst werd in januari betrapt met het groeihormoon HGH op het moment dat hij in Australië arriveerde om deel te nemen aan de Australian Open.

'Patricia Paay krijgt weer reallifesoap'

Het wel en wee van Patricia Paay keert mogelijk terug op de buis. De 60-jarige diva is volgens De Telegraaf met RTL in gesprek over een reallifesoap. Gisteren werd duidelijk dat Paay niet terugkeert bij SBS en in gesprek is met RTL.

In de soap moeten ook de jonge liefdes van Paay de revue passeren. 's Werelds oudste playmate scharrelt al enige tijd met de 33 jaar jongere miljonair Nicky van Dam. Afgelopen zondag werden de twee zoenend en knuffelend gesnapt in het Amsterdamse Vondelpark.

Patricia heeft ervaring met reallifesoaps: in 2003 stond haar gezin centraal in 'Adam's Family'. Vooral de scène waarin ex-man Adam Curry met een erectie voor de spiegel stond deed veel stof opwaaien.

RTL laat nog niets los over de plannen met Paay. De zender bevestigt dat er gesprekken gehouden worden, maar er zijn nog geen handtekeningen gezet. Paay's manager is er zeker van dat er een deal komt. "RTL is geïnteresseerd in een aantal projecten."

Weer een reallifesoap? (foto: Novum)

Shorttrackster Vos stopt

Na Liesbeth Mau-Asam is Maaike Vos de tweede shorttrackster van de nationale ploeg die stopt. De 24-jarige Groningse zei dat ze aan een nieuwe uitdaging toe is en daarom een punt zet achter haar carrière.

Vos maakte sinds 2006 deel uit van de nationale selectie en was één van de schakels in de aflossingsploeg die tijdens de Olympische Winterspelen in Vancouver vierde werd. Met die ploeg behaalde Vos verder nog twee bronzen medailles op het EK. Individueel werd Vos eenmaal Nederlands kampioene.

Noord-Korea niet schuldig aan zinken schip

Het ziet er niet naar uit dat Noord-Korea iets te maken heeft met de ondergang gisteren van een Zuid-Koreaans marineschip.

Dit heeft de Zuid-Koreaanse regering vandaag laten weten. De Zuid-Koreaanse president Lee Myung-bak heeft vandaag een onderzoek gelast naar wat er is gebeurd met het schip de Cheonan. Het zonk gisteravond na een grote explosie bij het Zuid-Koreaanse eiland Baengnyeongdo, niet ver van de westkust van Noord-Korea.

Bijna zestig opvarenden zijn gered, maar er worden nog 46 opvarenden vermist. Het stalinistische regime gold snel als verdachte, maar de informatie die de Zuid-Koreaanse strijdkrachten tot dusverre hebben verzameld, wijst daar niet op.

"De regering (van Zuid-Korea) meent dat het incident niet is veroorzaakt door Noord-Korea, hoewel de oorzaak van het ongeluk nog steeds niet is vastgesteld", zei een regeringsfunctionaris vandaag in Seoul.

Lefevere ontevreden over Devolder

Het voorjaar verloopt nog niet best voor Quick Step. Op wat sprintzeges in kleine rondes na van Tom Boonen werd er nog niks gewonnen. Ook tweevoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen, Stijn Devolder, lijkt nog niet in vorm te zijn. Dit bleek in Dwars door Vlaanderen afgelopen woensdag het geval te zijn voor het gehele Quick Step team.

"Ik heb zoals iedereen vastgesteld dat het woensdag zwak was," aldus ploegleider Patrick Lefevere. "Anderzijds heb ik drie miljoen euro minder budget dan vijf jaar geleden, en dat laat zich voelen. Ik ben misschien de heks van de hel van Parijs-Roubaix, maar ik heb geen tovenaarsdiploma."

Lefevre is ook niet tevreden over Devolder, maar houdt nog een slag om de arm met betrekking tot de Ronde van Vlaanderen. "Ik constateer dat Stijn Devolder al twee jaar op rij de Ronde wint, maar daarna een jaar lang een wit blad laat optekenen. Als hij zondag weer wint, moet ik wéér zwijgen. Anders heeft hij een probleem. Dan wens ik hem een najaar à la Philippe Gilbert toe."

Rochus dolgelukkig na overwinning

Olivier Rochus was door de dolle heen na zijn zege op Novak Djokovic tijdens het Masters-toernooi van Miami. "Ik had dit nooit verwacht dat ik zou winnen."

"Novak heeft een grandslamzege en vijf mastertitels op zak. Allemaal dingen die ik nog helemaal niet heb bereikt," aldus de dolblije Belg. Djokovic reageerde ook op zijn verlies tijdens het toernooi van Key Biskane: "Hij had niks te verliezen en was zeer gemotiveerd om van een hooggeplaatste speler te winnen." In 2007 was Djokovic nog de sterkste in Miami.

Onrust GVB-personeel over verborgen camera

Onder het personeel van het gemeentevervoerbedrijf (GVB) in Amsterdam is onrust ontstaan nadat door de leiding een verborgen camera in het herentoilet van een chauffeurshuisje is opgehangen. De camera was gericht op het urinoir.

Met de apparatuur wilde het GVB informatie krijgen over vernielingen in het huisje en over ernstige bedreigingen die op de muren werden gekalkt, aldus een GVB-woordvoerster. Naar aanleiding van de onrust is de camera inmiddels verwijderd.

Het is onbekend of het personeel aangifte overweegt.

Volgende Half-Life zal angstaanjagend zijn

Er heerst een bijzonder lange stilte rondom de Half-Life-franchise. Het is alweer enkele jaren geleden dat Episode 2 verscheen voor de PC, Xbox 360 en Playstation 3 en sindsdien wachten fans geduldig tot het verhaal eindelijk wordt afgerond in Episode 3. Sinds een paar weken is de stilte rondom Valve doorbroken door middel van de aankondiging van Portal 2, maar nu is er ook eindelijk nieuws rondom Half-Life.

Verwacht geen lading aan screenshots of een aankondiging dat we Episode 3 dit jaar nog mogen verwachten. Wat we echter wel met jullie kunnen delen is dat Valve's Gabe Newell ons meer weet te vertellen over welke kant men uitgaat met de game. Hij vindt dat de game mee moet groeien met de fans die enkele jaren terug begonnen aan Half-Life 2: "That isn't something we think about except as part of each project needing to respect the fact that simply repeating the past isn't going to have the same impact now as it did then. I feel like we've gotten away from genuinely scaring the player more than I'd like, and it's something we need to think about, in addition to broadening the emotional palette we can draw on."

Hoewel hij het beestje niet bij naam noemt, kunnen we er vanuit gaan dat Newell praat over Episode 3. Wanneer hem gevraagd wordt wat gamers volgens hem echt eng zullen vinden, geeft hij een behoorlijk pittig antwoord: "The death of their children. The fading of their own abilities." Wordt vervolgd.

Zieke Dennis Hopper krijgt Hollywoodster

De zieke Amerikaanse acteur Dennis Hopper (73) heeft gisteren een eigen ster gekregen op de Hollywood Walk of Fame. Zijn collega's Jack Nicholson en Viggo Mortensen vergezelden hem bij de ceremonie.

De acteur vecht momenteel tegen prostaatkanker. De ziekte werd in september 2009 bij hem ontdekt.

Sinds januari ligt hij in scheiding met zijn vijfde vrouw, Victoria Duffy. Donderdag zei zijn advocaat tegen Amerikaanse media dat de filmster nog maar 45 kilo weegt en er slecht aan toe is. Hij zou door zijn ziekte te zwak zijn om door advocaten van zijn vrouw verhoord te kunnen worden.

Hopper begon zijn ruim vijftig jaar durende filmcarrière in 1955 in de tienerfilm Rebel Without a Cause. Andere films waarin hij schitterde zijn Easy Rider (1969), Apocalypse Now (1979) en Blue Velvet (1986). The Hollywood Walk of Fame telt ongeveer 2400 sterren en strekt zich uit over een oppervlak van bijna 4 kilometer.

Wientjes vindt 20 miljard bezuinigen genoeg

Voorzitter Bernard Wientjes van VNO-NCW wil dat er niet voor 29 miljard euro bezuinigd wordt, maar vindt twintig miljard genoeg. Dat zegt hij in een interview in De Telegraaf. Volgens de voorman van de werkgeverscentrale zijn minder bezuinigingen nodig als er wordt geïnvesteerd in onder meer innovatie.

Het bedrag van 29 miljard euro is becijferd door het Centraal Planbureau (CPB). Tot 2015 moet dat bedrag worden bezuinigd om de overheidsfinanciën op orde te krijgen.

Volgens Wientjes is een minder grote bezuiniging nodig als de overheid voorwaarden schept in de vorm van innovatiesubsidies en faciliteiten zoals bouwvergunningen. Hij denkt dat de economie dan jaarlijks met een half procent extra kan groeien.

Wietjens pleit verder in de krant voor een vlaktaks, waarmee iedereen procentueel hetzelfde wordt belast. Ook wil hij dat binnen tien jaar wordt begonnen met de bouw van nieuwe kerncentrales.

VNO-NCW presenteert volgende maand een toekomstvisie voor de periode tot 2020.

Jol: "Vertonghen heeft nu nog trauma's"

Martin Jol hoopt dat de KNVB op korte termijn invoert dat spelers niet tegen hun eigenlijke werkgevers mogen spelen als zij verhuurd zijn aan een andere club. Ajax werd eens een trauma door Jan Vertonghen bezorgd en nu kan Daley Blind hetzelfde doen. 

Vertonghen scoorde namens RKC Waalwijk de 2-2 tegen Ajax, waar hij onder contract stond. Daardoor miste Ajax de titel op een haar (één doelpunt). Blind speelt nu voor Groningen en eenzelfde scenario kan zich voordoen. "Daarom is in de toekomst een gentlemen's agreement als in Engeland - waar spelers niet tegen hun eigenlijke werkgever spelen - de beste oplossing", aldus Jol in De Telegraaf.

Blind kreeg van zijn vader Danny, assistent-trainer van Ajax, het advies mee zijn eigen spel te spelen en te genieten. Maar dan moet Ajax wel winnen, aldus Blind senior. "Het wordt morgen een speciale wedstrijd voor mij. Ik heb mijn hele leven bij Ajax gespeeld, ben van huis uit opgegroeid met die club. Ik ben een echte Ajacied," vertelde Daley. Jol: "Stel je voor dat hij ons pijn doet... Dat blijft hem lang achtervolgen. Jan Vertonghen weet daar alles van. Die jongen heeft er een trauma aan overgehouden." 

Alonso: "Ik wil veel punten scoren"

Ferrari-coureur Fernando Alonso is tevreden met zijn derde startplaats voor de Formule 1-race in Australië. Toch is er van denken aan winnen totaal geen sprake. "Ik wil gewoon zoveel mogelijk punten scoren."

Tijdens de Grand Prix kreeg Alonso de winst in zijn schoot geworpen, na technische problemen bij Sebastian Vettel. Of het deze keer net zo makkelijk zal gewoon is nog maar de vraag. "Ik weet niet of wij wel sneller zijn dan de Red Bulls", antwoordde de Ferrari-coureur op de vraag of hij denkt te kunnen winnen.

"Van te voren wisten we al wel dat het moeilijk zou worden om ze tijdens de kwalificatie te verslaan. Daarom denk ik dat de derde tijd een goed resultaat is. Hopelijk kan ik morgen op het podium eindigen."

De Spanjaard verwacht daarbij dat er veel acties, problemen en safetycars tijdens de race zullen plaatsvinden. "In Melbourne kan er altijd van alles gebeuren, dus laten we eerst maar eens aan de finish zien te komen. Dan zien we wel waar we eindigen. het doel is in ieder geval om zoveel mogelijk punten te scoren."

Rosberg: "Het kan beter"

Het tempo wat Red Bull en Ferrari momenteel aanhouden is voor Mercedes GP niet bij te benen. Rosberg was daarom ook niet blij met een zesde stek. "Het kan beter."

In een onderling duel met teammaat Schumacher was ook deze keer Rosberg sneller. Schumacher klokte af op een zevende positie. Mercedes zei na de kwalificatie dat ze hadden gehoopt op een beter resultaat.

"Nee, helaas, ik ben niet echt tevreden", verklaart Rosberg direct na de kwalificatie tegenover de BBC. "Het is ook zonde, want we hebben de nodige vooruitgang geboekt. Alleen blijkt dat niet uit dit resultaat."

Rosberg denkt dat hij bijna een halve seconde sneller had kunnen rijden. "Vier tienden had zeker moeten lukken, maar er reden wat auto's voor mijn neus. Dat kan gebeuren. Plek zes is gelukkig ook weer niet desastreus."

"Ik ben wel blij dat ik Michael heb verslagen, want hij was dit weekend tot nu toe keer op keer sneller dan ik. Alleen moet ik ook in algemene zin beter presteren, want ik accepteer van mezelf niet dat ik fouten maak op cruciale momenten."

Fox stopt met 24, maar film in aantocht

Fox TV stopt met de hitserie 24, maar een film over de Amerikaanse antiterreureenheid CTU is in aantocht. De Amerikaanse zender toont de laatste aflevering van het lopende achtste seizoen op 24 mei.

Dat maakte hoofdrolspeler Kiefer Sutherland bekend. Hij vertolkt de rol van agent Jack Bauer, die in elke reeks een terroristisch complot moet voorkomen. Fox besloot met de reeks te stoppen wegens dalende kijkcijfers. De actieserie begon in 2001 en was spraakmakend omdat in 24 afleveringen de gebeurtenissen van een volledig etmaal werden getoond. 24 werd onderscheiden met 68 Emmy Awards, waaronder die voor beste dramaserie in 2006.

De jongste episode trok echter nog geen negen miljoen kijkers in de Verenigde Staten, tegen gemiddeld net iets meer dan 13 miljoen vorig seizoen.

Piloot opgepakt na noodlanding in Twente

De politie heeft gisteren de piloot van een straaljager aangehouden die zonder brevet vloog en een noodlanding maakte op het gesloten vliegveld in Twente. De 67-jarige Britse piloot vloog met een leerling vanuit Denemarken naar Duitsland, maar week vanwege een storing en slecht weer in Duitsland uit naar Twente, meldt het Korps Landelijke Politiediensten vandaag.

De piloot en zijn Duitse leerling vlogen in een oud militair lesvliegtuig, een Lockheed T33, dat tegenwoordig in particuliere handen is. Ze bleven ongedeerd. Het vliegbrevet van de piloot bleek ongeldig en is door de luchtvaartpolitie ingenomen in opdracht van de Inspectie Verkeer en Waterstaat.

Het tweepersoons straalvliegtuig landde op Enschede Airport Twente, dat al sinds begin 2008 gesloten is. Er wordt momenteel gesproken over een doorstart van het vliegveld.

Megavoorraad huidbleekmiddel in huis Michael Jackson

Hoewel Michael Jackson altijd heeft beweerd dat hij leed aan vitiligo, bewijzen Amerikaanse onderzoekers nu het tegendeel. Volgens politiedocumenten werden er in het huis van de vorig jaar juni overleden King of Pop enorme hoeveelheden zogeheten 'skin whitener' aangetroffen. Dankzij dit huidbleekmiddel werd de ster blanker en blanker.

Het Amerikaanse persbureau Associated Press (AP) heeft de hand weten te leggen op documenten van huiszoekingen in het huis van Jackson en deze gepubliceerd. Hierin is gedetailleerde informatie te lezen over enorme hoeveelheden skin whiteners en medische objecten die werden aangetroffen in het huis van de popster na diens overlijden.

Naast tientallen buisjes met het huidbleekmiddel, stuitten de onderzoekers nog op een ander vreemd goedje. Jackson bleek namelijk ook elf flesjes verdovingsvloeistof in huis te hebben. 

Blind kent voor even geen sentimenten

Daley Blind moet met FC Groningen zondag aantreden tegen de club waar hij zijn opleiding genoot en nog steeds onder contract staat. Sentimenten spelen voor even geen rol bij de speler. Blind kan zomaar degene zijn die Ajax de das omdoet in de titelstrijd.

"Ik heb wel aan zo'n scenario gedacht",
aldus de verdediger, die ook prima op het middenveld uit de voeten, kan tegenover De Telegraaf. "Ik heb de afgelopen dagen via de sms over en weer gedold met sommige jongens van Ajax. Maar als ik een scoringsmogelijkheid krijg, zal ik natuurlijk proberen deze te benutten. Ik ben een sportman en wil dus altijd winnen", zegt Blind.

Zijn trainer Ron Jans: "Heel simpel: als een verhuurde speler tegen zijn eigen club beslissend is, dan hadden ze hem maar niet uit moeten uitlenen. Ik vind het een teken van zwakte als daar moeilijk over wordt gedaan."

"Je ziet ook vaak dat spelers tegen hun oude of eigen club niet juichen. Dat begrijp ik evenmin. Bij een doelpunt mag je blij zijn. Je voetbalt toch voor je eigen team? Ik heb met Daley gesproken over het doelpunt dat Jan Vertonghen als huurling van RKC in 2007 scoorde tegen Ajax. Daley verzekerde me dat als de mogelijkheid zich aandient, hij scoort."

Abortus is geen probleem

Al eeuwenlang is abortus een bekend fenomeen binnen de mensheid. Zelfs in de eed van Hippocrates wordt abortus al genoemd. Tijdens het Romeinse keizerrijk waren er periodes waarin abortus werd toegestaan en periodes waarin het was verboden. Het pro-choice vs. pro-life welles-nietes debat is misschien wel het oudste debat op aarde. Dit geeft op zichzelf al aan dat het geen simpele kwestie is. Er zitten natuurlijk nogal wat haken en ogen aan en de strijd omvat ethische, medische, religieuze en morele argumenten. Vooral in de VS gaat het hard tegen hard en leeft dit onderwerp sterk op al deze vlakken. Het was een breekpunt in de plannen voor Obama’s plannen voor de gezondheidszorg.

Penders: "We hebben terecht gewonnen"

Gisterenavond won NAC Breda weer eens een duel in de Eredivisie. De Bredanaars versloegen de ploeg van trainer Raymond Atteveld met 3-0. Anthony Lurling, Kees Kwakman en Matthew Amoah scoorden voor de Brabanders die negende staan.

"Het was de laatste weken niet best en dan staat er veel druk op zo'n wedstrijd. We hebben niet groots gespeeld, maar we zijn denk ik wel de terechte winnaar. We hebben weinig weggegeven en hebben de nodige kansen gecreëerd," vertelt verdediger Rob Penders aan Eredivisie Live.

De supporters van NAC Breda zongen Patrick Zwaanswijk toe. Patrick Zwaanswijk moet van de clubleiding weg en ook Penders vind dat jammer. "We kunnen het goed met elkaar vindne. Het is jammer dat hij weggaat."

CD: Cobblestone Jazz - The Modern Deep Left Quartet

In de stad Chandigarh in India ligt een prachtig aangelegd park, The Rock Garden. Het park is aangelegd door Nev Chand, een gewone burger die voor de overheid werkte, maar vanaf 1957 in zijn vrije tijd stiekem een tuin volbouwde met prachtige bouwsels en sculpturen. De 'tuin' (toen inmiddels uitgegroeid tot 49.000 m2) werd in 1975 ontdekt en groeide uit tot de trekpleister van de stad. Het frappante aan de tuin is dat hij bijna helemaal uit vuilnis en afvalproducten is gebouwd. Beelden, mozaïeken, wandelpaden et cetera bestaan uit kleine stukken kapot aardewerk, pvc, kralen, oude schakelknoppen of buizen. Een perfect voorbeeld van iets prachtigs van oude en versleten dingen maken.

Cobblestone Jazz

Datingsites lucratiever dan pornosites

Wie rijk wil worden met internet, verzamelt niet langer meer vieze plaatjes en probeert deze voor veel geld aan rukkers te verkopen. Wie echt rijk wil worden, begint tegenwoordig een eigen online datingbureau. Voor het eerst is er in de VS meer verdiend aan datingsites dan aan pornosites.

De online datingbranche is goed voor maar liefst 1,049 miljard dollar per jaar, ruim 785 miljoen euro. Zelfs het mobiel daten levert al 550 miljoen dollar op, zo'n 412 miljoen euro op jaarbasis.

De Amerikaanse datingsites hebben ongeveer even veel mannen als vrouwen in hun klantenbestand, met een gemiddelde leeftijd van 48 jaar. Het is echter twijfelachtig of alle gegevens juist zijn. Zo liegen de meeste mannen over hun lengte, leeftijd en inkomen. Vrouwen daarentegen verhullen graag hun leeftijd, gewicht en lichaamsbouw.

Deze gelukszoekers spenderen jaarlijks maar liefst 239 dollar (179 euro) aan hun abonnement op datingsites, Voor dit geld kijkt men gemiddeld slechts 22 minuten en 47 seconden op de site per jaar.

E-harmony, met 20 miljoen gebruikers de grootste datingsite, beweert dat door hun toedoen dagelijks 236 leden in het huwelijksbootje stappen. Dit hoge getal is echter uiterst hoog gegrepen, daar het goed zou zijn voor maar liefst 2 procent van alle Amerikaanse huwelijken. Wel is bekend dat wie elkaar online heeft ontmoet, sneller naar het altaar gaat. Na 18,5 maanden al trouwen partners die elkaar online hebben leren kennen. Partners die elkaar elders hebben ontmoet, treden gemiddeld pas na 42 maanden in het huwelijk.

Nog meer goed nieuws over internetdates. Maar liefst eenderde van alle vrouwen duikt al tijdens de eerste ontmoeting het bed in met een partner die zij online heeft ontmoet. De keerzijde hiervan is dat vier op de vijf van deze dames geen condoom gebruikt tijdens deze eerste wip. 

BV Veendam veroordeeld tot schadevergoeding

BV Veendam heeft dit seizoen niet het meest gelukkige seizoen uit het seizoen. De Groningse eerstedivisionist mag opnieuw haar portemonnee trekken ditmaal voor de GIBO Groep. Het accountantskantoor had een rechtszaak aangespannen naar aanleiding van uitlatingen in de media door de club en heeft deze gewonnen.

BV Veendam stelde de GIBO Groep aansprakelijk voor de punten aftrek die de ploeg kreeg na het inleveren van een foutieve jaarrekening. De Groningers kregen hierdoor drie punten aftrek van de KNVB. Veendam wijtten die sanctie aan het accountantskantoor, dat ook met naam en toenaam in de media verscheen. Het accountantskantoor besloot hierdoor naar de rechter te stappen en een schadevergoeding te eissen van 50.000 euro.

De dienstdoende rechter besloot dat dit iets teveel van het goede was waarna het bedrag naar beneden toe werd gesteld op 5.000 euro. Onlangs werd de club van trainer Joop Gall nog gered van het faillisement, nadat enkele investeerders garant gingen staan voor de tekorten en betalingen. 

Jankovic ook door in Miami

Jelena Jankovic is ook door naar de derde ronde in Miami. De Servische versloeg vrij gemakkelijk de Oekraïense Marya Koryttseva met 6-4 en  6-0.

In de volgende partij zal Jankovic het moeten opnemen tegen de Russische Elena Vesnina of de Dutise Julia Görges. De nummer acht van de wereld schreef afgelopen weekend nog het toernooi van Indian Wells op haar naam. Eerder wist ook Victoria Azarenka zich te plaatsen voor de derde ronde.

Wozniacki moeizaam verder in Miami

Caroline Wozniacki heeft zich moeizaam weten te plaatsten voor de derde ronde van het WTA-toernooi in Miami. De als tweede geplaatste Deense had drie sets nodig om de Bulgaarse tiener Tsvetana Pironkova te verslaan: 3-6, 6-3 en 6-4.

In de tweede set pakte de Bulgaarse een break voorsprong en leek daarmee lange tijd op weg naar een heuse stunt in Miami. Via twee breaks wist Wozniacki echter een derde set af te dwingen. Daarin wist de Deense haar breakkansen beter te benutten dat de Bulgaarse.

Ook de Russische Maria Kirilenko wist zich moeizaam te plaatsen voor de halve finael. De Hongaarse Melinda Czink wist het Kirilenko lastig te maken: 4-6, 6-2 en 7-6 (4).

Lichten een uur uit voor een 'beter klimaat'

Een recordaantal landen doet vandaag mee aan Earth Hour, de jaarlijkse actie van het Wereld Natuur Fonds (WNF) tegen vermeende klimaatverandering.

Miljoenen burgers en overheden in zeker 125 landen hebben aangekondigd een uur lang het licht uit te doen. Het WNF organiseert de actie sinds 2007. Dit jaar doven de lichten bij onder meer de piramides bij de Egyptische hoofdstad Caïro, de Victoria-watervallen op de grens tussen Zambia en Zimbabwe en Buckingham Palace in Londen.

Het initiatief krijgt in Nederland ook steeds meer navolging. Bij de grote steden neemt Amsterdam dit jaar een voortrekkersrol: daar wordt het om 20.30 uur donker op onder meer de Zuidas, het Paleis op de Dam, dierentuin Artis en vliegveld Schiphol. Ook zo'n drieduizend burgers hebben aan het WNF laten weten dat ze meedoen aan de actie.

TenneT, de beheerder van het Nederlandse elektriciteitsnet, is volgens het WNF voorbereid op mogelijke schommelingen in het elektriciteitsgebruik. Vorig jaar was er een daling te zien van 50 megawatt tijdens Earth Hour. Dat komt overeen met het gebruik van zo'n 500.000 lampen van 100 watt.

Scheidsrechter Cairo onder politie begeleiding veld af

Gisterenavond moest scheidsrechter Lorenzo Cairo na het duel tussen Telstar en RBC Roosendaal onder politiebegeleiding het veld af. De reden hiervoor was een verkeerd genomen beslissing in de ogen van de Telstar-fans. Hierdoor ontstond er een dreigende situatie rond het stadion.

Geruime tijd stonden de Witte Leeuwen voor. Sjaak Polak opende de score door een strafschop binnen te schieten en vlak voor het einde van het duel wist Jordan Remacle doel te treffen voor de tegenpartij waardoor het duel nog in een remise eindigde. Bij de gelijkmaker van Remacle lag doelman Rodney Ubbergen geblesseerd op het veld. Tot groot ongenoegen van het thuispubliek werd de treffer goedgekeurd. Direct na het doelpunt floot de arbiter af.

Zomertijd: 's avonds langer licht

De komende nacht gaat de zomertijd weer in. Vannacht gaat de klok om 02.00 uur een uur vooruit en duurt de nacht dus een uurtje korter.

Het is morgen de laatste zondag van maart en dat betekent sinds 2002 dat alle landen in de Europese Unie de tijd aanpassen. Dat gebeurt in alle lidstaten op hetzelfde moment.

Door de zomertijd blijft het in de avond een uur langer licht, in de ochtend is het iets later licht. Nederland voerde de zomertijd in 1977 definitief in. Na de oliecrisis van 1973 moest de regering energiebesparende maatregelen nemen. Doordat het 's avonds langer licht blijft, wordt er minder elektriciteit voor verlichting gebruikt, was de redenering.

De zomertijd duurt tot 31 oktober. Dan begint de wintertijd en gaat de klok weer een uur terug.

Forse toename bof

Het aantal gevallen van bof is sinds december opeens fors toegenomen. Vanaf 1 december bleken 110 mensen de bof te hebben, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

De uitbraak begon onder studenten in de regio Zuid-Holland West, waar onder meer de studentenstad Delft onder valt. Na een landelijk studentenfeest bleken ook dertig studenten in Leiden met de bof rond te lopen. Volgens het RIVM is het ziekteverloop over het algemeen mild.

De GGD Zuid-Holland West stelt dat de bof voorkomt onder studenten die als kind wel zijn gevaccineerd. Dit zou erop kunnen wijzen dat het vaccin na een tijdje niet zo goed meer werkt. De GGD adviseert studenten die niet zijn gevaccineerd, dit alsnog te laten doen.

Bof wordt veroorzaakt door het bofvirus en is volgens het RIVM erg besmettelijk. Besmetting vindt plaats van mens op mens door bijvoorbeeld hoesten of niezen. Wie de bof heeft, kan last krijgen van koorts en het opzwellen van een of beide wangen door een ontsteking van de oorspeekselklieren. Soms zorgt de bof voor een hersenvliesontsteking of hersenweefselontsteking.

Vroeger belandden jaarlijks drie- tot achthonderd kinderen en volwassenen in het ziekenhuis met een door de bof veroorzaakte hersenvliesontsteking. Daarom is in 1987 de bof opgenomen in het vaccinatieprogramma van het rijk. De laatste jaren kwam de ziekte bijna niet meer voor.

Suárez op jacht naar record Kezman

Niet alleen is Luis Suárez met Ajax nog op jacht naar de landstitel, de aanvaller van de Amsterdammers heeft ook nog altijd de mogelijkheid om het record van Mateja Kezman uit de boeken te schieten. Kezman scoorde in het seizoen 2002/2003 35 maal in 34 wedstrijden en is daarmee de meest scorende buitenlander in de Eredivisie in één seizoen. Suárez heeft er momenteel 29 in liggen na 27 wedstrijden.

Eerder leek Afonso Alves het record al eens uit de boeken te schieten maar hij bleef steken op 34 doelpunten. Komend weekend kan Suárez de grens van dertig doelpunten passeren. De Amsterdammers nemen het op tegen FC Groningen. Suárez zal sowieso in de belangstelling staan. De Uruguyaan zal namelijk zijn 150ste Eredivisieduel afwerken.

Kezman en Alves waren niet de enige buitenlandse voetballers die de grens van dertig doelpunten wisten te bereiken. Eerder wisten ook Nikos Machlas, Ronaldo en Ove Kindvall minimaal dertig maal in één seizoen te scoren. Kezman is de enige buitenlander in de Eredivisie die dat tweemaal voor elkaar kreeg.

Er is ook een groot aantal Nederlanders dat dit presteerde. Het lukte Cor van der Gijp, Johan Cruijff, Dick van Dijk, Kees Kist, Wim Kieft, Peter Houtman en Ruud van Nistelrooy één keer, Coen Dillen, Leo Canjels, Henk Groot, Marco van Basten en Klaas-Jan Huntelaar presteerden het twee keer, terwijl Ruud Geels zelfs drie keer dertig of meer treffers produceerde. Het record qua goals in één seizoen staat zoals bekend nog altijd op naam van Coen Dillen, die in 1956/57 43 keer scoorde namens PSV.

Lions Gate staakt bieden op MGM

Lions Gate Entertainment heeft besloten niet meer te bieden op de noodlijdende Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) filmstudio. MGM vond het laatste bod te laag. Dit meldt een bron, die vanwege de vertrouwelijke aard van de onderhandelingen anoniem wenst te blijven.

De bron stelt dat Lions Gate een bod van tussen de 1,3 en 1,4 miljard dollar (tussen de 0,97 en 1,05 miljard euro) heeft gedaan en niet bereid is meer te betalen. Dit vond MGM te laag, waarna het suggereerde dat Lions Gate beter haar plaats aan de onderhandelingstafel af kan staan aan een volgende bieder.

Alleen, de bieders staan niet bepaald in de rij. In september kondigde de studio al aan in zware financiële problemen te zitten, met een schuld van de 4 miljard dollar (3 miljard euro). De enige partij die zeker meer biedt dan Lions Gate is mediaconcern Time Warner, dat 1,5 miljard dollar (1,12 miljard euro) bood. Ook zou de Russische miljardair Len Blavatnik nog in de race zijn, zijn bod is niet bekend.

Lions Gate staakt bieden op MGM
De Laatste Schreeuw Van De Leeuw?

Vermoorde man gevonden na brand in Gouda

Bij een brand in Gouda is het stoffelijk overschot van een nog onbekende man aangetroffen. De politie vermoedt dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven is gekomen. Bij de brand werd iemand anders van het balkon gered. Die persoon is met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht.

Het lichaam werd aangetroffen in een woning op de derde verdieping aan de Bernadottelaan net buiten het centrum. De melding over de brand kwam rond 03.45 uur binnen. De brand was snel geblust. Vijf omliggende appartementen zijn tijdelijk ontruimd vanwege de rook.

De identiteit van het slachtoffer en de persoon op het balkon is nog niet bekend. De politie onderzoekt wat zich in de woning heeft afgespeeld.

PvdA wil af van verjaring seksueel misbruik

De PvdA wil dat seksueel misbruik niet meer kan verjaren. Dat zegt Tweede Kamerlid Khadija Arib in Trouw naar aanleiding van de berichten over misbruik binnen de kerk. Nu kan een dader na twintig jaar niet meer worden vervolgd. De gevallen van misbruik in de kerk die nu aan het licht komen zijn vrijwel allemaal ouder dan twintig jaar.

Volgens Arib heeft misbruik een grote impact op de slachtoffers en kan aangifte doen helpen bij de verwerking. "Ze lopen rond met gevoelens van schaamte, schuld en angst. Sommigen nemen hun geheim mee in hun graf, anderen durven pas na jarenlange therapie ermee naar buiten te komen. Dat kan wel twintig, dertig jaar duren."

Het verlengen of afschaffen van de verjaringstermijn haalt overigens niets uit voor de huidige slachtoffers. Zo'n wetswijziging zou alleen gelden voor nieuwe gevallen.

De verjaringstermijn werd een aantal jaar terug al opgerekt. Het verjaren begint nu pas op het moment dat een slachtoffer meerderjarig is. Minister van Justitie Ernst Hirsch ballin (CDA) zegde eerder deze week toe te onderzoeken of de termijn verder opgerekt moet worden.

De VVD wil al langer van de verjaringstermijn af voor zware geweldsmisdrijven. Kamerlid Fred Teeven vraagt zich in de krant af of het nuttig is als dat ook voor elke vorm van seksueel misbruik moet gelden. "Aanranding is moeilijk te bewijzen na veertig jaar." De SP wil het onderzoek van de minister afwachten.

'Hero Brinkman slaags met buurman'

PVV-Kamerlid Hero Brinkman is in een slepende burenruzie zijn inwonende aannemer te lijf gegaan. Dat zegt althans de man die in ruil voor een verbouwing is ingetrokken bij Brinkman.

De politicus zou zijn buurman met een hamer zijn aangevlogen. Brinkman ontkent. De twee hebben over en weer aangifte gedaan, schrijft De Telegraaf.

Brinkman en de aannemer hebben een conflict over niet betaalde huur en over de kosten van de verbouwing van het achterhuis van zijn stolpboerderij in Middenbeemster. De aannemer, die Brinkman kent van een paardenclub, zou de verbouwing uitvoeren in ruil voor onderdak. Brinkman draait op voor de materiaalkosten.

De aannemer beweert in de krant dat er op een gegeven moment geen materiaal meer werd aangeleverd, terwijl Brinkman wacht op de eerste huurbetaling sinds de man in september introk in het onafgebouwde project. De politie rukte vervolgens meerdere keren uit na meldingen van de twee over bedreigingen en geweld.

De oud-politieman Brinkman raakte eerder in opspraak, nadat hij betrokken was bij een ruzie in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. Daarbij zou hij de barman hebben geslagen, omdat die hem niet meer wilde schenken. Brinkman gaf nadien toe een drankprobleem te hebben, maar ontkende te hebben geslagen.

Boom wil winst in E3

Lars Boom barst van de zelfvertrouwen na drie dagen in het geel te hebben gereden in Parijs-Nice en de 300 kilometer van Milaan-Sanremo voelt de renner uit het Rabobankteam zich ijzersterk. Boom wil vandaag de eindzege pakken in de E3 Prijs Harelbeke.

"Ik heb hard getraind en in Dwars door Vlaanderen was ik ook goed. Jammer dat ik pech kreeg in de finale. Ik voel dat ik alleen maar beter word. De concurrentie is groot, maar ik ga zeker proberen te winnen in Harelbeke," zegt de 24-jarige Vlijmenaar.

Boom heeft zijn plan voor de race al klaarliggen: "Ik moet bij Tom Boonen in de buurt blijven. Die gaat op de Taaienberg aanvallen, dan moet ik zorgen dat ik daar van voren zit," aldus Boom, die samen met Sebastiaan Langeveld de troef vormt van de Rabobank.

De oud-teamgenoot van beide Raborenners Theo Bos zal vandaag meedoen aan Gent-Wevelgem. De Hierdenaar wist dit seizoen al een aantal seizoenszege te pakken maar verwacht niet op een overwinning in de Belgische klassieker. "Ik voel me goed hoor, maar meedoen om de overwinning in deze wedstrijd is nog te veel gevraagd. Zeker in deze fase van mijn loopbaan op de weg is het te vroeg. Dit is dan wel een sprinterskoers, maar je ziet meestal dat niet de pure sprinters overblijven in de finale. Het is een lastig parcours. Deze week heb ik het nog verkend rond de Kemmelberg. Ik heb er wel veel zin in en ga er natuurlijk alles aan doen om van voren te blijven."

'Milly Boele seksueel misbruikt'

Milly Boele is seksueel misbruikt en door verstikking om het leven gekomen. Justitie wil vooralsnog niets zeggen over de uitkomsten van de sectie op het lichaam van het 12-jarige meisje, maar nabestaanden zijn al een tijdje van de feiten op de hoogte. Dat schrijft De Telegraaf vandaag op basis van bronnen rond het onderzoek.

De familie Boele weerspreekt berichten in De Telegraaf van gisteren over dat Milly in een telefoongesprek met haar moeder kort voor haar verdwijning de naam van hoofdverdachte Sander V. noemde. De familie zegt dat Milly in het gesprek zei dat ze moest ophangen omdat 'de buurman met de kat voor de deur stond'.

Milly verdween daarna en werd bijna een week later na een grote zoektocht in Dordrecht gevonden in de tuin van buurman en politieagent Sander V. Die gaf zichzelf aan en heeft een bekentenis afgelegd.

Uitslag kwalificatie Australië

Sebastian Vettel start morgen van poleposition tijdens de Grand Prix van Australië. Zijn teamgenoot Mark Webber staat naast hem op de tweede startplek. Fernando Alonso reed de derde tijd en start van plaats drie.

Sebastian Vettel zette de snelste tijd neer tijdens de eerste sessie. De Duitser was veertien honderdsten sneller dan Nico Rosberg. Jenson Button zat daar een tiende achter. De vierde tijd werd gereden door Lewis Hamilton en de top vijf werd compleet gemaakt door Fernando Alonso.

Ook in het tweede gedeelte was het Vettel die de snelste tijd op de klokken bracht. Mark Webber was iets minder dan twee tienden langzamer dan zijn teamgenoot. Alonso reed de derde tijd, gevolgd door Button en Rosberg. Een opvallende afvaller was Lewis Hamilton die niet verder kwam dan de elfde tijd.

In de derde sessie zette Vettel tijdens zijn eerste run direct de snelste tijd van alle coureurs neer. In zijn tweede run wist de Duitser deze tijd zelf ook niet meer te verbeteren. Zijn teamgenoot Webber reed de tweede tijd, hoewel hij wel de snelste tijden in de eerste en derde sector in handen had. Alonso reed de derde tijd, welke langzamer was dan de langzaamste tijd van Vettel. De Red Bull-rijder verbeterde overigens ook de snelste kwalificatietijd op het circuit, dat stamde uit 2004.

Uitslag kwalificatie Australië

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 S. Vettel Red Bull 1:23.919   6
2 M. Webber Red Bull 1:24.035 +0:00.116 6
3 F. Alonso Ferrari 1:24.111 +0:00.192 7
4 J. Button McLaren 1:24.675 +0:00.756 5
5 F. Massa Ferrari 1:24.837 +0:00.918 6
6 N. Rosberg Mercedes 1:24.884 +0:00.965 6
7 M. Schumacher Mercedes 1:24.927 +0:01.008 6
8 R. Barrichello Williams 1:25.217 +0:01.298 4
9 R. Kubica Renault 1:25.372 +0:01.453 6
10 A. Sutil Force India 1:26.036 +0:02.117 4

11 L. Hamilton McLaren 1:25.184   8
12 S. Buemi Toro Rosso 1:25.638 +0:00.454 8
13 V. Liuzzi Force India 1:25.743 +0:00.559 8
14 P. de la Rosa Sauber 1:25.747 +0:00.563 6
15 N. Hülkenberg Williams 1:25.748 +0:00.564 8
16 K. Kobayashi Sauber 1:25.777 +0:00.593 7
17 J. Alguersuari Toro Rosso 1:26.089 +0:00.905 8

18 V. Petrov Renault 1:26.471   10
19 H. Kovalainen Lotus 1:28.797 +0:02.326 9
20 J. Trulli Lotus 1:29.111 +0:02.640 8
21 T. Glock Virgin 1:29.592 +0:03.121 8
22 L. di Grassi Virgin 1:30.185 +0:03.714 8
23 B. Senna HRT 1:30.526 +0:04.055 10
24 K. Chandhok HRT 1:30.613 +0:04.142 10

Dronkenlap reanimeert dode buidelrat

De politie van de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft donderdagmiddag een man opgepakt die overduidelijk te diep in het glaasje had gekeken. De man probeerde aan de kant van de snelweg een dode buidelrat tot leven te wekken.

Volgens de politie werd de 55-jarige dronkenlap uit Brookville door verschillende voorbijgangers gespot. Hierop arresteerde de politie hem aan snelweg Route 36, ruim honderd kilometer van de stad Pittsburgh.

De politie heeft helaas niet verklaard hoe de beste man het dode beest wilde reanimeren. De agent die de man arresteerde heeft nog niet kunnen reageren.

Rutten: "PSV maakt nog altijd kans op titel"

PSV-coach Fred Rutten denkt nog steeds dat zijn club kans maakt op de titel. "Het verleden leert ons dat er in de laatste twee duels nog heel veel kan gebeuren. Dat is ons houvast," aldus de coach van de Eindhovenaren.

"Wij kunnen de laatste zes duels winnen en ik weet zeker dat de concurrenten nog punten laten liggen." PSV zal morgen naar Venlo afreizen waar om 14.30 uur het duel met VVV van start zal gaan.

Mulder kan bijtekenen bij Feyenoord

Erwin Mulder kan binnenkort een nieuw contract bij Feyenoord ondertekenen. Het jonge keeperstalent staat momenteel nog tot medio 2011 onder contract. Mulder begon het seizoen als derde keeper maar is momenteel de fitste doelman bij de Rotterdammers.

"Erwin is momendeel de meest fitte van onze keepers en dus eerste keus," aldus trainer Mario Been. Been gaf onlangs nog aan dat Mulder komend seizoen zou worden verhuurd. Inmiddels is de kans daarop redelijk klein geworden. Als ook routinier Rob van Dijk gaat bijtekenen zal één van de andere keepers bij Feyenoord (Mulder, Darley of Kostas Lamprou) verhuurd worden. Mocht Van Dijk een einde aan zijn carriere maken dan gaat Been verder met het jeugdige trio.

Engeland wil nieuw Thialf kopiëren

Engeland wil in de wintersporten beter aan de weg gaan timmeren. Vijfvoudig olympisch kampioen roeien Steve Redgrave onderzoekt nu of het haalbaar in om een kopie van het nog niet gebouwde nieuwe Thialf-schaatsstadion in Groot-Brittannië te gaan bouwen.

"Ik ben in Vancouver geweest en gebleken is dat we met curling en kunstrijden goed bezig zijn, maar bij het bobsleeën, shorttrack en schaatsen nog veel kunnen winnen. Daarom zijn we geïnteresseerd in het stadion dat straks in Heerenveen wordt gebouwd en waar al deze sporten in één complex onder zijn gebracht. Dat is precies wat wij in Engeland nastreven om beter op de Winterspelen te presteren," zei Redgrave.

Gerrard: "Niet blij met mijn prestaties van dit seizoen"

Liverpool maakt één van de mindere seizoenen uit de recente clubgeschiedenis door. Aanvoerder Steven Gerrard voelt zich enigszins verantwoordelijk voor de teleurstellende prestaties.

"Ik kan niet blij zijn met mijn prestaties dit seizoen. Ik denk dat ik veel beter kan, het niveau dat ik kan bereiken, heb ik niet gehaald", aldus een schuldbewuste Gerrard tegenover Sky Sports. Uit de cijfers blijkt dat de aanvoerder dit seizoen inderdaad minder goed presteert.

Vorig seizoen kwam de Engelse international zestien keer tot scoren. Dit seizoen heeft de middenvelder met zes doelpunten de helft van dit aantal nog niet bereikt. Toch houdt Gerrard vertrouwen, zowel bij Liverpool als de nationale ploeg van Engeland.

"Ik heb er vertrouwen in dat ik mijn spel weer kan verbeteren. We moeten nu die vierde plaats veroveren en de finale van de Europa League halen." Ook kijkt Gerrard uit naar het WK in Zuid-Afrika. "We hebben veel vertrouwen in het winnen van de wedstrijden. Nu moeten we een hecht team vormen, zodat we er tijdens de eerste wedstrijd op het WK meteen staan."

Cañas bergt tennisrackets op

Tennisser Guillermo Cañas hangt zijn tennisracket aan de wilgen. De Argentijn maakte dat bekend tijdens het ATP-toernooi van Miami. Cañas verkoos zijn sportpensioen boven een vijfde operatie aan zijn rechterpols. Hij heeft al meer dan een jaar pijn aan dat gewricht en speelde afgelopen juli zijn laatste toernooi.

De 32-jarige Cañas won in zijn loopbaan zeven ATP-toernooien, waarvan het Masters Series-toernooi in Toronto in 2002 het grootste was. Zijn laatste toernooiwinst boekte hij in 2007. In 2005 bereikte hij de achtste plaats op de wereldranglijst, zijn hoogste positie ooit.

In 2007 haalde de Argentijn het nieuws toen hij in Indian Wells Roger Federer versloeg en daarmee een einde maakte aan een reeks van 41 gewonnen wedstrijden van de Zwitser.

Nog geen twee weken later in Miami stonden Cañas en Federer weer tegenover elkaar en weer was de Argentijn de winnaar. "Ik versloeg de meest talentvolle speler ter wereld. Dat was ongelooflijk", dacht Cañas terug. "Om het dan tien dagen later nog eens te doen was als een droom."

Guillermo Canas vindt het mooi geweest
Guillermo Canas vindt het mooi geweest (Foto: Novum)

Uitslag derde vrije training Australië

Mark Webber heeft de snelste tijd neergezet tijdens de derde vrije training voor de Grand Prix van Australië. De Red Bull-coureur bleef Fernando Alonso iets meer dan twee tienden voor. Michael Schumacher zette de derde tijd neer, gevolgd door Sebastian Vettel en Nico Rosberg.

De sessie begon met lichte regen waardoor de teams niet de baan op gingen. Voor het Hispania Racing Team verliep de training er slecht: zowel Bruno Senna als Karun Chandhok vielen stil op de baan met technische problemen. Volgens de Braziliaan is het nog onzeker of de wagen nog voor de kwalificatie gerepareerd is.

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 M. Webber Red Bull 1:24.719   16
2 F. Alonso Ferrari 1:24.929 +0:00.210 19
3 M. Schumacher Mercedes 1:24.963 +0:00.244 17
4 S. Vettel Red Bull 1:25.122 +0:00.403 19
5 N. Rosberg Mercedes 1:25.366 +0:00.647 16
6 J. Button McLaren 1:25.399 +0:00.680 20
7 L. Hamilton McLaren 1:25.505 +0:00.786 14
8 A. Sutil Force India 1:25.525 +0:00.806 18
9 F. Massa Ferrari 1:25.549 +0:00.830 20
10 V. Liuzzi Force India 1:25.782 +0:01.063 19
11 R. Barrichello Williams 1:25.852 +0:01.133 17
12 S. Buemi Toro Rosso 1:26.104 +0:01.385 21
13 R. Kubica Renault 1:26.184 +0:01.465 21
14 K. Kobayashi Sauber 1:26.275 +0:01.556 21
15 J. Alguersuari Toro Rosso 1:26.368 +0:01.649 17
16 V. Petrov Renault 1:26.661 +0:01.942 19
17 N. Hülkenberg Williams 1:26.804 +0:02.085 19
18 P. de la Rosa Sauber 1:26.818 +0:02.099 18
19 H. Kovalainen Lotus 1:29.539 +0:04.820 19
20 J. Trulli Lotus 1:29.800 +0:05.081 16
21 L. di Grassi Virgin 1:30.800 +0:06.081 18
22 T. Glock Virgin 1:31.114 +0:06.395 12
23 K. Chandhok HRT 1:34.334 +0:09.615 11
24 B. Senna HRT 1:36.649 +0:11.930 8

Jol wil Daley Blind niet langer verhuren

FC Groningen hoeft er niet op te rekenen dat verdediger Daley Blind nog een jaar van Ajax kan worden gehuurd. Dat zei trainer Martin Jol van de Amsterdammers vrijdag.

"Ik denk dat Daley zeker in de A-selectie speelt bij ons volgend jaar," aldus Jol.  Tegelijkertijd hield de Hagenaar ook een slag om de arm. "Aan het eind van het seizoen maken we pas de keus wat voor de verhuurde spelers het beste is."

Bij FC Groningen is Blind, de zoon van oud-Ajacied Danny Blind, al snel een vaste waarde geworden. In de winterstop werd hij gehuurd van Ajax en al eind januari had hij een basisplaats bij de noorderlingen. Die vaste plek in de defensie raakte hij niet meer kwijt. Groningen gaf daarom al aan Blind graag volgend jaar ook van Ajax te huren.

Zondag keert Blind overigens sowieso terug in de Amsterdam Arena. Dan moet FC Groningen op bezoek bij Ajax.

Uitslagen Jupiler League speelronde 34

Vanavond werd in de Jupiler League de 34e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor de komende week.

Het begint er voor FC Oss steeds zwartgalliger uit te zien. De Brabanders staan na de nederlaag tegen De Graafschap nog altijd op de een-na-laatste plaats in de Jupiler League. In het eigen Heesen Yachts Stadion zagen de supporters van FC Oss hoe hun ploeg met 1-3 werd verslagen door koploper De Graafschap. Namens de Doetinchemmers scoorden De Ridder, Wormgoor en Powel. De enige treffer van de thuisploeg kwam op naam te staan van Thijssen.

Cambuur Leeuwarden volgt De Graafschap nog altijd, maar op ruime afstand. De Friezen wonnen overtuigend van FC Volendam. Maachi kwam tot tweemaal toe tot scoren. Tien minuten voor het eindsignaal maakte Van der Ree er 3-0 van. Cambuur heeft met nog één wedstrijd te goed nog steeds tien punten achterstand op De Graafschap. Met in totaal nog vier speelrondes te gaan, naast de inhaalduels, kan De Graafschap op 9 april, als ze op bezoek gaan bij FC Omniworld, de titel veilig stellen en zo na een jaar afwezigheid terugkeren in de Eredivisie.

Telstar had van het verlies van Oss kunnen profiteren en met winst op RBC de laatste plaats kunnen ontstijgen, in de slotfase gooide Remacle echter roet in het eten. Door middel van treffers van Fafiani en Plet kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. De laatste plaats leek bijna ontstegen, maar toen kwam Polak met de aansluitingstreffer door middel van een penalty. De treffer van Remacle in de 93e minuut bezorgde de supporters van de Witte Leeuwen een flinke kater: 2-2.

BV Veendam won gisteravond al met 3-0 van AGOVV Apeldoorn. De Leeuw nam twee treffers voor zijn rekening en staat nu bovenaan de topscorerslijst. Veendam mag morgenavond alweer aan de bak tegen MVV, en dinsdag staat het duel tegen FC Omniworld op het programma. Het drukke schema komt door de vele afgelastingen eerder dit seizoen. Het veld van BV Veendam werd destijds meerdere malen afgekeurd.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
Telstar RBC Roosendaal 2-2
SC Cambuur FC Volendam 3-0
FC Dordrecht FC Zwolle 0-3
FC Eindhoven FC Den Bosch 1-1
FC Oss De Graafschap 1-3
Excelsior Helmond Sport 1-2
Fortuna Sittard FC Omniworld 2-2
BV Veendam AGOVV Apeldoorn 3-0

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 De Graafschap 32 22 6 4 72 68 - 25
2 SC Cambuur 31 18 8 5 62 66 - 44
3 Go Ahead Eagles 31 17 8 6 59 47 - 24
4 Excelsior 32 17 5 10 56 62 - 43
5 FC Zwolle 32 16 7 9 55 49 - 35
6 FC Den Bosch 33 14 11 8 53 61 - 44
7 AGOVV Apeldoorn 32 14 9 9 51 56 - 46
8 Helmond Sport 32 14 6 12 48 60 - 50
9 RBC Roosendaal 32 11 10 11 43 44 - 46
10 BV Veendam 30 11 9 10 42 51 - 44
11 FC Eindhoven 32 11 7 14 40 56 - 70
12 MVV 32 11 7 14 39 50 - 63
13 FC Omniworld 31 10 6 15 36 36 - 51
14 FC Dordrecht 32 11 3 18 36 48 - 55
15 FC Emmen 32 9 7 16 34 45 - 70
16 FC Volendam 32 7 11 14 32 54 - 72
17 Fortuna Sittard 33 6 9 18 27 29 - 53
18 FC Oss 31 5 9 17 24 38 - 65
19 Telstar 32 6 6 20 24 41 - 61

Topscorers:

# Speler Club Doelpunten
1 De Leeuw BV Veendam 21
= Voskamp Helmond Sport 21
3 Plet Telstar 20
4 Caracciolo FC Den Bosch 18
= Mark de Vries SC Cambuur 18
6 Ars RBC Roosendaal 15
= Bargas De Graafschap 15
8 Chadli AGOVV Apeldoorn 14
= Gomez MVV 14
= Matusiwa FC Den Bosch 14

Programma:

Datum Thuis Uit
za 27/3 BV Veendam MVV
zo 28/3 Go Ahead Eagles FC Emmen
ma 29/3 SC Cambuur FC Oss
di 30/3 BV Veendam FC Omniworld
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.