Alonso: "F10 beste auto die ik ooit gereden heb"

Fernando Alonso is blij dat hij de overstap naar het Formule 1-team van Ferrari heeft gemaakt. De Spanjaard zegt dat de F10 de beste auto is waarin hij ooit heeft gereden en dat Ferrari nog lang niet het achterste van zijn tong heeft laten zien tijdens de wintertests.

Ferrari was de eerste testweek in Valencia oppermachtig, maar in Jerez waren andere renstallen sneller. Toch wist het Italiaanse team indruk te maken, omdat in de langere runs de tijden indrukwekkend waren. "Er is geen reden om pessimistisch te zijn," zei Alonso tegen de Spaanse media. "Dit is tot nu toe de beste auto waarmee ik ooit gereden heb."

Alonso is blij dat de laatste twee testdagen in Jerez vrijwel droog verliepen en Ferrari veel kilometers heeft kunnen maken. De F10 is een goede bolide, maar hij onderschat de concurrentie zeker niet. "Red Bull, Renault en McLaren zijn snel, maar hebben hun kaarten al op tafel gegooid, terwijl wij de onze verborgen houden. We moeten de data nog analyseren, maar ik ben optimistisch. Als ik nu bij een ander team had gezeten, dan had ik naar Ferrari gekeken, omdat alles zeer goed verloopt."

"Misschien moet Ferrari in de korte runs met weinig brandstof nog verbeteren, want daar zijn McLaren en Red Bull sneller. Zij zullen het referentiepunt vormen om de F10 in de volgende test in Barcelona te verbeteren."