Renault bevestigt samenwerking MOV'IT

Het Renault F1 team heeft laten weten dat de R30-wagens reclame zullen gaan dragen van MOV'IT. Dit zal vanaf de GP van Bahrein te zien prominent te zien zijn op de neus van de R30. Het Duitse MOV'IT ontwikkelt remsystemen voor sport, racing en veiligheidsvoertuigen. De remsystemen bevatten koolstof-keramische rotors die veel voordelen bieden ten opzichte van andere merken, zoals gewicht, kracht en duurzaamheid.

In de laatste vijftien jaar heeft MOV'IT verbondschappen gesloten met grote namen uit de auto-industrie. Het verschijnen van het logo op de de wagens van Renault is een stap in de richting van de vergroting van de naamsbekendheid van de grote merken in de autotechniek onder het publiek.

"Een van de hoofdredenen om te investeren in het Renault F1 Team was het gebruiken van de sport als een groot business-to-business-platform en een band creëren tussen de verschillende bedrijven in ons netwerk van partners," Aldus Renault F1 Teambaas Gérard Lopez. "Daarnaast is er geen betere plek voor ons om dit merk op de wagens te laten zien dan in Bahrein, wat één van de zwaarste circuits op de kalender is voor de remmen."

"We zijn erg blij om onderdeel te zijn van het Renault F1 partnernetwerk," zegt Frank Scherer, directeur bij MOV'IT. "Het is een zware taak om F1-wagens te laten stoppen voor zo min mogelijk geld. Onze hoge eisen aan materiaal, zorgvuldige onderzoeken en perfect vakmanschap combineren geweldig met Formule 1. De kennis die wij gebruiken in de F1, is beschikbaar voor elk MOV'IT remsysteem.".