WRC: "Eén motor per seizoen"

De voorzitter van de World Rally Championship-commissie Morrie Chandler heeft het voorstel gedaan om in het kampioenschap per coureur per jaar maar één motor toe te staan. Hierdoor moeten de kosten in de rallysport naar beneden gaan. Voor volgend jaar lijkt het plan nog niet haalbaar te zijn.

"De uiteindelijke bedoeling van ons is dat je de situatie krijgt waarin je nog maar één motor per seizoen mag gebruiken. In het WRC zullen we limieten kunnen stellen aan de kosten voor motorenontwikkeling, maar in andere series, zoals de IRC, kunnen de kosten oplopen, omdat je de motor per race mag wisselen," zei Chandler.

Hij accepteert hierbij dat de kosten voor het ontwikkelen van een dergelijke motor hoog zijn en dat er in het geval van dat het mis gaat wel een goede oplossing voorhanden moet zijn. "Nogmaals, het is niet voor volgend jaar al, maar het is uiteindelijk wel het doel. Met de oplossing die ik in gedachten heb is het WRC te betalen en dat is welke kant we opgaan. Mensen die niets geven om geld kunnen elders gaan rijden en elke rally een nieuwe motor gaan monteren."