FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 21 februari 2010

Svindal: "Ik heb gegokt en verloren"

De Noor Aksel Lund Svindal stond er bij de supercombinatie vandaag na de afdaling goed voor. De Noor ging met een ruime voorsprong aan de leiding en een redelijke slalomrun zou hem hoog in het klassement houden. Toch ging hij in de fout en belandde daardoor naast het podium.

"Ik heb gegokt en verloren," zei de Noor die Bode Miller met de titel aan de haal zag gaan. "Ik verloor mijn ritme en ging daardoor in de fout. Dat gebeurt, dat is een deel van de Spelen. Niemand wint door op safe te spelen. In de slalom kun je niets verdedigen, je moet er gewoon voor gaan."

Schmid eerste winnaar skicross

Michael Schmid is de eerste winnaar geworden van de skicross op de Olympische Spelen. De Zwitser klopte in de finale Andreas Matt en Audun Grønvold. De leider uit de wereldbekerstand had zijn gouden plak te danken aan de goede start.

Schmid sloeg meteen een gaatje met de rest, waardoor hij geen last had van de strijd die achter zijn rug afspeelde. Ook nummer twee Matt was net snel genoeg om de kemphanen Grønvold en Chris del Bosco voor te blijven. Het publiek zag een spannende strijd waarbij het duo elkaar telkens in het vaarwater lag. Uiteindelijk ging de Canadees voor eigen publiek na een sprong onderuit, waarna de Noor Grønvold onbedreigd naar het brons kon glijden.

Winkeliers willen uitstel inperking koopzondagen

De winkeliers denken voordeel te kunnen halen uit de val van het kabinet. Detailhandel Nederland stelt vandaag dat de voorgenomen beperking van het aantal koopzondagen controversieel is en de Eerste Kamer dit wetsvoorstel voorlopig niet moet behandelen.

Gemeenten kunnen volgens de belangenorganisatie samen met de detailhandel wel bepalen of en hoeveel koopzondagen er zijn. Gemeenten mogen nu maximaal twaalf koopzondagen per jaar hebben. Steeds meer gemeenten omzeilen deze regel echter, door een gedeelte van de stad aan te merken als toeristisch gebied. Daar mogen de winkels elke zondag open zijn. In het voorstel staat onder meer dat gemeenten voortaan moeten aantonen dat echt sprake is van toerisme.

Detailhandel Nederland wil dat de toerismebepaling wordt geschrapt, omdat koopzondagen niets met toerisme te maken zouden hebben. "Zeker in de huidige economische tijd is omzetzekerheid voor ondernemers en baanzekerheid voor werknemers van groot belang."

De coalitiepartijen in de Tweede Kamer, onder aanvoering van de ChristenUnie, steunen de inperking. Onduidelijk is of en wanneer de Eerste Kamer het onderwerp behandelt. Wanneer de nieuwe regels ingaan, is dan ook nog niet duidelijk. Aanvankelijk was 1 januari 2010 de bedoeling, later was er sprake van een jaar uitstel. Het CDA pleitte eerder voor 1 juli.

Vrouw geslagen en verkracht in eigen woning

Een 43-jarige vrouw uit Enschede is vanochtend ernstig mishandeld en verkracht in haar woning. Het slachtoffer raakte ernstig gewond en is naar een ziekenhuis vervoerd. Na behandeling mocht ze het ziekenhuis weer verlaten.

Een blanke, Nederlandssprekende jongeman bedreigde, sloeg en verkrachtte de vrouw in de woning aan de Paulus Potterstraat in de wijk Stadsveld, meldt de Twentse politie. De dader drong de woning rond 06.00 uur binnen via de achterkant. De politie is een groot onderzoek gestart en is op zoek naar mensen die iets hebben gezien.

"De hele nacht wakker gelegen en toch gedroomd"

Mark Tuitert won afgelopen nacht goud op de 1.500 meter bij de mannen. De schaatser zei dat hij de race van zijn leven gereden had en in de nacht maalde de wedstrijd samen met de festiviteiten na afloop nog in zijn hoofd rond. Hij kon nog niet beseffen dat hij had gewonnen.

"Bedankt voor alle felicitaties mensen! Net terug van huldiging in het HHH. Onwerkelijk........," zei hij op zijn Twitter na de huldiging in het Oranjehuis. Hij besefte na een nacht 'slapen' nog steeds niet dat zijn 1:45,57 genoeg was om de torenhoge favoriet Shani Davis te kloppen. "De hele nacht wakker gelegen en toch gedroomd :)"

Lokale politici klagen staat aan

De Vereniging van Plaatselijke Politieke Groeperingen (VPPG) en veertien kandidaat-raadsleden slepen de staat voor de rechter. Volgens de belangenbehartiger worden lokale partijen op het gebied van subsidie benadeeld ten opzichte van hun landelijke concurrenten.

Hierdoor zouden vertegenwoordigers van lokale partijen minder kansen hebben om te worden gekozen, wat volgens de VPGG in strijd is met het gelijkheidsbeginsel, een aantal internationale verdragen en de grondwet.

Aanleiding voor de aanklacht is een studie van het Bureau Bestuursjuridische Advisering, waarin wordt geconcludeerd dat de Wet subsidiëring politieke partijen (Wspp) strijdig is met een aantal grondrechten. Dit zou het politieke debat en passief kiesrecht op lokaal niveau ondermijnen.

De dagvaarding gaat maandag de deur uit, meldt de VPGG, die in 1987 is opgericht en naar eigen zeggen ongeveer tweehonderd lokale politieke partijen in Nederland vertegenwoordigt.

Miller skiede longen uit zijn lijf

Bode Miller heeft eindelijk zijn eerste goud op de Olympische Spelen te pakken. De Amerikaan wist op de supercombinatie een achterstand bij de afdaling goed te maken en om te zetten in winst via een zeer goede slalom. Het succes kwam hem naar eigen zeggen niet aanwaaien.

"Ik heb de longen uit mijn lijf geskied. Ik ben heel diep gegaan," zei Miller na het winnen van de gouden medaille. "Ik ben echt doodop. Dit was mijn beste kans om goud te winnen, maar ik moest er mentaal en fysiek erg diep voor gaan. Maar de manier waarop ik vandaag heb geracet is iets waar ik de rest van leven trots op zal zijn."

Vancouver Update 23:00

FOK!sport geeft je tweemaal per dag een update van de gebeurtenissen in Canada. Deze samenvattingen verschijnen rond 08:00 uur en rond 23:00 uur. In het weekend plaatsen we het ochtendoverzicht om 10:00 uur.

Het nieuws van de gouden plak op de 1.500 meter voor Mark Tuitert wordt door het hele land met gejuich ontvangen. In Canada is Shani Davis zwaar teleurgesteld dat hij niet goud heeft gepakt. De Amerikaan wil de door hem zo gewenste schaatsmedaille nu in 2014 in Sochi op gaan halen. De dames leggen vandaag hun schaatsmijl af, waarbij wederom vele favorieten zijn.

Het goud van Tuitert betekende de 98e voor Nederland op een Olympische Spelen en het is mogelijk om deze mijlpaal te gaan bereiken later deze week. Bij het shorttrack vestigde de Amerikaan Apolo Anthon Ono een nationaal record door afgelopen nacht zijn zevende medaille op de Winterspelen te pakken. Hiermee reed hij het record van Bonny Blair uit de boeken. Van een meer tragische orde is de dood van de moeder van kunstschaatser Joannie Rochette. Ze was net in Vancouver aangekomen om haar dochter te zien rijden. Uit eerbetoon aan haar moeder zal Rochette toch gaan starten.

De mannen legden bij het skiën vandaag de supercombinatie af. Na de afdaling stond de Noor Aksel Lund Svindal aan de leiding voor Dominik Paris en Carlo Janka. Na de slalom was het echter favoriet Bode Miller die met de eerste plaats aan de haal ging. De Amerikaan bleef Ivica Kostelic en Silvan Zurbriggen voor. De biatlonners kwamen in actie bij de massastart. Evgeny Ustyugov pakte de overwinning bij de mannen, terwijl Magdalena Neuner de wedstrijd bij de vrouwen won.

PvdA: Balkenende liegt drie maal

Anderhalve dag na de val van het vierde kabinet-Balkenende is het over en weer beschuldigen en beschimpen tussen CDA en PvdA volop bezig. PvdA-minister Ronald Plasterk beschuldigde premier Jan Peter Balkenende ervan dat die in het programma Buitenhof zeker drie onwaarheden had gebezigd.

Plasterk deed dat zondagmiddag nadat de PvdA-top overleg had gevoerd op het partijbureau in Amsterdam. Eén van de onwaarheden is volgens Plasterk dat CDA-minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken vrijdagavond wel degelijk met aftreden heeft gedreigd in de ruzie over Uruzgan. Balkenende zei in Buitenhof dat dat niet waar was.

Volgens Plasterk heeft Verhagen tegenover meerdere PvdA-ministers zijn dreigement geuit. PvdA-staatssecretaris Nebahat Albayrak zei zondag dat PvdA-leider Wouter Bos op de ochtend van 4 februari heel duidelijk aan premier Balkenende had laten weten dat Uruzgan voor de PvdA definitief een 'no go' was.

Dat Balkenende of Verhagen vervolgens niet op "een rode knop bij de NAVO" hebben gedrukt, noemt zij onbegrijpelijk. Binnen de PvdA-top wordt Verhagen er ook van beschuldigd dat hij met een solo-actie in de afgelopen maanden internationaal de indruk heeft gegeven dat de PvdA wel zou bijtrekken en Nederland uiteindelijk toch wel in Uruzgan zou willen blijven. "De consequentie van zijn hoogspel is dat we daar nu helemaal niks meer doen."

'Maxime Verhagen (CDA) gaf buitenland onterecht indruk dat PvdA wel akkoord zou gaan met verlenging'

Monsterscore bij rugbywedstrijd

Tijdens een rugbywedstrijd in Zuid-Afrika tussen de Lions en de Waikato Chiefs om de Super 14, een competitie tussen de beste clubs uit Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika, sneuvelden er verschillende Super 14-records. Door onder andere achttien tries werden er in totaal 137 punten gemaakt.

De toeschouwers in Johannesburg werden tijdens de rugbywedstrijd tussen de Zuid-Afrikaanse Lions en de Nieuw-Zeelandse Waikato Chiefs flink verwend, terwijl de verdedigingscoaches zich kapot schaamden. Hoewel de thuisploeg 65 punten wist te maken waren de tegenstanders met 72 punten de baas. Stephen Donald van de Waikato Chiefs werd tot man of the match uitgeroepen. Hij wist 32 punten te maken; één try, negen conversies en drie penalty's.

Door dit extreme wedstrijdverloop sneuvelden er twee records. Het uiteindelijke puntenaantal van 137 was een flinke verbetering van het oude record dat werd behaald in 1997 in de wedstrijd tussen Natal en de Highlanders. Toen werden er 118 punten gemaakt. Ook het hoge aantal tries was een nieuw record. In totaal werd de bal achttien keer over de trylijnen gedrukt, een verbetering van vier tries ten opzichte van het oude record uit 2002, toen de Crusaders met 96-19 van de Waratahs wisten te winnen.

Lions
Tries: Mjekevu (3), Clever, Spencer, La Grange, Chavhanga, Grobbelaar, Lombaard
Conversies: Rose (6), Francis
Penalty's: Rose (2)

Waikato Chiefs
Tries: Bruce, Kahui (3), Donald, Messam, Poluleuligaga, Sivivatu, Leonard
Conversies: Donald (9)
Penalty's: Donald (3)

Massastart prooi voor biatleet Neuner

Magdalena Neuner heeft zich tot de koningin van het biatlon gekroond. De Duitse won vandaag haar tweede gouden medaille doordat ze de massastart succesvol afsloot. Tweede werd de Russische Olga Zaitseva, voor de Duitse Simone Hauswald. Winnares Neuner heeft naast twee keer goud ook een zilveren medaille behaald.

Evenals bij de mannen bleef er bij de vrouwenrace tot de eerste schietronde een grote groep samen. Bij de schietronde bleven er zestien foutloos. Bij de foutschieters zaten onder andere Andrea Henkel, Tora Berger en Magdalena Neuner. De foutloze groep bleef samen tot aan de tweede schietronde, toen er grotere verschillen te vinden waren.

De Duitse Simone Hauswald ging samen met Marie Laure Brunet (Frankrijk) aan kop met een kleine voorsprong op een viertal achtervolgers. Hauswald nam tijdens het langlaufen een voorsprong op de Francaise en ging als eerste beginnen aan de derde schietronde met de Russische Olga Zaitseva, Brunet en de Wit-Russische Darya Domracheva achter haar.

Tijdens de derde schietronde gingen alle koploopsters minstens één keer in de fout, waardoor de leiding werd overgenomen door Olga Medvestseva en Teja Gregorin. Zaitseva en Brunet volgden binnen de tien seconden. De dames bleven voorop, tot de vierde schietronde, waar Zaitseva de leiding nam, met de Duitsen Magdalena Neuner en Hauswald. Ook Medvestseva was nog dichtbij.

Neuner nam snel de leiding over en leek op weg te gaan naar haar tweede gouden medaille deze spelen. Ook Hauswald ging Zaitseva voorbij en leek dus te gaan zorgen voor een ouderwets Duits één-tweetje. Hauswald was echter nog niet af van Zaitseva die zich weer terugknokte. Ze bleek over de langste adem te beschikken en won het zilver, achter Neuner, maar voor Hauswald.

Leverkusen evenaart record ongeslagen status

Bayer Leverkusen speelde vanmiddag met 2-2 gelijk tegen Werder Bremen en bleef daardoor voor de 23e keer op rij ongeslagen. Daarmee evenaarde de koploper van de Duitse competitie een record van ruim twintig jaar geleden.

Destijds wist Bayern München in het seizoen 1988/89 ook 23 wedstrijden op rij ongeslagen te blijven. Destijds stond de ploeg onder leiding van Jupp Heynckens. Hij is nu coach van Bayer Leverkusen en evenaarde dus zijn eigen record.

Dit jaar wist Leverkusen 13 van de 23 gespeelde competitiewedstrijden te winnen. De overige tien duels werden gelijkgespeeld. De ploeg van Heynckens gaat samen met Bayern München aan de leiding. Leverkusen heeft echter een iets beter doelsaldo en houdt daardoor de ploeg van Louis van Gaal voorlopig achter zich.

Veel prison in Prison Break trailer

Voor Prison Break Conspiracy is afgelopen week een leuke trailer verschenen. De graphics zijn niet top, maar deze game zal waarschijnlijk door de echte fans gekocht worden. De game wordt uitgegeven door Deep Silver en staat gepland voor 26 maart.

In de game Prison Break speel je Tom Paxton, een agent van The Company, die zich laat opsluiten om te kijken wat de motieven waren voor een normale jongen als Michael voor het beroven van een bank. Je zal de personages van de serie tegenkomen, maar wel alle gebeurtenissen vanuit Toms ogen zien. De game loopt gelijk aan het eerste seizoen van Prison Break.

Miller pakt goud op supercombinatie

Bode Miller heeft zojuist goud gepakt bij het alpineskiën. De Amerikaan pakte de titel op de  in een totaaltijd van 2.44,92. Zijn overwinning dankte Miller vooral aan een enorm sterke slalom. Op de afdaling eerder vandaag eindigde hij nog als zevende.

Het zilver was voor de Kroaat Ivica Kostelic, de Zwitser Silvan Zurbriggen pakte het brons. Wereldkampioen Aksel Lund Svindal, die na de afdaling aan de leiding ging, haalde de meet niet. Datzelfde gold voor de Zwitser Didier Degafo.

God of War 3 is goud

God of War 3 moet 19 maart in de winkels liggen en als we de laatste tweet van Christer Ericson lezen gaat dit zonder problemen lukken. Op Twitter plaatste de Director of Technology het volgende:

" God of War 3 has gone gold and is being manufactured! Wheee!"

Het nieuwe avontuur van Kratos lijkt dus helemaal op schema te liggen voor 19 maart. In Amerika ligt het spel al op 16 maart in de schappen. Onze Japanse vrienden moeten iets langer wachten, in het land van de rijzende zon kunnen ze pas op 25 maart de goden een kopje kleiner maken.

gow3

Farmville heeft nu meer dan 80 miljoen spelers

De Facebook hit Farmville heeft nu meer dan 80 miljoen spelers, 80 920 421 om precies te zijn aldus Appdata. Dus bijna 1,2% van de gehele wereldbevolking speelt Farmville!

Farmville is een MMO game waarin je je eigen boerderij beheert en je kan hulp invragen van je Facebook vrienden die ook op Farmville zitten.

Dr Phil zal nu misschien wel veel vaker te maken krijgen met familiebreuken doordat de moeder/vader/dochter/zoon helemaal verslaafd is aan Farmville.
farmville
Speel jij het ook al?

Rochette wil schaatsen ondanks dood moeder

Zesvoudig Canadees kampioene Joannie Rochette is plotseling getroffen door een drama. De moeder van de kunstrijdster overleed vandaag aan een hartaanval, een dag nadat ze in Vancouver was aangekomen om haar dochter te zien rijden.

Aankomende dinsdag beginnen de kunstrijdsters aan de olympische korte kür. Bij de loting vandaag was Rochette, winnaar van het zilver bij het laatste WK, afwezig. Toch wil ze aankomende dinsdag gewoon meedoen.

Jamaicaanse skiër: "Ik ben geen grap"

De film Cool Runnings is algemeen bekend, maar ook bij de Spelen in Vancouver doet er een sporter namens Jamaica mee. Freestyleskiër Errol Kerr kwalificeerde zich als negende van de 33 deelnemers voor de ski cross. 

"Ik heb mijn ticket echt niet gemakkelijk bemachtigd, hoor," aldus Kerr, geboren in New York, met een Jamaicaanse vader. "Ik weet dat ik niet onder doe voor iemand anders die hier skiet. Ik had met mijn dubbele paspoort natuurlijk ook voor de Verenigde Staten kunnen skiën. Maar ik voel me verbonden met Jamaica, vandaar dat ik heb besloten voor dat land uit te komen. Iedereen denkt dat ik een grap ben, maar dat ben ik niet. Ik kan echt skiën."

Star Wars: The Force Unleashed 7 miljoen keer verkocht

LucasArts heeft vandaag bekend gemaakt dat Star Wars: The Force Unleashed al zeven miljoen keer over de toonbank is gegaan. De game werd volgens verscheidene reviews geen topper, maar het is in ieder geval een commercieel succes geworden. In december maakte LucasArts ook al bekend dat er in 2010 een volgende deel in The Force Unleashed-serie aankomt.

Tevens heeft LucasArts bekend gemaakt dat de DLC die exclusief bij de Sith Edition van de game zat op het PSN en Xbox Live zal verschijnen. Het Hoth Mission Pack zal op 23 februari voor respectievelijk $9,99 en 800 MSP te downloaden zijn.

KNMI waarschuwt voor gladheid

Het kan komende nacht en morgenochtend in een groot deel van het land behoorlijk glad worden. Door bevriezing van natte weggedeelten neemt de kans op gladheid toe. De komende uren is het vanwege sneeuwbuien in het noorden en noordoosten plaatselijk glad, meldt het KNMI vanavond.

Ook de ANWB waarschuwt dat sneeuwval en bevriezing plaatselijk voor hinder op de weg kan zorgen. Met de files in de ochtendspits valt het waarschijnlijk erg mee, mede vanwege de voorjaarsvakantie. De ANWB verwacht dat er rond 08.30 uur honderd kilometer file staat. Op een 'gewone' maandagochtend is dat 225 kilometer. In het zuiden van het land is het relatief druk, omdat daar de vakantie voorbij is.

Ustyugov wint massastart bij biatlon

Het laatste onderdeel bij het biatlon voor de mannen is gewonnen door de Rus Evgeny Ustyugov. Hij ging foutloos over de schietbaan en won uiteindelijk met een redelijk veilige marge op de Fransman Martin Fourcade. De bronzen medaille was voor de verrassende Pavol Hurajt uit Slowakije.

Bij de eerste schietronde schoten 22 deelnemers foutloos. Eén van de deelnemers met een schietfout was favoriet Ole Einar Bjørndalen, die direct alweer in de achtervolging moest. Snelste schieter was Na de tweede schietronde wisten Simon Eder en Emil Hegle Svendsen een klein gaatje te slaan met de rest. Bjørndalen maakte weer twee missers en kon al bijna worden afgeschreven voor de olympische titel.

Eder en Svendsen lieten het tempo zakken en daardoor vormde zich weer een groepje van een kleine tien man vooraan. Bij de derde schietronde maakte Eder twee schietfouten en maakte ook Svendsen een foutje. Verrassende koploper was Pavol Hurajt uit Slowakije. Hij had een kleine voorsprong op Vincent Jay, die eerder al de sprintwedstrijd won. In de daarop volgende langlaufkilometers wisten de Rus Ustyugov, Björn Ferry (winnaar achtervolging) en Oostenrijker Daniel Mesotitsch aansluiting te vinden bij de twee leiders. Het achtervolgende groepje was achter niet ver weg.

Bij de laatste schietronde bleven Ustyugov en Hurajt zonder fouten en kregen de snelle langlaufer Christophe Sumann op zestien seconden achter zich aan. Ustyugov besloot niet te wachten en demarreerde weg bij Hurajt. Hurajt kreeg met nog ruim een kilometer te gaan de Fransman Martin Fourcade en Sumann achter zich aan.

Hurajt viel op het laatste klimmetje wat stil en werd gepasseerd door Fourcade, die doorging naar Ustyugov. De Rus liet zich echter niet meer inhalen en won de wedstrijd, voor Fourcade en Hurajt die een verdiende bronzen meedaille binnenhaalde. Bjørndalen werd uiteindelijk slechts 27e.

Dagzege Pardilla in Andalusië

Sergio Pardilla heeft de eerste etappe in de Ronde van Andalusië op zijn naam geschreven. In de slotklim van de etappe demarreerde de Spanjaard weg en hij wist Jurgen van den Broeck en de Italiaan Damiano Cunego achter zich te houden.

Na acht kilometer koersen waren Rosendo, Beuret, Garcia en Rosetto op avontuur gegaan en ze kregen een maximale voorsprong van acht minuten. Toen de ploegen van HTC-Columbia, Team Sky en Milram gingen rijden slonk die voorsprong snel en nog voor de slotklim werden ze teruggepakt.

Op een kleine drie kilometer voor de meet sloeg Pardilla zijn slag en hij kwam alleen over de meet. Bauke Mollema was met de vijfde plaats de beste Nederlander.

Frankrijk spendeert miljoenen aan journalisten

Frankrijk heeft al meer dan tien miljoen euro uitgegeven aan pogingen om twee journalisten op te sporen en te bevrijden die sinds december in Afghanistan gevangen zitten. Dat heeft het hoofd van het Franse leger vandaag gezegd.

Generaal Jean-Louis Georgelin zei in een interview dat hij de prijs bekend heeft gemaakt, omdat hij iedereen dringend wil verzoeken 'verantwoordelijkheidsgevoel te hebben'. Hij richtte zich daarmee tot de Franse journalisten die vanuit gevaarlijke gebieden verslag doen. Georgelin benadrukte dat hij de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van pers niet ter discussie wil stellen.

Vorige week kwam er een video naar buiten waarop de twee Franse journalisten te zien zijn die hun regering smeken met de ontvoerders te onderhandelen. De twee verdwenen eind december in de provincie Kapisa, ten oosten van Kabul. In die regio vechten ook Franse soldaten op NAVO-missie tegen de Taliban en andere opstandelingen.

De journalistenorganisatie Verslaggevers zonder Grenzen vindt dat Georgelin met zijn uitspraken zijn boekje te buiten gaat. "Deze nieuwe herinnering dat de zoektocht duur is, getuigt van weinig respect voor de families en is bovendien onnodig", zegt de groep in een verklaring.

McClaren: "Zware wedstrijd na Europa League"

FC Twente won zondagmiddag in de Grolsh Veste met 1-0 van Willem II. Dat de Tukkers niet hun beste wedstrijd van het seizoen speelden, was voor trainer Steve McClaren geen probleem.

"We hebben de drie punten behaald. Daarmee is alles gezegd", aldus de trainer van FC Twente. "Je hebt het aan mijn ploeg kunnen zien, zo kort na een zware Europese wedstrijd spelen is altijd zwaar."

"Dat geldt ook voor PSV. Verder houd ik me niet zo bezig met die club. PSV en Ajax kan ik toch niet controleren. Wij moeten van onszelf uit blijven gaan. Wedstrijden winnen dus." PSV verspeelde punten tegen Sparta door met 1-1 gelijk te spelen.

Bij Willem II zat Mark Schenning voor het eerst op de bank als trainer. "Zoals al zo vaak dit seizoen was een dood spelmoment de inleiding voor een tegendoelpunt. Het is duidelijk dat we alle zeilen moeten bijzetten om weg te komen van die onderste plaatsen.”

Phoenix Wright en Tales of Monkey Island in wekelijkse Nintendo Downloads

Net zoals bijna elke week zijn Nintendo's digitale winkels deze week gevuld met nieuwe games. We zijn een dag later dan je gewend bent, dus scroll snel naar beneden om de nieuwste games te zien!


Helaas zijn er deze week geen Virtual Console-games, maar dat wordt al snel goedgemaakt waneer je erachter komt dat WiiWare maar liefst drie titels heeft gekregen. De eerste titel is Phoenix Wright: Ace Attorney - Justice For All, een port van de gelijknamige DS-game zonder enige extra's. Mocht je dus geen DS bezitten en toch het spel willen, dan is dit misschien jouw kans. De tweede titel is Tales of Monkey Island: Chapter 5 - Rise of the Pirate God en is het vijfde deel uit de remake van Tales of Monkey Island. De laatste game is Brain Cadets, een puzzel-game in een opmerkelijk jasje. Je moet namelijk als cadet verschillende puzzels oplossen. Alle drie de games kosten per stuk 1000 Nintendo Points.


De DSi heeft maar liefst vier games gekregen deze week. De eerste game is Flight Control
, een port van de populaire iPhone-game waarin je luchtverkeersleidertje moet spelen. De tweede game is Downtown Texas Hold'em, een draagbare versie van de bekende Texas Hold'em. De derde game is Puzzle to Go Wildlife, een digitale legpuzzel-game. Er zijn in totaal 25 verschillende legpuzzels en drie verschillende moeilijkheidsgraden. De laatste game van deze week is Flips: Terror in Cubicle Four, een compilatie van verschillende kinderverhalen. Alle vier de games kosten per stuk 500 Nintendo Points.

Been ontevreden over spel en kaarten Fer

Feyenoord verspeelde zondag tot ergernis van trainer Mario Been twee punten in De Kuip. ADO Den Haag hield dankzij een late treffer een punt over aan het duel.

Been was na afloop niet tevreden over zijn team en bovenal niet over Leroy Fer. De middenvelder speelde zwak en is vanwege een gele kaart geschorst voor het volgende duel tegen FC Groningen.

"Leroy pakt te veel onnodige kaarten", aldus een geërgerde Been na afloop tegen De Telegraaf. "Daar ben ik niet blij mee. Tegen ADO Den Haag was het opnieuw raak. Hij speelt de bal te ver voor zich uit en begaat daarna een overtreding."

De Rotterdammer denkt dat Fer vooral onnodige kaarten pakt omdat hij teveel met de bal aan de wandel gaat en doordraaft. "Als hij in dat soort situaties wat minder zou lopen met de bal, hoeft hij zichzelf ook niet te corrigeren. Wat dat betreft zit hij midden in een leerproces", vindt Been.

Ondanks de kritiek op het spel van Fer heeft Been nog altijd veel vertrouwen in de jonge middenvelder. "Leroy is misschien op weg naar een mooie, grote club, maar moet in zijn spel nog wel volwassen worden."

 

Uitslagen Duitsland speelronde 23

Dit weekend werd de 23e speelronde afgewerkt in de Duitse Bundesliga. Hieronder de uitslagen, stand, topscorers en het programma voor volgende week

Top-vier laat dure punten liggen

Bayern München heeft dure punten laten liggen in de strijd om het Duitse landskampioenschap. De ploeg van trainer Louis van Gaal speelde met 1-1 gelijk op bezoek bij 1. FC Nürnberg. Kort voor rust kwam Der Rekordmeister nog op voorsprong dankzij een treffer van Müller. Na rust werd deze voorsprong ongedaan gemaakt door Gündogan. In het vervolg van de wedstrijd konden beide ploegen niet meer tot score komen en daardoor liet Bayern twee dure punten liggen.

Bayer Leverkusen kon daardoor de koppositie verstevigen. Dit gebeurde echter niet, aangezien de ploeg op bezoek bij Werder Bremen niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel. De Zwitserse spits Derdiyok zette Leverkusen na een half uur op het goede spoor, maar Pizarro trok de stand voor rust weer gelijk. Na een klein uur spelen kwam Leverkusen dankzij een treffer van Kroos opnieuw op voorsprong. De zege leek binnen, maar Bremen-verdediger Mertesacker zorgde ervoor dat zijn ploeg alsnog een punt pakte.

Doordat beide koplopers punten morsten, konden de achtervolgende ploegen de achterstand laten slinken. Zowel Schalke 04 als Hamburger SV lieten dit na. HSV kwam in eigen huis niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Ruud van Nistelrooy zat niet bij de wedstrijdselectie van Die Rothosen. Ook Schalke 04 kon niet profiteren, aangezien de ploeg van trainer Felix Magath met 2-1 verloor van regerend kampioen VfL Wolfsburg. Voor Magath was het een weerzien met de ploeg waar hij vorig seizoen kampioen mee werd. Schalke kwam dankzij een doelpunt van Kuranyi nog op voorsprong, maar de Braziliaanse spits Grafite verstoorde het feestje van Schalke 04 door tweemaal te scoren.

De uitslagen

Thuis Uit Uitslag
1899 Hoffenheim M'gladbach 2-2
FSV Mainz 05 VfL Bochum 0-0
Hamburger SV Eintracht Frankfurt 0-0
Borussia Dortmund Hannover 96 4-1
1. FC Köln VfB Stuttgart 1-5
1. FC Nürnberg Bayern München 1-1
SC Freiburg Hertha BSC 0-3
Werder Bremen Bayer Leverkusen 2-2
VfL Wolfsburg Schalke 04 2-1

De stand

# Club Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1. Bayer Leverkusen 23 13 10 0 49 50-20
2. Bayer München 23 14 7 2 49 49-20
3. Schalke 04 23 13 6 4 45 34-17
4. Hamburger SV 23 10 10 3 40 43-25
5. Borussia Dortmund 23 11 6 6 39 35-30
6. Werder Bremen 23 9 8 6 35 46-28
7. Eintracht Frankfurt 23 9 8 6 35 30-30
8. FSV Mainz 05 23 8 8 7 32 26-30
9. VfB Stuttgart 23 8 7 8 31 32-30
10. 1899 Hoffenheim 23 8 5 10 29 32-29
11. M'gladbach 23 8 5 10 29 33-38
12. VfL Wolfsburg 23 7 7 9 28 40-45
13. VfL Bochum 23 6 8 9 26 25-38
14. 1. FC Köln 23 6 7 10 25 21-31
15. SC Freiburg 23 5 4 14 19 21-44
16. Hannover 96 23 4 5 14 17 25-45
17. 1. FC Nürnberg 23 4 5 14 17 19-40
18. Hertha BSC 23 3 6 14 15 21-42

De topscorers

# Naam speler Club Doelpunten
1 Kießling Bayer Leverkusen 13
2. Kuranyi Schalke 04 12
3. Bunjaku 1. FC Nürnberg 11
4. Barrios Borussia Dortmund 11
5. Pizarro Werder Bremen
10

Het programma

Datum Thuis Uit
26/02 Schalke 04 Borussia Dortmund
27/02 VfL Bochum 1. FC Nürnberg
27/02 M'gladbach SC Freiburg
27/02 VfB Stuttgart Eintracht Frankfurt
27/02 FSV Mainz 05 Werder Bremen
27/02 Hertha BSC 1899 Hoffenheim
27/02 Bayer Leverkusen 1. FC Köln
28/02 Hannover 96 VfL Wolfsburg
28/02 Bayern München Hamburger SV

Wietplantage aangetroffen op basisschool

Op een Zweedse basisschool is donderdag een kleine hennepplantage opgerold. Waterlekkage heeft de stiekeme blower de das omgedaan.

De school had te kampen met wateroverlast waarop men besloot een loodgieter in de arm te nemen. Bij een inspectie van de basisschool in Blekinge, in het zuiden van Zweden, stuitte men op de zolder op een kleine hennepplantage, compleet met assimilatielampen en verlichting.

In totaal werden dertien wietplanten aangetroffen. De kweker beschikt echter niet over groene vingers, want slechts een plantje vertoonde nog sporen van leven.

De schooldirecteur vermoedt dat de nog onbekende hennepteler de schoolzolder wist te bereiken dankzij een kleine brandladder. Het materieel is door de politie in beslaggenomen. De planten zullen door de recherche worden onderzocht.

Uitslagen Engeland speelronde 27

Dit weekend werd in de Premier League de 27e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor volgende week.

Chelsea en Arsenal profiteren van misstap Manchester United
Chelsea en Arsenal hebben gisteren goede zaken gedaan in de Premier League. De Londense clubs wonnen hun wedstrijden tegen respectievelijk Wolverhampton Wanderers en Sunderland, terwijl de club uit Manchester zich verslikte bij Everton (3-1)

De ploeg van Sir Alex Ferguson kwam nog wel op voorsprong, maar werd daarna afgetroefd door de club uit Liverpool, die eerder ook al Chelsea wist te verslaan in eigen huis. Chelsea zelf won door twee goals van Didier Drogba, die bij het tweede doelpunt een assist kreeg van doelman Petr Cech. Jeffrey Bruma kwam ook weer in actie bij de koploper uit de Premier League, hij mocht na rust invallen.

Aston Villa, Spurs winnaars bij doelpuntloos Manchester City – Liverpool
Aston Villa en Tottenham Hotspur zijn de grote winnaars geworden bij de wedstrijd tussen Manchester City en Liverpool. Villa won zelf thuis met 5-2 van Burnley en zag zijn directe concurrenten voor plaats vier, Liverpool en Manchester City, gelijk spelen. Ook Tottenham Hotspur wist vandaag te winnen. Het werd 2-0 bij Wigan Athletic.

De ontmoeting in Manchester tussen City en Liverpool viel erg tegen. Beide ploegen speelden afwachtend en slaagden er nauwelijks in kansen te creëren, met de 0-0 als logisch gevolg. Bij Villa was Stewert Downing de grote man met twee doelpunten.



Uitslagen Speelronde 27

Thuis Uit Uitslag
Everton Manchester United 3-1
Arsenal Sunderland 2-0
West Ham United Hull City 3-0
Wolverhamton Wanderes Chelsea 0-2
Portsmouth Stoke City 1-2
Blackburn Rovers Bolton Wanderers 3-0
Aston Villa Burnley 5-2
Manchester City Liverpool 0-0
Fulham Birmingham City 2-1
Wigan Athletic Tottenham Hotspur 0-2


Stand

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 Chelsea 27 19 4 4 61 63-22
2 Manchester United 27 18 3 6 57 63-24
3 Arsenal 27 17 4 6 55 63-30
4 Tottenham Hotspur 27 13 7 7 46 48-26
5 Manchester City 26 12 10 4 46 48-33
6 Liverpool 27 13 6 8 45 43-27
7 Aston Villa 26 12 9 5 45 37-21
8 Everton 26 10 8 8 38 38-37
9 Fulham 27 10 7 10 37 32-29
10 Birmingham City 26 10 7 9 37 25-28
11 Stoke City 26 8 10 8 34 26-29
12 Blackburn Rovers 27 9 7 11 34 29-43
13 West Ham United 26 6 9 11 27 35-40
14 Sunderland 26 6 8 12 26 32-44
15 Wigan Athletic 26 6 7 13 25 26-52
16 Wolverhampton Wanderers 26 6 6 14 24 21-44
17 Hull City 27 5 9 13 24 25-54
18 Bolton Wanderers 26 5 8 13 23 29-49
19 Burnley 26 6 5 15 23 27-55
20 Portsmouth 26 4 4 18 16 21-44


Topscorers

# Speler Club Goals
1 Wayne Rooney Manchester United 21
2 Didier Drogba Chelsea 19
3 Darren Bent Sunderland 15
4 Jemain Defoe Tottenham Hotspur 15
5 Louis Saha Everton 13


Programma komende week

Datum Thuis Uit
23/2 Manchester United West Ham United
27/2 Chelsea Manchester City
27/2 Hull City Aston Villa
27/2 Burnley FC Portsmouth
27/2 Bolton Wanderers Wolverhamption Wanderers
27/2 Birmingham City Wigan Athletic
27/2 Stoke City Arsenal
28/2 Tottenham Hotspur Everton
28/2 Sunderland Fulham
28/2 Liverpool Blackburn Rovers

Kinderen bedreigd met alarmpistool

Vier kinderen van rond de elf jaar zijn eergisteren door een bejaarde man met een alarmpistool bedreigd. De 83-jarige Soesterberger ergerde zich aan de jongens, die met een blikje voor zijn huis in Soesterberg aan het spelen waren.

De man had de kinderen al eerder die dag weggestuurd, maar toen ze even later weer langs de woning liepen was de maat vol. De bejaarde kwam deze keer niet naar buiten, maar ging voor het raam staan en richtte een alarmpistool op de jongens.

De politie heeft het alarmpistool in beslag genomen. De oude man is meegenomen naar het bureau.

Dronken kapitein ontslagen na 'verstoppertje'

Een 41-jarige kapitein uit Tallinn in Estland is vanochtend aangehouden in Terneuzen. Hij weigerde op de brug te verschijnen bij de sluizen van Terneuzen en verschanste zich in zijn hut. Uit een blaastest bleek dat hij ruim drie keer meer alcohol had gedronken dan toegestaan. De rederij heeft hem de laan uitgestuurd, meldt de politie.

Een loods had de kapitein van de coaster rond 11.00 uur gevraagd naar de brug te komen tijdens het schutten, maar de man bleef in zijn hut. De loods besloot de waterpolitie erbij te halen, die het overmatige drankgebruik ontdekte.

Het schip voer met vijf bemanningsleden onder Nederlandse vlag van Dublin naar Antwerpen. Het vaartuig werd na de verstopactie van de kapitein op last van de Inspectie van Verkeer en Waterstaat tegengehouden, maar mocht tegen het einde van middag verder varen met een andere kapitein.

De beschonken kapitein kon zijn overtreding afkopen door een schikking van 1500 euro te betalen, maar dat weigerde hij. Hij moet in april voor de rechter komen.

Combinatie: Svindal leidt na afdaling

Aksel Lund Svindal heeft zojuist bij het alpineskiën de afdaling bij de combinatie gewonnen. De Noorse wereldkampioen zette een tijd op de klokken van 1.53,15.

De Italiaan Dominik Paris was de grote verrassing. Met een tijd van 1.53,54 werd hij tweede. Carlo Janka eindigde met 1.53,65 als derde. Benjamin Raich, de leider in de stand om de wereldbeker, stelde met de twaalfde plaats ietwat teleur.

Later vanavond volgt de afsluitende slalom.

Nepalees (56 cm) voelt zich tekortgedaan

De 56 centimeter metende Nepalees Khagendra Thapa Magar wil in het Guinness Book of World Records een vermelding als kleinste man ter wereld. Hij reist daarvoor met zijn vader naar Europa.

De familie van Magar vroeg al eens vermelding aan toen de jongen 14 was, maar dat werd afgewezen omdat hij nog niet volwassen was en nog zou kunnen groeien. Zodra Magar 18 werd, diende hij zijn verzoek nogmaals in, maar hij hoorde vervolgens niets meer. Vader en zoon reizen nu naar Italië af om Magar in het bekende boek te krijgen.

Volgens de familie weten doktoren in Nepal niet waarom Magar zo klein is. Het huidige wereldrecord staat op naam van de Chinees He Pingping, die 73 centimeter lang is.

Nepalees (56 cm) voelt zich tekortgedaan
Nepalees (56 cm) voelt zich tekortgedaan (Foto: Novum)

BV Veendam krijgt hulp in overlevingsstrijd

Het in zwaar weer verkerende BV Veendam krijgt hulp van de gemeente en een groep ondernemers. Veendam meent nog 1,3 miljoen euro van sponsor Jans Norder tegoed te hebben. De gemeente draagt een vorderingsrecht op een bedrijf van Norder over op de club, meldt RTV Noord zondag.

Met dat recht maakt Veendam meer kans om geld van Norder te krijgen. De ondernemer en de club zijn in een juridische strijd verwikkeld en staan komende week tegenover elkaar in de rechtbank.

Ook een groep ondernemers is geïnteresseerd om de Groningse eerstedivisionist te helpen. Zij willen 1,4 miljoen in de club steken en in ruil daarvoor het claimrecht dat de club op Norder heeft overnemen. Als Veendam daar op ingaat is de club voor het voortbestaan niet meer direct afhankelijk van wat de rechter komende week beslist.

1,7 miljoen mensen kijken gouden race Tuitert

Uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek blijkt dat vannacht 1,7 miljoen Nederlanders de gouden race van Mark Tuitert hebben gezien. Tuitert pakte vannacht verrassend de olympische titel op de 1.500 meter op de Richmond Olympic Oval.

Vorige week keken bijna 4,7 miljoen Nederlanders naar de 5.000 meter toen Sven Kramer de olympische titel pakte. Rond 23:00, toen de Fries over de finish kwam, keken er 5,3 miljoen mensen. Daarmee is de 5.000 meter het best bekeken tv-programma in een jaar tijd.

[UPD] 'Bonus van bijna twee miljoen voor RBS-baas'

De topman van de grotendeels door de staat gecontroleerde bank Royal Bank of Scotland (RBS), Stephen Hester, kan een vette bonus tegemoet zien terwijl zijn bank forse verliezen maakt. Het zou gaan om een bedrag van 1,6 miljoen pond sterling (1,8 miljoen euro). Waarschijnlijk zal komende week duidelijk worden of Hester ook daadwerkelijk het geld aanneemt, zo schrijft de Sunday Times.

RBS, dat voor 84 procent in handen is van de Britse overheid, maakt deze week de jaarcijfers bekend. De bank zal naar verwachting ook bekendmaken dat het voor in totaal 1,3 miljard pond bonussen zal uitkeren aan werknemers.

Branchegenoot Lloyd Banking Group is nog in onderhandeling over de bonus van zijn topman Eric Daniels. Wel zal de bank waarschijnlijk 200 miljoen pond uitkeren aan medewerkers.

Marktkenners verwachten dat de twee banken gezamenlijk een verlies van 12 miljard pond bekend zullen maken.

 Update 18.46

Inmiddels heeft Hester te kennen gegeven dat hij van de bonus afziet.

klik hier voor zijn verhaal.

Dat dit kan in Schotland.....

Uitslagen Schotland speelronde 26

Dit weekend stond de 26e speelronde in de Schotse competitie op het programma. FOK!sport brengt iedere speelronde een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Celtic wint, duel Glasgow Rangers afgelast

Celtic won gisteren met 1-0 van Dundee United. Maker van het enige doelpunt was Robbie Keane die in de twintigste minuut na een pass van Kamara doelman Pernis verschalkte. Edson Braafheid stond bij Celtic in de basis. Glenn Loovens en Jos Hooiveld ontbraken in de selectie.

De wedstrijd St. Johnstone tegen Glasgow Rangers werd afgelast. Het speelveld was namelijk bevoren. Ondanks dat St. Johnstone veldverwarming heeft, bleek deze het veld niet voldoende speelklaar te kunnen maken.


Uitslagen speelronde 26:

Thuis Uit Uitslag
Celtic Dundee United 1-0
Kilmarnock St. Mirren 1-1
Motherwell Hibernian 1-0
Falkirk Aberdeen 3-1
Hearts Hamilton 2-0
St. Johnstone Glasgow Rangers Afg.

 De stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Glasgow Rangers 25 17 7 1 58 58-15
2 Celtic 26 15 6 5 51 51-28
3 Hibernian 26 12 7 7 43 38-30
4 Dundee United 26 11 9 6 42 37-35
5 Motherwell 26 9 11 6 38 32-30
6 Hearts 26 9 7 10 34 25-29
7 Aberdeen 25 7 8 10 29 24-32
8 St. Johnstone 23 7 6 10 27 37-42
9 Kilmarnock 26 6 8 12 26 22-34
10 St. Mirren 25 5 7 13 22 24-36
11 Hamilton 25 5 6 14 21 18-37
12 Falkirk 25 4 8 13 20 22-40

Topscorers:

# Speler Club Doelpunten
1 Kris Boyd Glasgow Rangers 21
2 Anthony Stokes Hibernian 15
3 Kenny Miller Glasgow Rangers 13

Programma komende week:

Datum Thuis Uit
27/02 Aberdeen Hearts
27/02 Dundee United Falkirk
27/02 Hibernian St. Johnstone
27/02 Motherwell Kilmarnock
27/02 St. Mirren Hamilton
28/02 Glasgow Rangers Celtic

Le Mével wint Ronde van de Haut Var

De tweedaagse koers de Ronde van de Haut Var is gewonnen door de Fransman Christophe le Mével. De renner van Française des Jeux was vandaag de beste in de tweede etappe en pakte de leiding in het algemeen klassement over van Rinaldo Nocentini.

De Fransman Pierrick Fédrigo, die al vroeg in de koers uit het peloton ontsnapte, had lange tijd uitzicht op de dagzege. De ploeggenoten van Le Mével wisten de voorsprong van Fédrigo echter teniet te doen en op de laatste klim kreeg Le Mével zijn landgenoot in het vizier en ging erop en erover. Le Mével haalde vervolgens solo de streep in Montauroux.

Wirth: "Virgin ligt achter op schema"

Technisch directeur van Virgin Racing Nick Wirth heeft toegegeven dat zijn team achter op schema ligt. Reden hiervoor zijn de hydraulische problemen waarmee het Formule 1-team kampt. Hierdoor heeft het nieuwe team veel minder ronden kunnen rijden dan gepland.

Virgin was van plan om naar de laatste wintertest in Barcelona een aerodynamische update mee te nemen, maar ziet hier nu vanaf, omdat er nog aan de betrouwbaarheid gewerkt moet worden. "We hebben alles geprobeerd om het hydraulische probleem op te lossen, maar dat was met de onderdelen die we ter beschikking hadden gewoonweg niet mogelijk," zei Wirth.

"Het probleem is dat we zoveel hydraulische olie verliezen dat we beperkt worden in het aantal ronden dat we in elke run kunnen rijden. We wachten op de nieuwe onderdelen voor de test in Barcelona waarmee we het probleem volledig verwachten op te lossen. Hierdoor moeten we ons concentreren op het werken aan de betrouwbaarheid, terwijl we het aerodynamische pakket voor Bahrein hadden willen testen."

Toch was de Brit optimistisch over het tempo van de VR-01. "We hebben ondanks de problemen vele voorbereidingen voor de races uitgevoerd en het is fantastisch om het potentieel van de auto te zien, terwijl we weinig aan de set-up of ontwikkeling hebben gedaan en gereden hebben met redelijk wat brandstof. Geen van onze gereden ronden hebben we afgelegd met een hoeveelheid die dicht bij de kwalificatie ligt. Daarom laten we de frustraties op één gebied onze ontwikkeling niet in de weg zitten."

Belg bestolen na hulpverzoek bij Weert

Een 37-jarige automobilist uit België is gisteravond in Weert van onder meer zijn laptop en mobiele telefoon beroofd. Een man gebaarde op de Kempenweg hulp nodig te hebben, waarna de Belg stopte.

Uit de auto met 'pech' stapten nog twee mannen, die de motorkap openden en om startkabels vroegen. De Belgische bestuurder leende zijn gsm uit, zodat de mannen een vriend konden bellen voor hulp. Toen de hulpvaardige Belg de startkabels wilde pakken, griste een van de mannen drie tassen, waar onder meer een laptop inzat, uit zijn auto.

De dief rende naar de andere auto en gooide de motorkap dicht. De tweede man bedreigde de Belg nog voordat ook hij naar de auto terugrende. De verdachten reden kort voor middernacht weg in de richting van Budel of België. De mannen reden volgens de Limburgse politie vermoedelijk in een donkerkleurige Opel. Mensen die iets hebben gezien, worden verzocht zich te melden.

Uitslagen zondaghoofdklasse

Vandaag stond de zeventiende speelronde in de zondaghoofdklasse op het programma. Zie hieronder de uitslagen:

Hoofdklasse A

SC Feyenoord - FC Chabab 1-3
FC Omniworld - Hollandia 1-2
TONEGIDO - Haaglandia / Sir Winston 1-3
Westlandia - ADO '20 0-0

AFC - VVSB, Elinkwijk - Argon en HBS - FC Hilversum werden afgelast

STAND

1. AFC 13-29
2. FC Hilversum 13-25
3. Haaglandia / Sir Winston 15-24
4. VVSB 13-23
5. Hollandia 15-23
6. HBS 14-22
7. Argon 14-21
8. Elinkwijk 14-20
9. Westlandia 15-17
10. ADO '20 14-16
11. SC Feyenoord 13-13
12. FC Chabab 14-13
13. FC Omniworld 14-13
14. TONEGIDO 15-13

Hoofdklasse B

Baronie - OSS '20 1-1
Dijkse Boys - OJC Rosmalen 2-1
sv Meerssen - Gemert 0-1
Papendrecht - UDI '19 / Beter Bed 2-2
UNA - DESK 1-2

Schijndel / VITAM - JVC Cuijk en sv Venray - EVV werden afgelast

STAND

1. Gemert 16-32
2. Dijkse Boys 14-27
3. Baronie 13-26
4. EVV 13-22
5. JVC Cuijk 14-22
6. sv Venray 12-21
7. UDI '19 / Beter Bed 13-20
8. Schijndel / VITAM 14-19
9. UNA 16-19
10. sv Meerssen 13-15
11. DESK 13-15
12. OJC Rosmalen 13-13
13. Papendrecht 14-10
14. OSS '20 14-7

Hoofdklasse C

Alcides - Nieuw Buinen 2-0
Be Quick 1887 - Juliana '31 2-4
HSC '21 / Carparc - Achilles '29 3-1
De Treffers - FC Lienden 1-1

SC Joure - sv Babberich, ROHDA Raalte - Quick '20 en WKE - Sneek Wit-Zwart werden afgelast

STAND

1. De Treffers 15-32
2. FC Lienden 16-32
3. Achilles '29 14-30
4. Quick '20 13-25
5. WKE 13-24
6. Juliana '31 16-24
7. Be Quick 1887 15-20
8. Alcides 15-19
9. HSC '21 / Carparc 14-17
10. ROHDA Raalte 14-17
11. Sneek Wit-Zwart 14-16
12. sv Babberich 12-10
13. Nieuw Buinen 14-9
14. SC Joure 15-2

Vos wint, eindzege voor Van den Brand

De laatste wedstrijd in de strijd om de Gazet van Antwerpen Trofee voor vrouwen, vanmiddag in het Belgische Oostmalle, is gewonnen door Marianne Vos. De wereldkampioene was Daphny van den Brand te snel af.

De tweede plaats was voor Van den Brand wel voldoende voor de eindzege in de Gazet van Antwerpen Trofee. Van den Brand, de Nederlands kampioene, won dit seizoen ook al de wereldbeker.

Bruidegom dood door 'einde feest'-kogel

Pankaj Kishore Karotia heeft niet lang kunnen genieten van zijn huwelijksdag. De 21-jarige man uit India is namelijk per ongeluk doodgeschoten.

De oom van de bruidegom wilde een eind maken aan de festiviteiten door het feest letterlijk af te knallen. Het feest was na het fatale schot inderdaad direct afgelopen, maar niet zoals gehoopt. Tijdens het laden van zijn pistool ging deze per ongeluk af, waarna de kogel Karotia doorboorde. De arme man was op slag dood.

De receptie was bijna afgelopen toen het incident plaatsvond. De bruid zat al in de auto te wachten op de naderende huwelijksnacht. De vader van de bruidegom is niet boos. Volgens hem was de oom blij en opgewonden door de bruiloft en wilde hij middels een pistoolschot een einde aan het feest maken.

Volgens de politie heeft de kogel zich een weg gebaand door Karotia's hersenen. De politiewoordvoerder heeft bevestigd dat de schutter is opgepakt wegens moord. Geweer- en pistoolschoten zijn de laatste jaren enorm populair geworden tijdens Indiase bruiloften.

Kind zit al twee jaar voor stelen sigaretten

Een Turkse jongen (13) zit al twee jaar in een gevangenis in Kayseri, in het midden van Turkije. Hij werd tot 7,5 jaar cel veroordeeld nadat hij op zijn elfde een pakje sigaretten had gestolen. Dat meldde het Turkse dagblad Milliyet vandaag.

Toen de Mensenrechtencommissie van het Turks parlement onlangs een bezoek bracht aan de jeugdgevangenis in Kayseri, vroeg de jongen om het visitekaartje van één van de commissieleden. Vervolgens klom hij in de pen om aandacht te vragen voor zijn zaak. Er is twee jaar geleden weliswaar meteen beroep aangetekend tegen het vonnis, maar de hogere rechtbank heeft de zaak nog altijd niet behandeld.

Traagheid in het rechtssysteem is een bekend probleem in Turkije, en veroordeling van een kind tot een zware straf is ook geen uitzondering.

De Mensenrechtencommissie heeft inmiddels laten weten de zaak vanaf nu 'te volgen'. "Zelfs moordenaars komen soms weg met minder straf", zegt woordvoerder Ali Riza Ertemur.

[Fotoreportage] Motorbeurs Utrecht 2010

Van 18 t/m 21 februari stond de Jaarbeurs in Utrecht in het teken van de MOTORbeurs 2010 en FOK! was er bij om je een indruk te kunnen geven.

Vrijwel alle importeurs van motormerken toonden hun nieuwe modellen en ook motoraccessoires zoals helmen en kleding ontbraken niet. Alles waar je als motorrijder naar op zoek bent was te vinden op deze beurs.

Tevens stonden er diverse activiteiten op het programma en voor degenen die het motorgevoel eens zelf wilden ervaren was er een opstapmogelijkheid.

Vijf FOK!ers kregen van de organisatie van de MOTORbeurs elk twee gratis toegangskaarten en FOK!fotograaf Marco van den Hout maakte de onderstaande impressie.

Motorbeurs Utrecht 2010, door Marco van den Hout

Staalborstel aangetroffen in Mc Chicken

Een achttienjarige jongen uit het Engelse Kidderminster had afgelopen week honger en kreeg van zijn moeder een kipburger van Mc Donald's. Brett Stephens nam een flinke hap en schreeuwde het uit van de pijn. Het broodje bleek namelijk te zijn voorzien van een staalborstel van maar liefst dertien centimeter.

Bretts moeder Janet is woedend. "Het was niet te geloven", zei ze. "Toen hij het uitschreeuwde van de pijn, keek ik naar het broodje. Ik trok aan het voorwerp maar er leek geen einde aan te komen. Ik moet er niet aan denken dat mijn kleinkind van drie het broodje had gekregen."

Mevrouw Stephens ging hierop verhaal halen bij de veredelde snackbar, maar hier wezen ze haar lachend de deur. Volgens haar werd haar alleen een nieuw broodje aangeboden.

Het incident is inmidddels gemeld bij de Britse versie van 'onze' Voedsel- en Warenautoriteit. Een woordvoerder van de fastfoodketen heeft toegezegd de zaak tot op de bodem te zullen uitzoeken. 

Eindzege Contador in Algarve

De afsluitende tijdrit in de Ronde van de Algarve is gewonnen door de Spanjaard Luis Leon Sánchez. De eindzege ging naar Alberto Contador.

In de tijdrit, over 17,2 kilometer, verdedigde Contador een voorsprong van 35 seconden op Sánchez die daar maar dertien seconden van wist af te snoepen. In het eindklassement klom Sánchez naar de tweede plaats. De Portugees Tiago Machado eindigde als derde.

Uitslagen Eredivisie speelronde 24

Dit weekend werd in de Eredivisie de 24e speelronde afgewerkt. Koploper PSV verspeelde punten en zag achtervolgers FC Twente en Ajax dichterbij komen.

Heracles Almelo kwam in de wedstrijd op bezoek bij Roda JC al snel op voorsprong door een kopbal van Everton. Roda kwam er in de eerste helft amper aan te pas en werd maar een keer gevaarlijk vlak voor rust met een hard schot van Hadouir. De tweede helft kwam Roda beter in de wedstrijd met onder meer kansen voor Yulu Matondo, die naast twee schoten een omhaal liet zien die een meter naast ging. Een kwartier voor tijd kwam er uiteindelijk toch een doelpunt van Roda, De Fauw kon vrij uithalen. Roda zette nu aan om de drie punten binnen te halen en kreeg in de 88e minuut loon naar werken. Vijf minuten na een gemiste strafschop van Hadouir tikte De Jong de 2-1 binnen. Door de overwinning loopt Roda JC weer wat weg uit de degradatiezone. Heracles zakt door de nederlaag naar de zevende plaats.

AZ ging op bezoek bij VVV-Venlo met een 0-1 voorsprong de rust in, Wernbloom had gescoord op aangeven van Martens. VVV kwam tien minuten na rust via Auassar op gelijke hoogte, maar zag AZ al snel weer op voorsprong komen door Poulsen, een minuut later gevolgd door de 1-3 van El Hamdaoui. VVV gaf zich echter niet gewonnen en bleef strijden voor tenminste een punt. De 2-3 van Schaken viel in de 69e minuut, en een kwartier voor tijd was het Uchebo die de 3-3 wist binnen te tikken. In het restant werd er niet meer gescoord, waardoor VVV wederom ongeslagen bleef in eigen huis. Alleen Ajax is het dit seizoen gelukt om met de drie punten uit Venlo te vertrekken. Vanwege het verlies van Heracles Almelo stijgt AZ een plaats naar de vijfde plek. Het heeft evenveel punten als FC Utrecht en Heracles, maar een beter doelsaldo.

PSV kwam in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam na een klein kwartier op voorsprong, doordat Bakkal op aangeven van Dzsudzsák de bal binnentikte. Kansen op meer waren er zeker in de eerste helft voor PSV, maar schoten van Dzsudzsák, Lazovic en Afellay wisten geen doel te treffen. Aan de andere kant werd Sparta een strafschop onthouden nadat Pieters een overtreding had begaan op Duplan. In de tweede helft werd Sparta iets sterker, maar de verdediging van PSV gaf geen krimp. In de 93e minuut was het eindelijk toch raak voor Sparta, Poepon maakte de 1-1. Duur puntverlies dus voor PSV, dat FC Twente en Ajax zo dichterbij ziet komen.

Ajax wist makkelijk te winnen van Vitesse: 4-0. Twente versloeg Willem II met 1-0 door een doelpunt van Wisgerhof tien minuten na rust. Feyenoord kreeg net als PSV in de 93e minuut het deksel op de neus, ex-Feyenoorder Danny Buijs schoot namens ADO Den Haag in blessuretijd zijn ploeg op 2-2.

 

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
Roda JC Heracles Almelo 2-1
NAC Breda FC Utrecht 0-2
VVV-Venlo AZ 3-3
RKC Waalwijk SC Heerenveen 1-2
N.E.C. Nijmegen FC Groningen 0-2
Feyenoord ADO Den Haag 2-2
FC Twente Willem II 1-0
PSV Sparta Rotterdam 1-1
Ajax Vitesse 4-0


Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 PSV 24 19 5 0 62 53 - 15
2 FC Twente 24 19 4 1 61 45 - 19
3 Ajax 24 17 4 3 55 69 - 17
4 Feyenoord 24 12 8 4 44 35 - 21
5 AZ 24 11 3 10 36 40 - 28
6 FC Utrecht 24 9 9 6 36 26 - 22
7 Heracles Almelo 24 11 3 10 36 32 - 34
8 FC Groningen 24 9 6 9 33 32 - 33
9 NAC Breda 24 9 6 9 33 33 - 37
10 VVV-Venlo 24 6 10 8 28 34 - 35
11 N.E.C. Nijmegen 24 7 7 10 28 29 - 40
12 Roda JC 24 7 5 12 26 29 - 44
13 SC Heerenveen 24 8 2 14 26 27 - 42
14 Sparta Rotterdam 24 6 6 12 24 24 - 40
15 Vitesse 24 6 5 13 23 25 - 42
16 ADO Den Haag 24 5 7 12 22 25 - 42
17 Willem II 24 5 2 17 17 26 - 47
18 RKC Waalwijk 24 4 0 20 12 19 - 45


Topscorers:

# Naam Club Doelpunten
1 Suárez Ajax 24
2 Ruiz FC Twente 16
3 Toivonen PSV 13
4 Dost Heracles Almelo 10
= Junker Roda JC 10
6 El Hamdaoui AZ 9
= Falkenburg Sparta Rotterdam 9
= Nkufo FC Twente 9
= Tomasson Feyenoord 9
10 Bakkal PSV 8


Programma:

Datum Thuis Uit
vr 26/2 ADO Den Haag Roda JC
za 27/2 Willem II VVV-Venlo
za 27/2 SC Heerenveen Heracles Almelo
za 27/2 Vitesse AZ
zo 28/2 Ajax FC Utrecht
zo 28/2 FC Groningen Feyenoord
zo 28/2 PSV RKC Waalwijk
zo 28/2 FC Twente N.E.C. Nijmegen
zo 28/2 Sparta Rotterdam NAC Breda

 

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Uitslagen Eredivisie (21/02/2010)

In de Eredivisie begonnen om 14.30 uur drie wedstrijden. Hieronder vind je de uitslagen.

 

AFC Ajax

4 - 0

Vitesse

 18' De Jong
 21' Suárez
 27' Verhaegh (e.d)
 58' De Jong
   
 
 
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 47.726
Arbiter: v. Hulten
 
Opstelling:   Opstelling:
Stekelenburg
v.d.Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Anita
De Zeeuw (Emanuelson/58)
De Jong (Rommedahl/83)
Enoh
Suarez
Pantelic (Lodeiro/68)
Eriksen
  Velthuizen
Verhaegh
Sprockel
v.Diermen
Jong-a-Pin (Drost/46)
Claudemir
Greene (Büttner/46)
Hofs
Stevanovic
Kolk
Nilsson (Pröpper/75)


 

PSV

1 - 1

Sparta Rotterdam

 14' Bakkal
   90+3' Poepon
 
 Gele kaart: , Duplan, Rutjes, Knol, (Sparta Rotterdam)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 33.000
Arbiter: Liesveld
 
Opstelling:   Opstelling:
Isaksson
Manolev (Ooijer/74)
Rodríguez
Salcido
Pieters
Afellay
Bakkal (Koevermans/80)
Engelaar
Lazovic (Amrabat/61)
Toivonen
Dzsudzsák
  Seliga
Koenders
Adeleye
Knol
Viergever
Falkenburg (Poepon/70)
Rutjes (v.Bueren/46)
Strootman
Duplan (Godee/78)
Bodul
John


 

FC Twente

1 - 0

Willem II

 54' Wisgerhof
   
 
 Gele kaart: , Kargbo, (Willem II)
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 23.500
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Boschker
Stam
Wisgerhof
Rajkovic (Kuiper/90)
Tiendalli
Brama
Tioté (Parker/76)
Janssen
Ruiz
N'Kufo (De Jong/51)
Stoch
  Aerts
Janse (v.Dinter/77)
Biemans
v.d.Heijden (Schenkel/84)
Bruma
Donald
Boutahar
Kargbo
Zijler (Sheotahul/64)
Demouge
Nijland

Wellens wint sluitingsprijs, Nys klassement GvA

Sven Nys is de winnaar geworden van de Gazet van Antwerpen-Trofee. De leidende positie van de Belg kwam in de laatste veldrit in Oostmalle niet meer in gevaar en won voor de zevende keer het eindklassement. De winst was voor Bart Wellens, die een lange solo van zeven ronden succesvol volbracht.

Niels Albert had weer eens een slechte start en daarvan profiteerde Zdenek Stybar. De Tsjech nam een voorsprong en pakte bij de eerste tussensprint drie belangrijke punten voor het Gazet van Antwerpen trofee. Sven Nys, Kevin Pauwels en Bart Wellens zaten toen al in het wiel van de Tsjech.

Wellens pakte de fase na de tussensprint om weg te springen bij zijn medekoplopers. Na vier ronden had Wellens een voorsprong van een halve minuut op een omvangrijke groep achtervolgers. Zijn voorsprong werd maar groter en op vier ronden van het einde bedroeg het al 50 seconden.

Zijn zege kwam niet meer in het gedrang, evenals de eindzege in het klassement van Sven Nys. Klaas Vantornhout dacht één ronde voor het einde dat hij al binnen was en sprintte vol weg voor de tweede plaats. Toen hij eenmaal doorhad dat hij nog een ronde moest besloot hij door te rijden en had een flink gaatje op Nys, Stybar en Bart Aernouts.

Toen Stybar Vantornhout achterhaalde gingen beiden hard onderuit, waarbij de Belg de omheining raakte en lang op de grond bleef leggen. Inmiddels won Wellens de rit, voor Stybar en Pauwels.

Griekse douanebeambten moeten weer aan het werk

Een rechtbank in Athene heeft vandaag de stakingsacties van Griekse douanebeambten tegen bezuinigingen van de regering onwettig verklaard. De regering verwacht dat de douaniers nu snel weer aan het werk gaan.

De douanebeambten gingen afgelopen dinsdag in staking. Ze willen de actie volhouden tot aanstaande woensdag, wanneer een landelijke algemene staking is gepland.

Door de staking bij de douane is de in- en uitvoer van goederen vrijwel stil komen te liggen. Goederen stapelen zich op in de havens en op veel plaatsen is gebrek aan brandstof ontstaan.

De Griekse regering moet fors op haar uitgaven bezuinigen om een schuldencrisis af te wenden. De Grieken kunnen pas later met pensioen en de Griekse ambtenaren kunnen salarisverhoging voorlopig vergeten.

Llodra wint toernooi Marseille

Michael Llodra heeft vanmiddag het ATP-toernooi van Marseille op zijn naam geschreven. In de finale versloeg de Fransman zijn landgenoot Julien Benneteau met 6-3 en 6-4.

In beide sets slaagde Llodra er in één breekpunt te creëren en beide keren benutte hij die ook. Op zijn eigen service kwam hij bovendien niet in de problemen. Voor Llodra is het zijn vierde ATP-titel. In 2004 won hij het toernooi in Rosmalen en in 2008 die van Adelaide en Rotterdam.

Vancouver vandaag

Elke dag krijg je van FOK!sport een overzicht van wat er die avond en nacht valt te verwachten. Ook vandaag komen er verschillende Nederlanders in actie en natuurlijk valt dat ook weer te zien op de televisie.

Overzicht evenementen

Tijdstip Evenement Onderdeel Medaille
18:00 uur Curling, dames Groot-Brittannië - Zwitserland nee
18:00 uur Curling, dames Duitsland - Denemarken nee
18:00 uur Curling, dames Canada - Verenigde Staten nee
18:00 uur Curling, dames Rusland - Japan nee
18:15 uur Freestyleskiën, heren Kwalificatie cross nee
18:30 uur Alpineskiën, heren Combinatie: afdaling nee
20:00 uur Biatlon, heren Massastart ja
21:00 uur IJshockey, mannen Rusland - Tsjechië nee
21:15 uur Alpineskiën, heren Combinatie: slalom ja
21:15 uur Freestyleskiën, heren 1/8 finales cross nee
21:48 uur Freestyleskiën, heren Kwartfinales cross nee
22:00 uur Biatlon, dames Massastart, 12,5 kilometer ja
22:07 uur Freestyleskiën, heren Halve finale cross nee
22:18 uur Freestyleskiën, heren Finale cross ja
23:00 uur Curling, heren Verenigde Staten - Groot-Brittannië nee
23:00 uur Curling, heren Noorwegen - Zweden nee
23:00 uur Curling, heren Zwitserland - Canada nee
23:00 uur Curling, heren Denemarken - Duitsland nee
00:00 uur Langebaanschaatsen, dames 1.500 meter ja
01:00 uur Bobslee, heren Derde run tweemansbob nee
01:15 uur Kunstschaatsen IJsdansen, originele dans nee
01:40 uur IJshockey, heren Canada - Verenigde Staten nee
02:20 uur Bobslee, heren Vierde run tweemansbob ja
04:00 uur Curling, dames China - Canada nee
04:00 uur Curling, dames Japan - Duitsland nee
04:00 uur Curling, dames Verenigde Staten - Zweden nee
06:00 uur IJshockey, heren Zweden - Finland nee


Nederlanders in actie:

De vrouwen komen vannacht om 00:00 uur Nederlandse tijd in actie op de 1.500 meter. Voor ons land komen Annette Gerritsen, Laurine van Riessen, Margot Boer en Ireen Wüst in actie. In de tweemansbob komen Edwin van Calker en Sybren Jansma op de baan voor hun laatste twee runs. Na de eerste twee manches van gisteren staan ze slechts dertiende.

Prominenten in actie:

Op de 1.500 meter zijn de Canadese vrouwen favoriet. Christine Nesbitt kan haar tweede goud deze medaille pakken, maar ook Kristina Groves is niet kansloos. Bij het ijshockey voor de heren vandaag de clash tussen de nog ongeslagen Verenigde Staten en Canada dat een puntje minder heeft. In groep C bij de mannen een Scandinavisch onderonsje tussen Finland en Zweden.

Televisie uitzendingen:

Tijd Zender Programma
17:00 uur Eurosport Diverse evenementen + herhaling
18:00 uur ARD Olympia Live
20:00 uur Nederland 1 Olympische spelen LIVE
06:00 uur RTL 7 Evers staat op vanuit Vancouver
07:00 uur Nederland 1 Olympische samenvattingen

Waar gaat het geld van een game eigenlijk heen?

Ik vraag me vaak af waar in godsnaam al het geld heen gaat wat ik betaal om een game mee naar huis te nemen. 60 euro, de retailer zal wel meer dan helft in zn zak stoppen, het produceren van de game en het verschepen kost nog een euro en de rest gaat naar de uitgever! Dit blijkt niet zo te zijn, aldus OnLive directeur Steve Perlman in een presentatie. Hij liet daarin een slide zien waar hoeveel geld heengaat als een game van $60 in een winkel wordt verkocht.

Chart

Om het ook maar even in tekst uit te drukken, van de betaalde $60 is

  • $15 marge van de winkel
  • $7 de kosten van het retourneren en afhandelen van onverkochte exemplaren
  • $4 voor het distribueren en produceren van de game
  • $7 voor de platformhouder, dus royalties voor Sony, Nintendo of Microsoft
  • $27 voor de uitgever, waarvan vervolgens nog marketing, ontwikkeling en andere uitgaven

 

Let wel dat deze kosten gemiddeld zijn, een game kan bijvoorbeeld met een kleinere marge verkocht worden, minder groot in worden geslagen waardoor de kosten van het retourneren lager uitvallen of een interessante deal zijn geweest voor de platformhouder.

Koning krijgt brief over 'racistisch' Kuifje

Het zit Kuifje niet mee. Moet hij al een boete betalen omdat hij zou aanzetten tot roken, nu wordt de stripheld ook nog beticht van racisme. Bij de Belgische koning Albert is namelijk een brief op de mat geploft waarin een Congolese student Kuifje beschuldigt van racisme.

De Belgische koning is namelijk uitgenodigd op een feest ter ere van de vijftigste verjaardag van de onafhankelijkheid van de voormalige Belgische kolonie. Een uitstekend moment om te klagen over een oud Kuifje-album uit 1931, vindt Bienvenu Mbutu Mondondo.

Volgens de student is 'Kuifje in Afrika' racistisch. "In Kuifje in Afrika worden de zwarten voorgesteld als domme kinderen die niet weten hoeveel twee plus twee is en die voor de blanken op de knieën moeten. Zulke albums mogen in de 21ste eeuw niet meer verkocht worden", oordeelt Mbutu.

In de brief aan het opperhoofd van onze zuiderburen brengt de Congolees het echter wel iets genuanceerder. "Dit album wordt door de quasi-meerderheid van de Congolezen beschouwd als een slechte herinnering aan gedragingen van mensen uit een bepaald tijdperk, die ons beschouwden als inferieure wezens. Daarom heb ik de Belgische rechtbank gevraagd om het racistische stripverhaal dat Kuifje in Afrika toch wel is, te laten verbieden voor uw vertrek naar de Congolese republiek", schrijft hij.

Mbutu zal morgen de rechtbank verzoeken het stripalbum na 79 jaar van de schappen te halen. Een eerder verzoek bij de rechtbank ligt al jaren stof te happen. "Volgens ons heeft de onderzoeksrechter gewoon geen zin om eraan te beginnen. Hergé en de stichting Moulinsart, die zijn erfenis beheert, zijn heilig in dit land. Daar mag je niet aankomen", besluit de beste man.

Kuifje in Afrika
'Werken jij'

Ambtenaar mishandeld na parkeerruzie

Een 65-jarige Amsterdammer is gisterenavond aangehouden omdat hij eerder op de dag een opsporingsambtenaar van de gemeente Ermelo zou hebben bedreigd, beledigd en op zijn lichaam gestompt. De ambtenaar had hem rond 14.30 uur een parkeerboete gegeven, omdat hij zijn auto verkeerd had geparkeerd op de Enkweg in Ermelo.

De bekeurde autobezitter kwam de opsporingsambtenaar even later tegen op de Stationsstraat en begon een niet erg constructief gesprek. Hij uitte dreigementen en beledigingen en gaf daarna een vuistslag, meldt de Gelderse politie vandaag.

De ambtenaar heeft aangifte gedaan. De Amsterdammer werd later aangehouden en verhoord en kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Toch onderzoek naar verdronken Pool

De politie heeft alsnog een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de 34-jarige Pool die twee weken geleden verdronk in de haven van Veghel. Mogelijk is toch sprake van een misdrijf. Het slachtoffer is vermoedelijk door toedoen van anderen in het water terechtgekomen, meldt de Brabantse politie vandaag.

In eerste instantie ging de politie uit van een ongeluk, maar nadat een groot aantal getuigen was gehoord en sectie op het lichaam van het slachtoffer was verricht, is een onderzoeksteam geformeerd.

De Pool raakte in de nacht van 7 februari rond 02.15 uur te water bij de Zuidkade en werd nog nagesprongen door een 33-jarige man uit Veghel. Die kon hem niet vinden en moest uiteindelijk zelf uit het water worden gehaald. Duikers van de brandweer vonden het slachtoffer ongeveer twintig minuten later. Hij werd overgebracht naar een ziekenhuis in Eindhoven, waar hij overleed.

Er is al een fors aantal getuigen gehoord, maar de politie wil met iedereen die die zaterdagnacht in de buurt was in contact komen. De zaak komt maandagavond kort aan de orde in het opsporingsprogramma Bureau Brabant.

Verkoopcijfers NL week 7: De Splicers zijn weer van de partij

Net als vorige week is Bioshock 2 het enige beetje verse bloed in de top 10 van de best verkochte spellen in Nederland. Zoals we al gewend zijn is het vooral Nintendo die de lijst blijft domineren. Daarnaast is Call of Duty: Modern Warfare 2 met geen mogelijkheid uit de lijst te krijgen. Recente spellen zoals Mass Effect 2, MAG, Dante's Inferno en Darksiders hebben allen maar nauwelijks in de lijst gestaan en vliegen er haast gelijk uit als er een nieuw bekend spel uitkomt.

1. (vorige week: 1) [Wii] New Super Mario Bros. Wii
2. (2) [PS3] Call of Duty: Modern Warfare 2
3. (5) [Wii] Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen
4. (RE) [Wii] Wii Fit Plus
5. (4) [Wii] Mario Kart Wii
6. (7) [X360] Call of Duty: Modern Warfare 2
7. (3) [X360] Bioshock 2
8. (RE) [DS] Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen
9. (9) [PC] Call of Duty: Modern Warfare 2
10.(8) [PS3] Bioshock 2

Het is grappig om te zien dat de Xbox 360-versie van Bioshock 2 het beter doet dan de PS3-versie. Op zich is dit niet zo heel gek, omdat waarschijnlijk de meeste mensen het eerste deel voor het eerst op de 360 speelde. De PS3-port van Bioshock kwam misschien een tikkeltje te laat uit om toen nog een enorme impact te maken.

Of er ooit een Bioshock 3 gaat komen is nog maar de vraag. Jordan Thomas (Creative Director van Bioshock 2) heeft namelijk recentelijk aangegeven dat ze wel met een heel origineel idee moeten gaan komen voor Bioshock 3 voordat ze aan dit vervolg gaan beginnen. De nieuwigheid van Bioshock is er nu wel vanaf en juist die originalteit was de drijfveer achter deel 1 en 2 waardoor ze zo goed werden ontvangen onder de gamers. volgens Thomas.

Ondanks dat er eerder is gemeld dat Bioshock een trilogie moet gaan worden, komen er nu dus hele andere verhalen uit de diverse hoeken van 2K. In feite geeft men aan dat het nog te vroeg is om ook maar iets te zeggen over een volgende deel in de reeks. Hoe goed Bioshock 2 gaat verkopen zal daar een belangrijke rol in mee gaan spelen. 2K verwacht zelf dat er vijf miljoen stuks van B2 over de toonbank zullen gaan vliegen. De eerste Bioshock verkocht ongeveer zo'n drie miljoen stuks, dus je kan wel zeggen dat ze bij 2K hoge verwachtingen hebben van het spel.

Big Sister

 Hieronder deze keer ook de top 10 lijstjes per console (en PC):

Playstation 3

1. (1) Call of Duty: Modern Warfare 2
2. (3) Bioshock 2
3. (5) FIFA 10
4. (8) Vancouver 2010
5. (2) Dante's Inferno
6. (4) MAG
7. (7) Assassin's Creed 2
8. (10) Tekken 6
9. (-) Aliens Vs. Predator
10.(RE) Uncharted 2: Among Thieves

Xbox 360

1. (2) Call of Duty: Modern Warfare 2
2. (1) Bioshock 2
3. (3) Mass Effect 2
4. (4) Dante's Inferno
5. (6) Forza Motorsport 3
6. (-) Aliens Vs. Predator
7. (8) FIFA 10
8. (7) Assassin's Creed 2
9. (-) Vancouver 2010
10.(RE) Avatar: The Game

Wii

1. (1) New Super Mario Bros. Wii
2. (3) Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen
3. (RE) Wii Fit Plus
4. (2) Mario Kart Wii
5. (5) Wii Sports Resort
6. (RE) Avatar: The Game
7. (7) Call of Duty: Modern Warfare Reflex
8. (4) Let's Party
9. (6) Formula 1 2009
10.(8) Endless Ocean 2

Nintendo DS

1. (1) Mario & Sonic op de Winterspelen
2. (2) New Super Mario Bros.
3. (3) Mario & Luigi: Bowser's Inside Story
4. (4) Professor Layton and the Diabolical Box
5. (6) Mario Kart
6. (-) Fishdom
7. (7) Legend of Zelda: Spirit Tracks
8. (8) Style Boutique
9. (5) Agatha Christie: The ABC Murders
10.(9) Brain Training

PC

1. (1) Call of Duty: Modern Warfare 2
2. (3) The Sims 3
3. (2) Bioshock 2
4. (4) The Sims 3: World Adventures
5. (6) Grand Theft Auto IV
6. (7) World of Warcraft: Wrath of the Lich King
7. (5) Mass Effect 2
8. (10) Football Manager 2010
9. (-) Vancouver 2010
10.(-) Aliens Vs. Predators

Playstation Portable

1. (1) Grand Theft Auto Chinatown Wars
2. (5) Avatar
3. (2) Assassin's Creed: Bloodlines
4. (3) FIFA 10
5. (6) Grand Theft Auto Libert City Stories
6. (RE) Gran Turismo
7. (4) Pro Evolution Soccer 2010
8. (10) Midnight Club: L.A. Remix
9. (7) Lego Batman
10.(RE) Need For Speed: Shift

 

Badmintonvrouwen buiten de medailles

Met een zeer jeugdig team heeft de Nederlandse vrouwenploeg op het Europees kampioenschap voor landenteams in Warschau beslag gelegd op de vierde plaats. De mannenploeg werd gedeeld vijfde. "Onze jonge en niet zeer ervaren teams hebben het geweldig gedaan," was de conclusie van bondscoach Kim Young Man. "Meer dan dit zat er niet in."
 
In de strijd om het brons verloren de vrouwen met 3-0 van Duitsland. In de openingspartij liep Patty Stolzenbach tegen wereldtopper Juliane Schenk van meet af aan achter de feiten aan. De 20-jarige Bossche speelster slaagde er niet in de aanvankelijke achterstand in te lopen: 16-21. In de tweede game ontspon zich een fascinerende en volkomen gelijkopgaande strijd tussen de nummer 11 van de wereld (Schenk) en de nummer 91 (Stolzenbach). De kansen wisselden voortdurend. Uiteindelijk gaf de grotere routine van de Duitse de doorslag: 18-21.

De partij tussen de eerste dubbels van beide landen werd met slechts 19-21 in de de beslissende derde game gewonnen door  Birgit Overzier/Sandra Marinelli. Hier lagen winstkansen voor het (op de wereldranglijst) snel gestegen dubbel Paulien van Dooremalen/Lotte Jonathans.
 
De coaches hadden in de tweede single gekozen voor Thamar Peters. Het pas 17-jarige talent van Victoria Hoensbroek deed het uitstekend tegen de ervaren Karin Schnaase maar ze kon een nederlaag in twee games niet voorkomen. Uiteindelijk eindigden de Oranjevrouwen slechts twee plaatsen lager dan de Nederlandse ploeg die tweede werd in 2008. Bij dat EK, dat toen in Almere plaatsvond, waren alle toppers van de partij. In Warschau deed Oranje het zonder de nummers 1, 2 en 3.

Brawn: "Veel progressie gemaakt"

Mercedes Grand Prix kende een lastige periode in de eerste wintertests in de Formule 1, maar na eindelijk twee droge testdagen in Jerez staat de Duits/Britse renstal er opeens veel beter voor. Zowel Nico Rosberg als Michael Schumacher konden veel kilometers maken, waar teambaas Ross Brawn erg blij mee was.

"In de afgelopen twee weken heeft het team van Mercedes intensief getest op het circuit van Jerez en het is erg prettig dat we dat hebben besloten met twee droge dagen voor Nico en Michael. Hoewel de omstandigheden bepaald niet ideaal waren, hebben we goede progressie gemaakt en flink wat programma's afgewerkt. We hebben nog genoeg te doen in Barcelona, maar het lijkt erop dat we in goede vorm aan het seizoen gaan beginnen," zei Brawn op de website van het team.

Van der Sar: "Kan het niveau van United nog altijd aan"

Doelman Edwin van der Sar heeft afgelopen week zijn contract bij Manchester United verlengd tot medio 2011. "Ik heb het gevoel dat ik het niveau van United nog altijd aan kan," vertelt de doelman zondag in News of the World.

"Dat was voor mij één van de belangrijkste redenen om een nieuw contract te signeren,"
stelt de Nederlander. "De club is bovendien erg tevreden over mijn prestaties. Er was dus geen enkele reden om te twijfelen aan een langer verblijf. Ik heb het bovenal erg naar mijn zin in Manchester."

Van der Sar verdedigt de goal van The Reds al sinds de zomer van 2005. Eerder speelde hij al voor Ajax, Juventus en Fulham. Mede dankzij blessureleed kwam de keeper pas elf keer dit seizoen in actie.

DVD: IP Man

Een martial-arts film met een westerse release heeft meer dan eens wat te maken met Bruce Lee. Zo ook IP MAN. In de dik anderhalf uur durende film komt de kungfugoeroe dan weliswaar geen moment inbeeld, nog staat zijn naam uitdrukkelijk op de kaft van het hoesje. Waarom? De film draait, zoals de titel al suggereert, om IP Man (Donnie Yen). En laat dit nu net een van de meesters van Bruce Lee zijn. Het is natuurlijk de vraag of dit ook goed uitpakt.


IP Man

Complete loting 1.500 meter dames

Om 00:00 Nederlandse tijd vanavond rijden de vrouwen op de Richmond Olympic Oval de 1.500 meter. Hieronder vind je het complete rittenschema.


Rit 1: Catherine Raney-Norman (VSt) - Chiara Simionato (Ita)
Rit 2: Hege Bøkko (Noo) - Jekaterina Abramova (Rus)
Rit 3: Ju-Youn Lee (ZKo) - Natalia Czerwonka (Pol)
Rit 4: Heather Richardson (VSt) - Miho Takagi (Jap)
Rit 5: Sayuri Yoshii (Jap) - Fei Wang (Chn)
Rit 6: Jekaterina Ajdova (Kaz) - Anna Rokita (Oos)
Rit 7: Seon-Yeong Noh (ZKo) - Yekaterina Lobysheva (Rus)
Rit 8: Annette Gerritsen (Ned) - Karolina Erbanova (Tsj)
Rit 9: Jilleanne Rookard (Vst) - Luiza Zlotkowska (Pol)
Rit 10: Laurine Van Riessen (Ned) - Isabell Ost (Dui)

Dweilpauze

Rit 11: Maki Tabata (Jap) - Anni Postma-Friesinger (Dui)
Rit 12: Cindy Klassen (Can) - Jekaterina Shikhova (Rus)
Rit 13: Nao Kodaira (Jap) - Monique Angermüller (Dui)
Rit 14: Alla Shabanova (Rus) - Margot Boer (Ned)
Rit 15: Daniela Anschütz-Thoms (Dui) - Ireen Wüst (Ned)
Rit 16: Brittany Schussler (Can) - Martina Sáblíková (Tsj)
Rit 17: Katarzyna Bachleda-Curus (Pol) - Kristina Groves (Can)
Rit 18: Christine Nesbitt (Can) - Jennifer Rodriguez (VSt)

'Chelsea heeft veertig miljoen euro over voor Di Maria'

Volgens News of the World heeft Chelsea liefst veertig miljoen euro over voor Angel Di Mario van Benfica. Volgens het medium heeft manager Carlo Ancelotti Peter Kenyon naar Lissabon gestuurd om te onderhandelen over de 22-jarige speler die sinds 2007 bij Benfica onder contract staat.

Di Maria is een gewilde speler. Onder meer Real Madrid en Barcelona zouden interesse hebben in de Argentijn. "Chelsea is dichtbij een deal om Di Maria naar Londen te halen aankomende zomer", aldus een bron tegenover News of the World. "Hij lijkt de top-prioriteit voor Chelsea."

De speler zelf zou ook wel oren hebben naar een overstap naar de Premier League. "Ik blijf nog een jaar bij Benfica en ga dan naar Chelsea", zei Di Maria eerder al.

Di Maria is een belangrijke speler voor Benfica. Dat bewees hij afgelopen week nog maar eens in de Europa League. Hij scoorde het enige doelpunt voor zijn club in de wedstrijd tegen Hertha BSC (1-1).

Davis zet zinnen op olympische 1.500 meter Sochi

Shani Davis kijkt na zijn nederlaag tegen Mark Tuitert alweer naar de volgende Winterspelen in het Russische Sochi. De Amerikaan wil voor zijn schaatspensioen nog een gouden plak behalen op de 1.500 meter.

"Ik zal dit moeten accepteren", zei Davis na afloop over zijn nederlaag. "Maar ik wil die race een keer winnen. Dit is altijd mijn favoriete afstand geweest. Ik wil die medaille heel graag hebben", aldus de 27-jarige schaatser.

Davis pakte vannacht op een halve seconde achterstand van Tuitert zijn tweede zilveren plak op de 1.500 meter. In 2006 moest hij de Italiaan Enrico Fabris al voor laten gaan. Wanneer hij in Vancouver wel de snelste tijd had geklokt, was de kans groot geweest dat Davis zijn schaatsloopbaan had beëindigd. "Ik ben er van overtuigd dat ik hierdoor langer doorga", besluit hij.

Davis zet zinnen op olympische 1.500 meter Sotsji
Davis zet zinnen op olympische 1.500 meter Sotsji (Foto: Novum)

Uitslag Feyenoord - ADO Den Haag

Om 12.30 uur begon in de Eredivisie de wedstrijd tussen Feyenoord en ADO Den Haag. Hieronder vind je de uitslag.

Feyenoord

2 - 2

ADO Den Haag

 23' Wijnaldum
 76' Tomasson
   10' Van Bronckhorst (e.d.)
 90+3' Buijs
 
 Gele kaart: Fer, (Feyenoord), Luijckx, Toornstra, (ADO Den Haag)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 45.000
Arbiter: Bossen
 
Opstelling:   Opstelling:
v.Dijk
De Vrij
Vlaar
Bahia
v.Bronckhorst
El Ahmadi
De Guzman (Makaay/46)
Fer
Wijnaldum
Tomasson
Cissé (Bruins/66)
  Zwinkels
Buijs
Derijck
Bosschaart
Kum
v.d.Bergh (Verhoek/56)
Luijckx
Toornstra
Hulst (Knopper/63)
Milic (Oper/75)
Soltani

Balkenende: aanzien NL geschaad

De val van het kabinet is slecht geweest voor de reputatie van Nederland in het buitenland. Volgens demissionair premier Jan Peter Balkenende (CDA) is het beeld van Nederland 'verre van florissant'.

"Men begrijpt niet wat we doen", zei Balkenende vandaag in het tv-programma Buitenhof, in zijn eerste interview na de val van het kabinet. Hij trok de vergelijking met het referendum in 2006, toen Nederland 'nee' zei tegen de Europese grondwet. "Toen heb je ook gezien dat het buitenland zei: wat gebeurt er nu met Nederland?"

Balkenende erkent dat Nederland voor een relatief klein land veel heeft gedaan in Uruzgan. Juist daarom heeft Nederland veel invloed gewonnen, zei Balkenende. "Als je meer doet dan van je kan worden verwacht, krijg je ook meer." Zo kon het gebeuren dat Nederland de afgelopen tijd mocht aanschuiven bij de G20, het overleg van twintig landen met grootste economieën ter wereld.

Balkenende zei de val van het kabinet niet als een persoonlijke nederlaag te zien. "Het was onvermijdelijk. Het is beter om er een punt achter te zetten dan door te gaan als kabinet terwijl je weet dat er een fundamenteel probleem is."

Balkenende neemt het PvdA-leider Wouter Bos kwalijk dat hij donderdag tijdens een debat in de Tweede Kamer herhaalde dat een langer verblijf in Uruzgan voor hem geen optie was. "Zo werd verdeeldheid binnen het kabinet in de Kamer geëtaleerd. Dat is onbestaanbaar", zei Balkenende. Hij noemde het debat een genante vertoning.

Einde carrière Sinkewitz nabij

Er lijkt een vervroegd einde te komen aan de wielercarrière van Patrick Sinkewitz. De dopingzondaar, hij werd in 2007 betrapt op het gebruik van testosteron, zit voor 2010 nog altijd zonder ploeg.

"Ik hoop nog steeds dat het goed komt, want in principe ben ik nu pas fysiek op mijn toppunt," aldus de ex-renner van T-Mobile. In 2009 reed de Duitser voor PSK Whirlpool-Author en behaalde drie zeges. In het verleden won Sinkewitz onder andere de Ronde van Duitsland.

'City zal snel toeslaan als Barça Henry laat gaan'

Manchester City heeft verregaande interesse in Thierry Henry. Volgens Sunday Mirror mag de Franse international FC Barcelona komende zomer verlaten.

Volgens het medium komt Henry niet voor in de toekomstplannen van Josep Guardiola. Aangezien Henry een contract tot de zomer van 2011 heeft bij Barcelona, zou de Catalaanse club hem aan het einde van dit seizoen willen verkopen. Manchester City zou de voormalige spits van Arsenal graag in willen lijven.

Of City ook kans maakt op de ex-Gunner is nog maar de vraag. Henry heeft er nooit een geheim gemaakt van zijn liefde voor zijn oude club. Het is ook nog maar de vraag of hij wel wil terugkeren in de Premier League.

Een overstap naar The Citizens zou gek genoeg wel voelen als een terugkeer naar Arsenal. Eerder stapten namelijk al Emmanuel Adebayor, Kolo Toure, Sylvinho en Patrick Vieira over naar Manchester City. Allemaal oud-ploeggenoten van Henry bij Arsenal.

Van Bommel: "We verdienden meer dan gelijkspel"

Mark van Bommel is niet tevreden met de remise tegen Nürnberg (1-1). Het gelijke spel bracht een einde aan de dertien zeges op rij voor de equipe van trainer Louis van Gaal.

Van Bommel was na afloop teleurgesteld en vond dat zijn ploeg meer verdiende dan een punt. "Het moment dat we punten gingen laten liggen kwam natuurlijk steeds dichterbij. We speelden beter dan dat we speelden tegen Fiorentina. We speelden een beter positiespel en verlegden het spel vaker."

"We creëerden dan wel niet zoveel kansen, maar dat is natuurlijk ook lastig tegen een ploeg die komt voor een punt en niets anders doet dan verdedigen. Nürnberg stonden met tien of elf man voor het doel. Ze hadden dan ook maar twee schoten op ons doel."

"We deden het goed en verdedigden ook perfect, op dertig seconden na. Het eindigt dan in 1-1, een verkeerde uitslag, maar deze dingen gebeuren. We verdienden meer", aldus de geboren Limburger.

Door het puntenverlies kan Bayer Leverkusen de koppositie vandaag overnemen. Als de nummer twee uit de Bundesliga weet te winnen van Werder Bremen, staat het twee punten los van Bayern München.

IJshockeyers Zwitserland, Slowakije, Wit-Rusland winnen

Vooraf leken alle drie de wedstrijden niet bijzonder interessant om naar te kijken; het waren immers met uitzondering van Slowakije allemaal mindere goden op het ijshockeytoernooi. De wedstrijd tussen Slowakije en Letland werd zoals verwacht nimmer spannend, maar de andere twee wedstrijden des te meer.

Slowakije - Letland

Slowakije deed wat het moest doen en rolde Letland met 6-0 op. Na de eerste periode hadden de Letten al geen enkele illusie meer dat er een stunt inzat. Visnovsky, Zednik en Stumpel zetten de Slowaken op een 3-0 voorsprong. "Letland is een goed team, maar ze speelden gister ook al. Ons plan was dus om er vroeg hard in te gaan, en dat is gelukt", aldus sterspeler Marian Hossa. Vooral de derde line met voormalig NHL-er Zednik, Handzus (NHL) en Bartecko (Zweedse Elite League) maakte indruk op Hossa. "Ze speelden met veel energie. Vorige wedstrijd hielden ze de Russische eerste line van het scoren af en vandaag scoorden ze ook nog." Hossa scoorde zelf in de tweede periode nog, evenals Handzus. In de derde periode bepaalde Baranka de eindstand op 6-0.

Noorwegen - Zwitserland

De wedstrijd tussen Noorwegen en Zwitserland was een stuk interessanter. Waar verwacht werd dat de Zwitsers, die al leuke dingen lieten zien tegen Canada en de Verenigde Staten, relatief eenvoudig zouden winnen, bleven de Noren goed bij en kwamen zij zelfs een keer op voorsprong. De Noor Vikingstad werd man van de wedstrijd met een heuze hattrick, een knappe prestatie tegen de goed in vorm zijnde NHL-goalie Jonas Hiller.

Na de eerste periode stond het 1-1 via goals van Sprunger (Zwitserland) en Vikingstad. In de eerste zestig seconden scoorden de Zwitsers al bijna, maar verdediger Jonas Holos maakte op de lijn een redding met zijn been. Vervolgens liet hij zich een beetje meeslepen door de puck te bedekken met zijn hand, wat de Zwitsers een penalty shot opleverde. Alhoewel deze gemist werd, werd uit de opvolgende face-off wel direct gescoord.

De Zwitsers bleven de rest van de wedstrijd iets sterker met meer schoten op doel, maar de Noren kwamen steeds goed terug, waarbij vooral Zuccharello-Aasen (die bekend staat als de Noorse Hobbit vanwege zijn lengte), ex NHL-speler Thoresen en Vikingstad een belangrijke rol speelden. In de extra tijd bleek echter toch Zwitserland het meest trefzeker waardoor zij hun eerste wedstrijd op deze Olympische Spelen wonnen.

Duitsland - Wit Rusland

Ook deze wedstrijd was verrassend spannend, ondanks beide teams toch beide niet bepaald medaillekandidaten zijn. De Wit-Russen namen een 3-1 voorsprong, maar twee goals van de Duitsers brachten de spanning terug in de wedstrijd. Opvallend was dat Wit-Rusland de wedstrijd toch won, ondanks dat de Duitsers grote delen van de wedstrijd domineerde, getuige de veertig schoten op doel tegenover slechts zeventien van de Wit-Russen.

Na de eerste periode was de stand 1-1. Seidenberg, een NHL-verdediger, maakte in de powerplay de goal voor de Duitsers op aangeven van mede NHL-ers Sturm en Goc. Ugarov maakte halverwege de eerste periode weer gelijk. In de tweede periode kwam Wit-Rusland zelfs verrassend op voorsprong via Kaliuzhny. Toen in de derde periode NHL-speler Kostitsyn de 3-1 maakte leek de wedstrijd gespeeld. Amper veertig seconden later kwamen de Duitsers echter weer terug in de wedstrijd via een goal van Tripp. Twintig seconden later scoorde Goc alweer de gelijkmaker en leek Duitsland alsnog de wedstrijd te gaan winnen.

NHL-verdediger Salei stak hier echter een stokje voor door in de powerplay te scoren toen Sulzer op de bank zat voor haken. De laatste goal viel ruim een minuut voor tijd in een leeg net toen Duitsland een extra speler op het ijs zetten in plaats van goalie Greiss.

Ferguson: "Rooney nog niet zo goed als Van Nistelrooy"

Wayne Rooney is bezig aan zijn beste seizoen in de Premier League. Hoewel de Engelse international in topvorm is, weet Sir Alex Ferguson nog wel betere spitsen aan te wijzen waar hij mee heeft samengewerkt.

De manager van Manchester United vindt dat Rooney zich nog moet verbeteren om de beste speler ter wereld te worden. Een moeilijke opgave voor de spits die dit seizoen al twintig keer wist te scoren in 26 wedstrijden.

Tegenover Sunday Times zegt de Schotse manager dat Rooney nog niet op het niveau zit van "Ole Gunnar Solksjær, Andy Cole en Ruud van Nistelrooy. Als hij dat niveau haalt, dan is hij de beste speler ter wereld", aldus Ferguson.

De manager vindt dat Rooney zich nog moet ontwikkelen in het strafschopgebied. Ferguson heeft vertrouwen in de kwaliteiten van zijn aanvaller en denkt dat het wel gaat lukken bij Rooney. "Alle grote spitsen, Denis Law, John Charles, waren altijd op de goede plaats om te scoren. Er is nog veel om te ontwikkelen en ik weet zeker dat Rooney dat kan."

"Toen Rooney naar ons kwam was hij de beste die ik ooit had gezien op bepaalde vlakken. Er was een periode waarin hij dat niet verder ontwikkelde. Toen hebben we met hem gesproken en na een paar trainingen zagen we het weer helemaal terug."

Rooney is volgens Ferguson ook een speler van de oude stempel. "Hij is niet zo'n moderne voetballer die veel te maken heeft met zaakwaarnemers, ouders en psychologen. Zijn houding is als volgt: geef me de bal en ik zal je eens laten zien hoe goed ik ben."

3,5 miljoen keer Bad Company 2

Sinds de release van de PSN en XBL demo van Battlefield: Bad Company 2 is de game al ruim 3,5 miljoen keer uitgeprobeerd. De twitter van Electronic Arts (voor zover dat mogelijk is in 144 letters) maakte dat enthousiast bekend.

Hoewel dit niet betekend dat de verkopen van de Battlefield: Bad Company 2 zo hoog zullen uitvallen, hadden ze bij EA niet verwacht dat ze zoveel downloads zouden maken. Daar komt ook nog de niet-genoemde PC-beta bij, waar de servers ook aardig vol zitten. De PC-beta kun je bemachtigen door de game te pre-orderen. Wees er bij alle versies snel bij, want de demo loopt af op de 25ste februari.

Battlefield: Bad Company 2 is een opvolger van Bad Company (verrassing) en een FPS met de mogelijkheid om ook in voertuigen deel te nemen aan het slagveld. Met een geoptimaliseerde Frostbite-engine kan alles kapot en instorten. Op 3 maart kunnen we zien of deze game inderdaad zo goed is als men zegt.

BF BC2

[Gerucht] Call of Duty Vietnam

Na eerdere geruchten dat de nieuwe Call of Duty zich in Vietnam zal afspelen zijn er opnieuw bewijzen aan het licht gekomen.

Uit een LA casting call blijkt dat Activision een personage zoekt die als rol deel uitmaakt van een elite Vietnamese eenheid. De personage in kwestie heet Frank Barnes, een WOII veteraan en een goede leider met veel kwaliteiten. Andere personages die op de Amerikaanse casting site zijn beschreven: Joseph Lewis, Jason Hudson en Kristina Ivanova. Voor details over de personages volg je deze link.

Behalve dat de game komt en niet groter zal zijn dan Modern Warfare 2 heeft Activision nog niets gezegd over de game.
cod
Binnenkort CoD: Vietnam?

Win het boek Dromen, pesos en spelersvrouwen

"Iedereen van Melipilla rent inmiddels naar de spelerstunnel. De meeste spelers zijn nog redelijk teleurgesteld over het uitblijven van de winst, maar zich ook zeer bewust van het gevaar van stenen en muntjes. Ik loop ook maar richting de spelerstunnel, waar zich inmiddels een kleine honderd fans hebben verzameld. Rakelings vliegt een steen langs mijn hoofd."

Na het behalen van het kampioenschap met de Nederlands-Turkse hoofdklasser Türkiyemspor besluit journalist Jorrit Smink van zijn hobby zijn werk te maken. Zijn langgekoesterde voetbaltrainersdroom gaat in vervulling op een onwaarschijnlijke plek: in Chili, het geboorteland van zijn vrouw. Na een aanloop bij een team uit de derde divisie schopt hij het uiteindelijk tot hoofdtrainer en technisch directeur van een heuse profclub. Bij Deportes Melipilla is Smink getuige van de meest bizarre gebeurtenissen: louche zaakwaarnemers, burgemeesters die de opstellingen willen bepalen, bedreigingen door fans, boze spelersvrouwen en een zeventienjarige speler die zijn spelerspas voor 250.000 dollar verkoopt.

FOK! mag, in samenwerking met Uitgeverij Amstel Sport, vijf exemplaren weggeven van Dromen, pesos en spelersvrouwen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de volgende vraag te beantwoorden: Hoeveel sterren geeft de reviewer van FOK! voor het boek? Het antwoord vind je hier.

Het antwoord op de prijsvraag kan je hier invullen.

Griekenland wil geen EU-geld

Griekenland wil geen geld uit de Europese Unie, maar wel steun. Dat heeft de Griekse premier Giorgos Papandreou gezegd tegen de BBC. Griekenland heeft politieke steun nodig om geld te kunnen lenen tegen dezelfde rentes als andere landen, aldus de premier.

Griekenland zit met een enorm begrotingstekort en heeft beloofd fors te bezuinigen. De EU-limiet ligt op drie procent tekort, maar in Griekenland is dat 12,7 procent.

"Geef ons de tijd. Geef ons steun. En dan heb ik het niet over financiële steun, maar over politieke. Zo kunnen wij jullie laten zien dat wat ze zeggen geïmplementeerd wordt. Dan zijn we weer geloofwaardig", aldus Papandreou tegen de BBC.

Geen Lan of Dedicated servers voor CnC4

Het lijkt, zoals Joystiq het zo mooi omschrijft, een uitstervende optie. Na Starcraft 2 en Modern Warfare 2 is er ook voor Command and Conquer 4: Tiberian Twilight geen dedicated server support of LAN mogelijk. En dat terwijl je ook nog ten alle tijden online moet zijn om de game überhaupt te kunnen spelen.

Dit is volgens hoofdontwerper Sam Bass nodig om de nieuwe 'Character Progression' te kunnen bewerkstelligen. Dit houdt ten alle tijden bij hoe je het doet in CnC4. Volgens Bass worden singleplayer, multiplayer en skirmish opties gecombineerd met de mogelijkheid om overal met je account in te loggen, zodat al je unlocks en achievements beschikbaar zijn als je niet in de buurt bent van je eigen computer. Dit moet allemaal op een server opgeslagen worden, en volgens Bass 'past LAN of Dedicated servers niet in dit model'.

In een (misschien wel hulpeloze) poging het allemaal in context te plaatsen zei een woordvoerder van EA Los Angeles dat de netwerkcode en multiplayer support onder handen is genomen. Volgens EA 'was de vorige infrastructuur aan het verouderen, en dit nieuwe systeem is een stuk moderner en solide. Meedoen met multiplayer gaat nu makkelijker dan ooit.' Of dat de zure nasmaak gaat wegspoelen is maar de vraag.

Tiberian Twilight

DVD: Dana Gould - Let Me Put My Thoughts In you

Dana Gould zal geen naam zijn die iedereen direct bekend voorkomt. Alleen de echte Simpsons fans zullen de naam van deze stand-up comedian/schrijver direct herkennen. Hij schreef namelijk zes jaar lang mee aan deze serie en won daar zelfs een Emmy mee. Maar voordat hij dat werk ging doen was hij al actief als standup comedian. In de tijd dat hij actief was als schrijver bleef hij regelmatig optreden en nieuw materiaal schrijven. Dit alles wist hij in één show te verwerken van iets meer dan drie kwartier en die is nu op dvd verschenen: Let Me Put My Thoughts In You.

Nijhuis geeft fout toe

sc Heerenveen won gisteravond dankzij een dubieuze penalty met 1-2 bij RKC Waalwijk. Na afloop van het duel gaf arbiter Bas Nijhuis toe dat hij fout zat met het toekennen van de strafschop aan de Friezen.

"Ik sta op een positie en denk dat de speler zich breed maakt en hands maakt, daar fluit ik voor. Ik kijk net de beelden terug en ik zit er helemaal naast. Op het moment zelf was ik echter zeker van mijn zaak, anders geef ik natuurlijk geen strafschop," aldus Nijhuis in een reactie.

'KLM-bemanning duizelig door giftige stof'

De bemanning van een KLM-vliegtuig heeft waarschijnlijk twee keer een giftige stof ingeademd, waardoor zij last kregen van duizeligheid. Dit kwam door zeer ernstige rook- en stankoverlast die door een olielekkage in het aircosysteem terecht was gekomen. Dat meldt het tv-programma Zembla op basis van bronnen bij de KLM die de lekkage bevestigen.

De lekkage waarbij vermoedelijk de zeer giftige stof TCP, die in motorolie zit, vrij kwam vond plaats in een Fokker 100 van KLM Cityhopper. De bemanning was genoodzaakt zuurstofmaskers op te zetten op een vlucht vanuit het Engelse Leeds naar Schiphol. Drie weken later deed zich hetzelfde probleem voor, toen het vliegtuig van Amsterdam naar Venetië vloog. Het vliegtuig moest hierdoor zonder passagiers terugvliegen. De Inspectie voor Verkeer en Waterstaat bevestigt de incidenten.

Volgens Zembla zijn er veel klachten over een zogenoemde 'wet sock smell' in een aantal Fokker-toestellen. KLM en Fokker zegt dat deze lucht komt door bacteriën, maar toxicoloog Jacob de Boer van de Vrije Universiteit zegt dat dit een aanwijzing is voor mogelijk kwalijkere stoffen.

'KLM-bemanning duizelig door giftige stof'

Haase tegen qualifier in Delray Beach

Robin Haase moet het in de eerste ronde van het toernooi in het Amerikaanse Delray Beach opnemen tegen een qualifier. Dat bleek uit de loting. Vorige week meldde Haase zich nog af voor het toernooi in Belgrado omdat hij kampte met de naweeën van een voedselvergiftiging.

De Nederlander maakt bij het toernooi in Delray Beach gebruik van zijn beschermde ranking. Tennissers die langdurig geblesseerd zijn geweest krijgen op die manier de mogelijkheid zonder de benodigde positie op de wereldranglijst aan acht grote toernooien deel te nemen.

StarCraft 2 beta keys te koop

Zoals de echte StarCraft fans niet is ontgaan is de StarCraft 2 beta deze maand begonnen. Heb jij je ingeschreven en ben je niet ingeloot voor de beta dan is er nog hoop. Je moet alleen even je spaarvarkentje kapot meppen.

Kotaku.com merkte op dat kort na de start van de beta er al een aantal beta keys op Ebay stonden. De prijzen variëren tussen de $300 en $500 dollar voor alleen de beta code, dus geïnteresseerden zullen diep in hun buidel moeten tasten.  Naast deze zijn er ook nog andere aanbiedingen; de beta code die uitgereikt werd op Blizzcon 2008 bijvoorbeeld. Bij deze code zit ook een extra “polar bear mount” voor World of Warcraft.

De vraag is nu een beetje of deze gang van zaken wel zo netjes is? Je kunt er vergif op in nemen dat Blizzard (de ontwikkelaar van StarCraft 2) hier alles behalve blij mee is, maar het biedt hardcore fans die niet zo gelukkig waren de kans om ingeloot te worden op de beta. De keus is aan jezelf, maar wees voorzichtig voor je $500 dollar neertelt voor een gebruikte beta code. 

 

Grote brand in Sittard

In een voormalig klooster in Sittard heeft vanochtend een grote brand gewoed. Er zijn geen slachtoffers gevallen en er kwamen geen giftige stoffen vrij. Rond 9.15 uur had de brandweer de brand onder controle. Het sein brand meester was nog niet gegeven.

De brandweer kreeg rond 7.45 uur melding van de vlammenzee in het pand aan het Kloosterplein in het centrum van Sittard. Aanvankelijk was er gevaar dat de brand zou overslaan, omdat in de buurt verschillende woonhuizen staan. De brandweer rukte met groot materieel uit. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is onduidelijk.

Het voormalig klooster wordt verbouwd. In het pand moeten onder meer appartementen en winkels komen.

Shorttracker Ohno gaat Blair voorbij

De Amerikaanse shorttracker Apolo Anton Ohno pakte vannacht het brons op de 1.000 meter bij de mannen. Daarmee reed hij langebaanschaatser Bonnie Blair uit de boeken.

Ohno heeft nu zeven medailles veroverd (twee gouden, twee zilveren en drie bronzen) op de Olympische Spelen en is daarmee de succesvolste Amerikaanse sporter in de geschiedenis van de Winterspelen. Hij deelde het record van zes olympische plakken tot vannacht met Bonnie Blair. Ohno pakte eerder deze Spelen al het zilver op de 1.500 meter.

Van Gaal ruziet met verslaggever

Louis van Gaal lag gisteren na het gelijkspel van zijn ploeg Bayern München tegen 1.FC Nürnberg (1-1) overhoop met een verslaggever van de televisiezender Sky. De Nederlandse coach trakteerde de reporter op een ouderwetse woede-uitbarsting.

"Ik ben emotioneel altijd betrokken en de meeste verslaggevers hebben geen verstand van voetbal", verklaarde Van Gaal in de Duitse krant Bild zijn heftige reactie. Verslaggever Dieter Nickles vroeg zich af of Bayern München op halve kracht had gespeeld. Van Gaal was niet blij met de vraag, maar bleef aanvankelijk rustig. "Het is ongelooflijk dat u dat durft te zeggen, ze hebben buitengewoon goed gespeeld, alleen de doelpunten bleven uit." Nickles bleef echter volhouden dat Bayern zeer matig speelde. Hij maakte Van Gaal daarmee steeds bozer. "Dat heeft u totaal verkeerd gezien, wij hebben zeer goed gespeeld en vele kansen gehad, maar geen doelpunten. Nürnberg heeft maar een kans gekregen en die meteen benut, nou fantastisch."

Uiteindelijk probeerde Van Gaal de verslaggever er bijna schreeuwend van de overtuigen dat het absoluut geen slechte wedstrijd was.

"Snappen jullie het allemaal wel....dat dit kan in Duitsland....!"

Arshavin vindt Chelsea beste titelkandidaat

Arsenal-aanvaller Andrey Arshavin gelooft dat Chelsea op koers is om de Premier League te winnen. Gisteren verloor achtervolger Manchester United met 3-1 van Everton, terwijl Chelsea won van Wolverhampton Wanderers en derhalve punten uitliep op United. Chelsea heeft nu vier punten voorsprong op Manchester United. Arsenal staat derde en volgt op zes punten van de koploper.

Door de Russische krant Sport Express werd Arshavin gevraagd wie hij denkt dat de landstitel gaat pakken in Engeland. "Als ik moet kiezen tussen Chelsea en United, dan denk ik dat Chelsea de winnaar wordt. Als wij niet waren verslagen door Manchester United en Chelsea zaten we nu op gelijke hoogte met hen. Maar als we in de race willen blijven moeten we vanaf nu iedere wedstrijd winnnen. We zullen blijven vechten zo lang we ook maar de kleinste kans hebben."

Geen FFVII-remake als het maken ervan te lang duurt

In een interview met TechDigest legt Yoshinori Kitase uit waarom een remake van Final Fantasy VII momenteel onmogelijk zou zijn. Hij zegt dat een remake waarschijnlijk is als het haalbaar blijkt om die binnen een jaar helemaal af te hebben. De moderne technologie laat het zeker toe, maar het is onmogelijk om dit in een kort jaartje te realiseren, zegt de beste man.

De nieuwste telg in de Final Fantasy-reeks, Final Fantasy XIII, duurde drie en een half jaar om te creëren. Moesten ze Final Fantasy VII met hetzelfde niveau van grafisch detail hermaken, denken ze dat het minstens drie keer langer zal duren dan de 3,5 jaar die men in FFXIII stak. Als het in de toekomst mogelijk is om het spel binnen een jaartje te vervaardigen, dan is Yoshinori ervan overtuigd dat men er zeker voor zal gaan. Tot dan moet je het dus nog even doen met de PSN-versie.

Op 9 maart kunnen we in ieder geval aan de slag met heldin Lightning wanneer Final Fantasy XIII bij ons verschijnt voor de Playstation3 en Xbox 360.

Cloud van FFVII

Toch nog even wachten,Cloud.

Val kabinet levert PvdA vier zetels op

De PvdA krijgt na de val het kabinet vier zetels erbij als er nu verkiezingen worden gehouden. Daarmee stijgt de partij van vijftien naar negentien zetels, wat overigens nog steeds een verlies van veertien zetels inhoudt ten opzichte van wat de partij nu heeft. Voormalig coalitiegenoot CDA verliest één zetel en komt op 26 zetels uit. Dat blijkt uit de wekelijks peiling van Maurice de Hond.

De partij van Wouter Bos was als sinds donderdag bezig aan een opmars in de peilingen. De partij staat volgens de huidige prognose nu zeven zetels achter op het CDA, wat nog steeds de grootste partij is. De SP verliest twee zetels -vooral aan de PvdA- en komt daarmee op elf terecht. GroenLinks verliest er één en zakt naar dertien zetels. De VVD wint één zetel en komt op 23 uit, de PVV verliest er één en staat op 24. D66 blijft stabiel met twintig zetels.

Jan Peter Balkenende heeft aan populariteit ingeboet. Zestien procent van de kiezers wil hem terug als premier. Van de CDA-stemmers wil 36 procent hem als lijsttrekker, terwijl Balkenende gisteren liet weten dat hij deze taak wil blijven vervullen. Zestig procent van de kiezers vindt het niet erg dat het kabinet gevallen is. Dit percentage geldt ook voor PvdA-stemmers, een meerderheid van kiezers van het CDA en de ChristenUnie is niet blij met de val.

Drieduizend Nederlanders werden na de val van het kabinet ondervraagd. Woensdag tot en met vrijdag werden al 3500 mensen bevraagd.

Lees ook de FOK!-column Regeren? Niet doen!

Maurice, may I have your votes, please?

NAC Breda hoopt op vrijspraak Lurling

NAC Breda moest gisteravond een uur lang met tien man spelen tegen FC Utrecht. Anthony Lurling kreeg namelijk na een half uur al rood van scheidsrechter Björn Kuipers na een tackle op Jacob Lensky. De Brabantse club hoopt op vrijspraak voor hun aanvaller.

Kuipers vond het een terechte rode kaart. "Een trap tegen de enkels. Ik stond er bovenop", aldus de arbiter, die de wedstrijd tijdelijk staakte wegens spreekkoren.

NAC-trainer Robert Maaskant kan zich niet vinden in de beslissing van de scheidsrechter. "We weten niet meer waar we aan toe zijn met tackles. Lurling was te laat, zijn overtreding was hooguit geel, maar hij kreeg rood. Het is inconsequent. De ene keer wordt er gewoon doorgelopen, de andere keer is het een rode kaart. Ik heb het opgegeven om te vragen hoe het nou zit."

Ook vond Maaskant dat de wedstrijd niet gestaakt had hoeven worden. "Vorige week is Lurling uitgescholden voor alles wat lelijk is, en gebeurde er niets. Nu waren er spreekkoren, maar toen die wegzakten vond de scheidsrechter het nodig om de speaker een tweede oproep te laten doen om ermee te stoppen. Toen begon het opnieuw. Ik ben nog verhaal gaan halen, maar ik kon een snauw krijgen."

Steward weg na ruzie om Perzische Golf

Iran heeft een Griekse steward het land uitgezet nadat hij tijdens een binnenlandse vlucht met passagiers ruzie had gemaakt over de naam van de Perzische Golf. Dit heeft het Iraanse persbureau Fars vandaag gemeld.

Passagiers hadden geklaagd dat de Perzische Golf op een monitor in het vliegtuig werd aangeduid als Arabische Golf. Daarop kwam het tot een ruzie waarbij de Griek dreigde de passagiers te 'arresteren'. De Perzische Golf ligt tussen het Arabische schiereiland en Iran, het voormalige Perzië. Daarom wordt hij dan ook bijvoorbeeld in de Franstalige wereldpolitiek correct aangeduid als 'Arabisch-Perzische Golf'. Maar Iran staat erop dat de zeearm Perzische Golf moet heten.

Iraanse luchtvaartmaatschappijen huren soms buitenlandse vliegtuigen met bemanning in voor binnenlandse vluchten. Volgens minister van Verkeer Hamid Behbaha mag de hele bemanning van de 'Arabische-Golfvlucht' niet meer werken in Iran.

Personeel Downing Street bang voor Brown

Het personeel van Downing Street 10, het kantoor en de ambtswoning van de Britse premier, is bang voor de woedeuitbarstingen van Gordon Brown. Dit schrijft de Britse krant The Observer vandaag op basis van 'honderden gesprekken' met ooggetuigen.

Zo zou een woedende Brown eens een medewerker bij zijn jas hebben gegrepen. Een secretaresse die te langzaam typte, duwde Brown van haar stoel en nam zelf plaats achter het toetsenbord.

Een medewerker durfde een briesende Brown ooit niet tegen te spreken omdat hij bang was "dat de premier hem in het gezicht zou slaan". Een woordvoerder van Brown zei desgevraagd dat deze "kwaadaardige aantijgingen geen enkele basis hebben".

Van Dijk: "De Koel heeft iets magisch"

VVV-Venlo maakte gisteravond eens te meer waar dat het schier onverslaanbaar is in eigen huis. Een 1-3 achterstand tegen AZ werd in De Koel omgezet naar een 3-3 gelijkspel.

"De Koel heeft toch iets magisch", lachte trainer Jan van Dijk. Zijn ploeg is dit seizoen in de eredivisie voor eigen publiek nagenoeg onverslaanbaar. Alleen Ajax slaagde erin drie punten mee te nemen uit Venlo (0-4). AZ leek eveneens te winnen, maar twee doelpunten binnen vijf minuten bleken genoeg voor VVV.

"Deze groep heeft ongelooflijk veel veerkracht. Normaal gesproken is een wedstrijd bij 1-3 gespeeld, maar niet bij ons. Wij blijven maar gaan. We hebben hier een geweldige prestatie geleverd", aldus Van Dijk tegen De Telegraaf. De coach bekende dat hij pas angstig werd toen zijn elftal op gelijke hoogte was gekomen met AZ. "We waren toen zo in ons element dat we onszelf overliepen. AZ heeft de kwaliteiten om dan nog een vierde treffer te maken, maar gelukkig bleef die uit."

Nederland bijna op 100 gouden olympische medailles

Nederland kan nog deze Winterspelen de 100e gouden olympische plak uit de geschiedenis behalen. Na het goud vannacht op de 1.500 meter bij de mannen staat de teller nu op 98.

Volgens sommige tellingen heeft ons land de honderd al bereikt. NOC*NSF houdt bij de telling echter rekening met de criteria van het IOC. Zo wordt een roeimedaille, behaald in 1900, niet meegerekend. En ook de gouden medailles die zijn behaald bij de Kunstolympiades, die tussen 1912 en 1948 werden gehouden, erkent het IOC niet.

Vanquish in het echt

Een paar weken terug hebben jullie de debuut-trailer voor Vanquish kunnen zien. Net als in de meeste trailers voor games zit deze ramvol CGI (Computer Generated Imagery). Toch was het witte pak dat duidelijk te zien is in de trailer in eerste instantie helemaal geen CGI. Maak kennis met Paul Wendling, de costume designer voor de game. Hij is de persoon die het pak zelf ontworpen en ook fysiek gemaakt heeft.

Dit heeft wel enige gelijkenis met het verhaal uit de game. Wendling laat namelijk weten dat de game speelt rond een hoofdpersoon met de naam Sam. Hij werkt voor DARPA als ontwerper van experimentele wapens en moet zijn eigen wapens gaan gebruiken om de USA te verdedigen. Wendling laat weten dat het pak ontworpen is met twee lagen. Allereerst een laag met kunstmatig spierweefsel, dat door het eigen zenuwstelsel aangestuurd wordt. Daar overheen zitten witte beschermingsplaten.

Wendling geeft aan dat de trailer een mix is tussen echte beelden en CGI, maar dat overal waar je de hoofdpersoon ziet, dat dat opnames zijn van hemzelf. Dus of hij nou tegen iemand aan het praten is of weggeblazen wordt door ontploffingen, dat is allemaal in het echt opgenomen. Dit alles viel blijkbaar niet mee gezien het feit dat het pak al zo'n 15kg weegt en er zo'n drie dagen nodig geweest zijn om de beelden van de trailer op te nemen. Tel daarbij op dat hij het wapen van ruim 5kg ook mee heeft moeten sjouwen en dan is wel duidelijk dat het hard werken was. Als "geheimpje" geeft Wendling wel prijs dat er in het armour op de benen en op de armen een aantal interessante dingen zitten, waarschijnlijk verschillende wapenuitbreidingen dus. Over zijn helm geeft hij ook nog aan dat deze volledig in delen open kan schuiven, zoals bijvoorbeeld in Lost in Space of Stargate. Al het zicht wordt op de ogen geprojecteerd, dus er zit geen doorzichtig glas in de helm. Tot zover een klein kijkje in de keuken van Vanquish.

Vanquish Paul Wendling

"Halo: Reach wordt best verkochte game 2010"

Dit jaar komen er voor alle platforms wel een aantal grote titels uit. Games zoals God of War III, Gran Turismo 5, Alan Wake, Halo: Reach en Super Mario Galaxy 2 kunnen waarschijnlijk stuk voor stuk rekenen op miljoenenverkopen. Maar op de vraag welke game nu uiteindelijk de best verkochte game uit 2010 zal gaan worden gaf analist Michael Pachter als antwoord Halo: Reach. Hoewel een aantal Nintendo titels wellicht ook veel over te toonbank zullen gaan door de grote installed base van de Wii zullen deze net als een nieuwe Call of Duty toch niet de aantallen van Halo: Reach evenaren.

Als tweede gaat Pachter in op de geruchten dat Natal uiteindelijk in de winkels zo'n $150 gaat kosten. In het verleden zijn accessoires zoals de WiFi-module en de harddisk vrij prijzig geweest, dus het zou goed kunnen dat Natal ook een fors prijskaartje krijgt. Echter, Pachter geeft aan dat Natal dermate belangrijk voor Microsoft gaat worden dat ze Natal waarschijnlijk tegen of zelfs net onder de kostprijs gaan verkopen, zo tussen de $50 en $80.

Wat denken jullie over de verwachtingen van deze professionele analist? Gaat Halo: Reach inderdaad de ranglijsten aanvoeren in 2010?

Michael Pachter

Martens: "Gelijkspel voelt als verlies"

AZ speelde gisteravond met 3-3 gelijk tegen VVV-Venlo. De buit leek bij 1-3 binnen te zijn voor de Alkmaarders, maar VVV wist terug te komen. Voor Maarten Martens voelde het gelijkspel als een verlies.

"Het is duidelijk dat we erg teleurgesteld zijn. Ik denk dat VVV hier vandaag een punt heeft gewonnen en wij hebben twee punten verloren. Op zich is een uitwedstrijd in Venlo niet gemakkelijk; dat bewijzen de cijfers wel. Volgens mij hebben ze hier lang niet verloren. Maar als je twintig minuten voor tijd met 1-3 voor staat, mag je het niet meer weggeven. Dat het toch is gebeurd, kan aan twee dingen liggen: of VVV heeft het goed gedaan of wij hebben het slecht gedaan. Ik denk dat het aan beide heeft gelegen,” aldus Martens na afloop van de wedstrijd.

Boek: Blanca van den Brand - 69

De mensen die bij het lezen van de titel (69: de Kunst van het Beminnen) al met één hand in hun broek zaten, komen bedrogen uit. Dit is geen ordinair seksboek, maar een "zinnenprikkelend boek met 69 adviezen voor een liefdevol 5-sterren-seksleven", aldus auteur Blanca van den Brand. Nu heb ik natuurlijk geen adviezen nodig, mijn seksleven is natuurlijk al vijf sterren. Kijken of de adviezen nuttig zijn voor de mensen wiens seksleven moeilijk op gang komt of wil komen.

 

Vancouver Update 10:00 uur

FOK!sport geeft je tweemaal per dag een update van de gebeurtenissen in Canada. Deze samenvattingen verschijnen rond 08:00 uur en rond 23:00 uur. In het weekend plaatsen we het ochtendoverzicht om 10:00 uur.

We sloten gisteren af met de gouden plak van Simon Ammann tijdens het schansspringen op de grote schans. Daarna is de medailleregen natuurlijk nog even doorgegaan. Bij het langlaufen is op de 30 kilometer bij de heren de gouden plak naar de Zweed Marcus Hellner gegaan. Het zilver ging naar de Duitser Tobias Angerer en Johan Olsson behaalde de bronzen plak.

Natuurlijk nemen we ook weer even wat curling-uitslagen mee in het overzicht. De Canadese heren zijn nog ongeslagen en wonnen ook hun zesde wedstrijd met 7-6 van Groot Brittannië. De vrouwen van de Verenigde Staten wonnen met 6-5 van Groot Brittannië. De Zweedse vrouwen ging snoeihard onderuit tegen Rusland het werd 1-10.  De Deense en Zwitserse vrouwen waren iets meer aan elkaar gewaagd het werd daar 7-8 voor de Zwitsers. Duitsland ging ook onderuit, met 9-7 waren de Chinese vrouwen net iets te sterk.

Bij het vrouwen-ijshockey stond het duel tussen Zwitserland en China op het programma en dat werd gewonnen door Zwitserland met 6-0. Bij de heren moesten de Letten het opnemen tegen Slowakije, het werd daar 5-0 voor de Slowaken. De Zwitserse mannen waren met 4-5 Noorwegen net de baas en Wit-Rusland versloeg Duitsland met 3-5.

Natuurlijk vergeten we ook onze eigen Mark Tuitert niet. De Nederlander reed op de 1.500 meter bij de mannen de wedstrijd van zijn leven en wist daarmee verrassend het goud te behalen voor de Amerikaan Shani Davis en de Noor Havard Bøkko. In de tweemansbob bij de mannen gaat Andre Lange na twee runs aan de leiding. De Nederlandse bob staat op een teleurstellende dertiende plaats.

Bij het shorttrack werd Sjinkie Knegt uitgeschakeld in de kwartfinale van de 1.000 meter. De olympische titel ging naar de Koreaan Jung-Su Lee. Hij was zijn landgenoot Ho-Suk Lee te snel af. Op de derde plaats eindigde Anton Apolo Ohno die daarmee zijn zevende olympische medaille veroverde. De olympische titel op de 1.500 meter bij de vrouwen ging naar de Chinese Yang Zhou.

Mogelijk vrouw als president in Brazilië

In Brazilië heeft de regerende Arbeiderspartij (PT) gisteren op een partijcongres minister Dilma Rousseff naar voren geschoven als kandidate voor de presidentsverkiezingen van oktober. Ze zou dan het huidige staatshoofd Luiz Inacio Lula da Silva kunnen opvolgen, die na twee ambtstermijnen niet meer herkiesbaar is.

De 62-jarige econome Rousseff is een voormalige guerrillastrijdster die gemarteld is tijdens de militaire dictatuur (1964-1985). Ze was de wenskandidaat van Lula en zou bij een overwinning in oktober de eerste vrouwelijke president van het grootste land van Zuid-Amerika worden.

Roussef, die een vader uit Bulgarije heeft, heeft laten weten dat ze het sociale hervormingsprogramma van Lula wil voortzetten. Op het partijcongres in de hoofdstad Brasilia werd besloten tot de invoering van een kortere werkweek en een belastingverhoging voor de rijken.

Roussefs sterkste rivaal is de conservatieve gouverneur van Sao Paulo, Jose Serra. In de peilingen staat hij voor op Roussef.

Nederlanders met cocaïne gepakt

De Peruaanse politie heeft een 63-jarige Nederlander met 1,5 kilo cocaïne in zijn bezit aangehouden. De man werd aangehouden op het internationale vliegveld nabij de Peruaanse hoofdstad Lima. Hij wilde met de drugs naar Spanje vliegen. Op het Madrileense vliegveld Barajas werd een Nederlander met een kilo drugs aangehouden, meldt het Spaanse persbureau EFE.

In Peru worden regelmatig Nederlandse drugssmokkelaars gepakt. Eind vorig jaar zaten er in Peru 114 Nederlanders vast om drugs. De straffen voor drugssmokkel liggen in Peru vele malen hoger dan in Nederland. De levensomstandigheden in de gevangenissen van het Zuid-Amerikaanse land staan te boek als erbarmelijk. Peru is na Colombia de grootste producent van cocaïne ter wereld. Nederland en Spanje zijn populaire smokkelbestemmingen.

Donderdag werd in Madrid een 55-jarige Nederlander aangehouden met drugs bij zich. Hij zat op een vlucht vanuit de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires en had een kilo cocaïne bij zich. De man had de drugs ingeslikt.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zitten er in totaal zo'n 2500 Nederlanders vast in buitenlandse gevangenissen, waarvan het merendeel voor drugssmokkel. Dit aantal is de afgelopen jaren hard gestegen.

Scooterrijder zwaargewond bij frontale botsing

Een 17-jarige scooterrijder is gisteravond in Barneveld zwaargewond geraakt toen hij vermoedelijk frontaal in botsing kwam met een auto. De 21-jarige bestuurder van de auto raakte gewond aan zijn gezicht. De toedracht van het ongeval is nog onduidelijk, meldt de politie.

Rond 23.00 uur kwamen de scooter en de auto met elkaar in botsing op de Hessenweg. Zowel de scooterrijder als de automobilist werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Ook werd een traumahelikopter ingezet. Een 19-jarige vrouw uit Amerongen, die ook in de auto zat, bleef ongedeerd.

Dodental noodweer Madeira loopt op

Het dodental als gevolg van het noodweer op Madeira is opgelopen tot zeker 36. Dit meldde de Portugese krant Diário de Notícias vandaag op zijn website.

Het aantal doden kan nog verder oplopen omdat de reddingswerkers een aantal geïsoleerde dorpen nog niet hebben kunnen bereiken. Er worden nog veel mensen vermist, die zich mogelijk in ingestorte huizen of weggespoelde auto's bevinden. De autoriteiten van de Portugese autonome regio in de Atlantische Oceaan vrezen dat het dodental zou kunnen oplopen tot honderd.

Naast de tientallen doden vielen meer dan zeventig gewonden. Honderden eilandbewoners zijn dakloos. Op sommige plekken op Madeira viel gisteren 185 liter neerslag per vierkante meter.

Vanuit het Portugese vasteland zijn pathologen-anatomen naar het eiland gestuurd om te helpen bij de identificatie van de doden. Overlevenden krijgen psychologische hulp aangeboden.

Davis definitief niet in ploegenachtervolging

Ook al maakte hij in december al bekend dat hij tijdens de Spelen niet in actie zou komen op de ploegenachtervolging, toch hield de concurrentie er rekening mee dat Shani Davis zijn plannen nog zou wijzigen.

Na afloop van de 1.500 meter voor mannen, waar hij zilver achter Mark Tuitert won, heeft de Amerikaan echter aan alle onzekerheid een einde gemaakt. "Ik ga nu uitrusten en genieten van het goud op de 1000 meter en deze zilveren medaille. Nee, ik doe niet mee aan de ploegachtervolging,” aldus de Amerikaan.

Metro in Amsterdam rijdt weer

De Amsterdamse metro is vanochtend aan een reguliere dienstregeling begonnen. Gisteren was het metroverkeer verstoord doordat twee metrostellen op elkaar waren gebotst. In een ander metrostel was rookontwikkeling ontstaan. Dat meldt een woordvoerder van het GVB.

De twee metrostellen botsten gistermiddag bij het station Wibautstraat op elkaar. Daarbij raakten 31 mensen gewond. Negen van hen moesten naar het ziekenhuis. Niemand verkeerde in levensgevaar. Een politiewoordvoerder kan vanochtend nog niet zeggen hoe het met de gewonden gaat. Kort voor het ongeval was er bij het Centraal Station rookontwikkeling ontstaan in een ander metrostel.

Vannacht zijn de drie metrostellen weggesleept. Monteurs zijn aan de slag gegaan om de metro's te herstellen. Vanochtend rond 07.30 uur gingen de eerste metro's weer rijden. De woordvoerder kan niet zeggen of de metrostellen al weer volledig gerepareerd zijn en of dit invloed heeft op de dienstregeling van maandag.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat onderzoekt de toedracht van het ongeval. Het is nog onduidelijk of de twee incidenten iets met elkaar te maken hebben.

Orie: "Geweldig"

Na zilver en brons bij de 1.000 meter voor Annette Gerritsen en Laurine van Riessen was het vannacht goud voor Jac Orie. De coach van de schaatsploeg Control zag Mark Tuitert op indrukwekkende wijze de olympische titel binnenhalen.

"Het was een ontzettend goede race. Dat je na de rit al bijna gaat denken dit moet wel goud zijn. Maar je durft het bijna niet te geloven. Dus als het dan daadwerkelijk gebeurt, word je daar wel echt blij van. Altijd bleef hij er voor gaan en dat heeft geresulteerd in goud. Dat is geweldig," aldus Orie bij de huldiging van Tuitert in het Holland Heineken House.

Jansma: "Pijn in mijn nek"

De Nederlandse tweemansbob staat na de eerste twee runs op een dertiende plek. Bij beide runs ging de bob bijna drie keer op zijn kop.

Remmer Sybren Jansma wist bij de derde glijder een crash te voorkomen doordat hij met zijn schouder en helm tegen de ijsrand kwam. "Dat heb ik ook gevoeld. Ik heb goede pijn in mijn nek," aldus Jansma die over de dertiende plaats zei: "Dit is dramatisch. Onze olympische droom is voorbij".

Nintendo laat je DS weer trillen

De geruchten over een nieuwe DS waren er al, maar er is weer wat nieuws opgedoken wat het allemaal versterkt. Nintendo heeft namelijk eind januari een patent uitgebreid met een aanvullend feedbacksysteem naar de user.

Als de speler bijvoorbeeld een vijand aanvalt, zal er een trilling te voelen zijn door middel van de stylus. De sterkte wordt bepaald aan de hand van de precisie van de aanval. Is de actie succesvol zal de stylus sterk trillen, hoe slechter de aanval is, hoe zwakker de trilling van de stylus te voelen zal zijn.

Natuurlijk is dit niet de eerste keer dat Nintendo een poging heeft gedaan om feedback in games terug te geven naar de gebruiker. In 2005 kwam er een Rumble Pack uit voor de handheld. Dat was niet echt een succes te noemen, het werd maar ondersteund door 40 spellen. De uitbreiding is ook niet meer te gebruiken in de DSi, wat ook niet echt meehelpt met verdere ondersteuning.

Patentbeschrijving

Patentbeschrijving

Davis: "Mark is nu de koning"

Na afloop van de 1.500 meter voor mannen toonde Shani Davis zich een groot verliezer. Hij leed dan wel een nederlaag op 'zijn afstand' maar hij gaf winnaar Mark Tuitert complimenten.

"De 1500 meter is mijn favoriete wedstrijd, al sinds ik een junior was. Dit is het koningsnummer van het schaatsen. En Mark is nu de koning," aldus Davis. "Ik had geen geluk met de loting, maar dat wil ik niet als excuus gebruiken. Ik heb mijn best gedaan. Ik kan geen enkele schaatser bedenken die dit meer verdient dan Mark."

 

Sharapova wint toernooi Memphis

Maria Sharapova heeft het toernooi in Memphis op haar naam geschreven. De als eerste geplaatste Russin versloeg in de eindstrijd Sofia Arvidsson met 6-2 en 6-1. 
                                       
Michaëlla Krajicek won samen met Vania King het dubbelspel. In de finale waren ze met 7-5 en 6-2 te sterk voor Bethanie Mattek-Sands en Megan Shaughnessy.

'Seinlicht bij treinramp België was rood'

Het seinlicht bij de treinramp afgelopen maandag in België was zo goed als zeker rood. Luc Pauwels, voorzitter van de Onafhankelijke Vakbond voor het Spoorwegpersoneel, zegt dat uit beelden van het seinhuis blijkt dat het sein rood was.

"In het logboek heeft HE7 een witte kleur, wat wil zeggen dat het seinlicht op rood stond. De waarschuwingslichten CD die de machinist gepasseerd is toen hij het station van Lot verliet, moeten dus op dubbel geel gestaan hebben. Het is normaal onmogelijk dat die waarschuwingslichten groen geweest zijn, vermits HE7 toen al op rood stond."

De machinist is volgens Pauwels "voor 99,9 procent zeker een rood stoplicht voorbijgereden. Met de signalisatie vanuit het seinhuis is er niets misgegaan. Wél zou het nog kunnen dat door een technisch mankement het licht op groen is blijven hangen."

Bij de treinramp kwamen achttien mensen om het leven. Tien personen liggen nog in het ziekenhuis.

Willem-Alexander huldigt Tuitert

Kroonprins Willem-Alexander heeft Mark Tuitert gehuldigd bij de traditionele ceremonie in het Holland Heineken House. De troonopvolger sprak voor een uitzinnige oranje menigte zijn respect uit voor de 'gouden' prestatie van de schaatster van Control op de 1.500 meter.

"Iedereen die in Nederland iets van schaatsen afweet en jou jaren heeft gevolgd, keek af en toe met gekromde tenen dat het net niet lukte", zei de kroonprins. "Iedereen in Nederland gunt jou dit moment waanzinnig. Ik ben namens al die Nederlanders de gelukkige die jou mag huldigen. Je hebt 't verdiend." Naast Tuitert werd ook zijn coach Jac Orie op het podium geprezen voor zijn verdiensten. De Haagse coach heeft op deze Winterspelen inmiddels drie medailles veroverd: goud (Tuitert), zilver (Annette Gerritsen) en brons (Laurine van Riessen).

Aantal rooms-katholieken licht gestegen

Het aantal gedoopte rooms-katholieken in de wereld is in 2008 met 1,7 procent ofwel negentien miljoen gestegen. Dat blijkt uit gegevens die het Vaticaan gisteren heeft gepubliceerd.

De wereld telde in 2008 1,166 miljard rooms-katholieken. Een jaar eerder waren dat er nog 1,147 miljard, blijkt uit de jongste uitgave van het pauselijk jaarboek (Annuario Pontificio). Ook het aantal bisschoppen en priesters nam licht toe. Rooms-katholieken maken 17,4 procent van de wereldbevolking van 6,7 miljard uit.

Schoonmakers NS voeren morgen actie

Reizigers hoeven morgen in Eindhoven, Venlo, Maastricht en Heerlen geen schone treinen en stations te verwachten. FNV Bondgenoten laat weten dat de schoonmakers morgen het werk zullen neerleggen omdat zij een betere CAO willen.

Morgenochtend voeren de schoonmakers eerst actie voor het station van Eindhoven. 's Middags is Maastricht aan de beurt. Dinsdag wordt er actie gevoerd in Utrecht. In Eindhoven, Heerlen en Maastricht werd al eerder niet schoongemaakt. Ook zijn er al acties geweerst in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Schiphol en Zwolle.

De eisen van de schoonmakers zijn meer loon, een hogere reisonkostenvergoeding en betere opleidingsmogelijkheden.

Vrachtwagen veroorzaakt tragedie in Indonesië

Een vrachtwagen die op een steile bergweg in Indonesië buiten controle raakte, heeft tien mensen de dood ingesleurd. Waarschijnlijk is een stuurdefect of kapotte remmen de oorzaak van het drama, meldden Indonesische media vandaag.

De vrachtwagen met container was gisteren op een weg in Oost-Java na een bocht onbeheersbaar geworden. Het gevaarte ramde een minibus, een bestelbus en twee motorfietsen. Negen mensen overleden ter plekke, het tiende slachtoffer stierf in het ziekenhuis, aldus nieuwssite detik.com. De 37-jarige bestuurder van de vrachtwagen raakte lichtgewond.

Reactie Tuitert na 1.500 meter

Mark Tuitert is de eerste Nederlandse winnaar op de 1.500 meter sinds Ard Schenk in 1972. De rijder van de Control-ploeg, vooraf gezien als oudsider, verbaasde zichzelf en troefde vannacht favorieten als Chad Hedrick en Shani Davis af.

"Ik kan het echt niet geloven," aldus de kersverse olympisch kampioen tegen de NOS. "Ard Schenk opvolgen... Alles klopte vandaag. Ik wist dat ik het in me had, ik voelde me sterk. Altijd heb ik geweten dat ik meer kon. We hebben zo hard gewerkt... Dat het dan op zo'n moment eruit komt, is fantastisch. Alle opofferingen, alle valpartijen, alles wat niet lukte; het heeft zich nu uitbetaald."

"Ik werd gedragen vandaag. Ik voelde me gewoon goed, het klopte en was niet gespannen. Ik had volle energie. Het ging vanzelf," aldus Tuitert die direct na de race door een teleurgestelde Davis werd gefeliciteerd. "Hij zei tegen me dat hij zo graag de koningsrit had gewonnen. Dat gevoel had ik op de 1000 meter. Dat heeft me geholpen vandaag. Ik wilde zo graag die medaille. Nu is het gelukt."

Wüst loot Anschütz op 1.500 meter

Ireen Wüst treft vanavond op de 1.500 meter de Duitse Daniele Anschütz. De dames staan tegenover elkaar in de vijftiende van de in totaal achttien paren. In de laatste rit moet olympisch kamioene op de 1.000 meter Christine Nesbitt het opnemen tegen de Amerikaanse Jennifer Rodriquez.

De overige Nederlandsen zitten vroeg in het programma. Laurine van Riessen, brons op de 1.000 meter, moet het in de tiende rit opnemen tegen de Duitse Ost, terwijl Annette Gerritsen (zilver op 1.000) nog voor de dweil zit. Zij komt uit tegen de Russische Erbanova. De laatste Nederlandse, Margot Boer, treft ook een Russische, namelijk Sjabanova.

De olympisch kampioene op de drie kilometer Martina Sablikova treft de thuisrijdster Brittany Schussler, terwijl Kristina Groves in de voorlaatste rit tegen Katarina Bachleda-Corus rijdt.

Uitslag 1.000 meter shorttrack heren finale

De Olympische titel bij de 1.000 meter shorttrack is veroverd door de Koreaan Jung-Su Lee. Hij was zijn landgenoot Ho-Suk Lee te snel af. Op de derde plaats eindigde Anton Apolo Ohno die daarmee zijn zevende olympische medaille veroverde.

De verrassende Canadese broers Hamelin lagen lang op kop. Maar met het ingaan van de laatste ronde kwamen de Koreanen Lee en Lee er langs en veroverde Jung-Su Lee het goud, terwijl Apolo Onho de laatste Canadese hoop op een medaille wegnam. Sjinkie Knegt, de enige Nederlander in het veld, werd in de kwartfinale uitgeschakeld.

Uitslag 1.500 meter shorttrack dames finale

De 1.500 meter finale bij het shorttracken voor dames is gewonnen door de Chinese Yang Zhou. Ze was in de finale verreweg de snelste en veroverde olympisch goud voor de Koreaansen Eun-Byul Lee en Seung-Hi Park.

De race werd lange tijd gedomineerd door de Koreaansen, maar drie ronden voor het einde nam Zhou de regie in handen. Ze liet zich niet meer achterhalen en won met een tijd van 2.16,993, wat tevens een olympisch record betekende. De Koreaanse dames eindigden nog net binnen de seconde van de winnares, terwijl de overige deelneemsters ver achter de top drie lag.

Ferrer en Ferrero in finale Buenos Aires

Juan Carlos Ferrero en David Ferrer spelen vanavond de finale van het ATP-toernooi in het Argentijnse Buenos Aires. In de halve finale kenden beide Spanjaarden weinig problemen met hun opponenten en wonnen hun halve finale zonder setverlies.

Ferrero had nog de meeste moeite van de twee finalisten. Een tiebreak in de tweede set tegen Juan Mónaco bracht nog spanning, maar Ferrero maakte de wedstrijd snel af met 6-2 en 7-6. Ferrer liet geen spaan heel van Albert Montañes en won met 6-1 en 6-1.

Tussenstand tweemansbob na twee runs

De bobslee van Edwin van Calker en Sybren Jansma is na twee runs terug te vinden op een teleurstellende dertiende plaats. Deze plaats is vooral te danken aan twee mindere afdalingen van piloot Van Calker, die vele stuurfouten noteerde. De starttijd van de de bobsleeërs (snelste bij de eerste run) waren goed te noemen.

 Halverwege gaat de bobslee van Andre Lange en zijn remmer Kuske aan de leiding. Achter hun volgen landgenoten Florschütz en Adjei, die op 0,11 seconde achterstand ligt. De derde plaats is vooralsnog voor de Russen Soebkov en Vojevoda (+0,50). Morgen (zondag) worden de twee afsluitende runs verreden.

Knegt redt het niet op 1.000 meter

Sjinkie Knegt heeft de halve finale op de 1.000 meter niet gehaald. Onze landgenoot werd derde in zijn kwartfinale, waar een tweede plaats volstaan had voor een halve finale plaats.

Op de 1.500 meter haalde Knegt nog de halve finale maar dat zat er nu niet in. Hij werd achter de Koreaan Jung-su Lee (goud 1.500 meter) en Han Liajang derde. Later vannacht vind de finale plaats van de 1.000 meter shorttrack.

Bos: Acute ziekte van Pfeiffer

Schaatser Jan Bos is getroffen door een acute ziekte van Pfeiffer. De rijder uit de Hofmeier ploeg is direct apart gelegd van de rest van de Nederlanse ploeg. Bos kwam deze Olympische Winterspelen in actie op de 500 en 1.000 meter, maar kon geen potten breken.

Bos was al enkele dagen ziek en uit onderzoek bleek dat hij kampt met Pfeiffer. Hoewel gebleken is dat dat er geen besmettingsgevaar is, zal de Nederlander toch apart moeten blijven slapen.

Uitslag 1.500 meter heren

Vanavond stond de 1.500 meter voor mannen op het programma bij het langebaanschaatsen. Vooraf beloofde het een spannende strijd te worden en werden de Nederlandse schaatsers niet echt bij de kanshebbers gerekend. Achteraf gezien bleek dat onterecht, want Mark Tuitert wist het tweede Nederlandse goud binnen te slepen.

In de achtste rit kwam de eerste grote naam op het ijs in de Richmond Olympic Oval. Sven Kramer was tijdens de loting gisteren gekoppeld aan de Rus Aleksey Yesin. De Nederlander opende redelijk met 24.0 en de eerste volle ronde was ook prima in orde. Kramer liet het alleen behoorlijk liggen in de tussenronde, daar was het verval te groot. De olympisch kampioen op de 5.000 meter blies zichzelf op en finishte daardoor in 1.47,40.

Twee ritten later was er opnieuw een Nederlander aan de beurt. Simon Kuipers mocht schaatsen. De loting had bepaald dat hij het moest opnemen tegen Teruhiro Sugimori. Kuipers opende prima met 23.5 en ook zijn eerste volle ronde was prima (26.2). De Nederlander won ook in de tweede ronde op het schema Kramer en finishte uiteindelijk in een tijd van 1:46,76 en was daarmee een ruime halve seconde sneller dan Kramer. De Japanner Sugimori zette op dat moment de negende tijd meer met 1.49,19. De Deen Mikael Larsen wist in de tweede rit na de dweilpauze de aanval te openen op Kuipers. De Deen finishde uiteindelijk in 1.46,77 en was daarmee een honderdste langzamer dan Kuipers.

Outsider voor een kans op een medaille Yevgeny Lalenkov moest het in zijn rit opnemen tegen de Italiaan Matteo Anesi. De opening voor Lalenkov was met 23,56 prima te noemen en met 26,4 en 27,6 was Lalenkov sneller qua tussentijd dan de Nederlander Kuipers. De Rus vergooide zijn voorsprong in de slotronde want hij reed de tot dan toe derde en zijn tegenstander de vierde tijd.

De Koreaanse olympisch kampioen op de 500 meter en winnaar van olympisch zilver Tae-Bum Mo nam het in zijn rit op tegen Trevor Marsicano. De Koreaan viel wat tegen met zijn opening 23,7 en ook Marsicano opende rustig. De eerste volle ronde van Mo was net zo snel als die van Kuipers. In de daaropvolgende ronde wisten beide rijders behoorlijk te winnen op de Nederlander, maar alleen Mo was op de eindstreep sneller 1.46,47. Marsicano reed 1.47,85. Regerend olympisch kampioen op het koningsnummer Enrico Fabris nam het in zijn rit op tegen de Canadees Mathieu Giroux. De Italiaan opende voor zijn doen prima met 24.3. De eerste volle ronde viel wat tegen met 26.9 terwijl zijn tegenstander 26.6 op de klokken wist te zetten. Fabris kon daarna zijn ritme wat verhogen en wist hierdoor het verval te beperken tot maar een halve seconde. Fabris finishte in 1.47,02 en daarmee stelde de Italiaan toch enigszins teleur.

De Canadese hoop in bange dagen Denny Morrison reed tegen de Russische medaillekandidaat Ivan Skobrev. Beide heren openden voor hun doen best aardig en Morrison wist daarna zelfs een prima ronde neer te zetten en reed daarmee de snelste ronde tot dan toe gereden. In de tweede volle ronde verloor de Canadees wat tijd op Mo met 27,39 maar was twee tienden sneller dan Simon Kuipers. Ivan Skobrev besloot op dat moment dat het tijd was om eens wat tempo te maken en wist met 1.46,42 de snelste tijd op de klokken te zetten door een verval van 0,2 seconde te noteren.

Met nog drie ritten te gaan was het weer eens tijd voor een Nederlander op de baan. Mark Tuitert nam het op tegen Havard Bøkko. De Noor werd vooraf al enigszins tot de medaillekandidaten gerekend en ook Tuitert behoorde tot de outsiders. De Nederlander opende in 23,5 en won daarmee 0,7 seconde op de Rus Skobrev. Tuitert zette met 25,8 een prima eerste volle ronde neer en ook de tussenronde was prima in orde. In de slotronde ging het wat moeizamer maar Tuitert zette een tijd neer van 1.45,57 en was daarmee de snelste ooit in Richmond tot op dat moment.

De laatste Nederlander in actie was Stefan Groothuis. De Nederlander die op de 1.000 meter net buiten de medailles wist te eindigen was uit op revanche en op een medaille. Ook Chad Hedrick wil graag een toptijd rijden omdat dit zijn laatste kans is op individueel goud tijdens de Spelen. De opening was voor Groothuis in 23,7 en Hedrick volgde prima in dezelfde tijd. Beide heren liepen vanaf het begin af aan achter de feiten aan en zelfs een eindsprint van Hedrick wist Tuitert niet van het podium te krijgen. De laatste twee die konden voorkomen dat Tuitert er met het goud vandoor ging waren Shani Davis en Lucas Makowsky uit Canada. Davis, die eerder de 1.000 meter op zijn naam schreef, was op zoek naar opnieuw goud. De opening van Davis was met 23,7 ronduit goed te noemen. De eerste volle ronde was exact hetzelfde als die van de Nederlander (25,8). In de tussenronde wist Tuitert 0,2 seconde te winnen op de Amerikaan. Ook in de slotronde won de Nederlander tijd op de Amerikaan en dat betekende de eerste overwinning voor Mark Tuitert dit seizoen, en wat voor één!

 Uitslag

# Naam Land Tijd
1 Mark Tuitert Nederland 1.45,57
2 Shani Davis Verenigde Staten 1.46,10
3 Havard Bokko Noorwegen 1.46,13
4 Ivan Skobrev Rusland 1.46,42
5 Tae Bum Mo Zuid Korea 1.46,47
6 Chad Hedrick Verenigde Staten 1.46,69
7 Simon Kuipers Nederland 1.46,76
8 Mikael Larsen Noorwegen 1.46,77
9 Denny Morrisson Canada 1.46,93
10 Enrico Fabris Italië 1.47,02
13 Sven Kramer Nederland 1.47,40
16 Stefan Groothuis Nederland 1.48,03

 

Foto contentleader: Sander Stoepker, Heineken

Prince of Persia speelt weer met tijd

De laatste Prince of Persia was een hele verandering, met cell shaded graphics en een geheel nieuwe prins. Met het nieuwe Prince of Persia: The Forgotten Sands keert Ubisoft weer terug naar de roots. Het nieuwe avontuur van de prins speelt zich af tussen The Sands of Time en The Warrior Within en overbrugt een periode van zeven jaar.

In The Forgotten Sands gaat de prins op bezoek bij zijn broer Malik. De stad van zijn broer ligt onder vuur van een oud leger. Om zijn koninkrijk te redden had Malik hulp gevraagd van een leger, de zaken pakten echter anders uit met chaos tot gevolg. Natuurlijk is het aan de prins om zaken weer op orde te stellen. De ontwikkelaars hebben gekozen voor deze periode omdat deze de verandering van de prins laat zien, van een naïeve kerel tot een donkere en pessimistische prins.

Ditmaal kun je meteen aan het begin van het spel de tijd beïnvloeden. Daarnaast krijgt de prins tijdens het avontuur krachten die de natuurlijke elementen gebruiken. Zo kan de prins water beïnvloeden door het water solide te maken, zodat hij erover heen kan lopen of het kan gebruiken als steun om hogere locaties te bereiken. Tevens gebruik je de krachten, die je krijgt tijdens het spel, om de vele puzzels op te lossen. Daarnaast wordt er natuurlijk weer flink gevochten. Tijdens het vechten draait het om ontwijken, blokken is er niet bij. Daarbij spelen combo's een belangrijke rol en worstel je door soms wel vijftig vijanden tegelijk. De ontwikkelaars wilden het spel het gevoel van The Sands of Time geven, maar dan veel heftiger.

Hoe alles uitpakt weten we op 20 mei, dan moet Prince of Persia: The Forgotten Sands voor PlayStation 3, Xbox 360, PC en de Wii in de winkels liggen.

Robinho weigerde aanbieding Barcelona

FC Barcelona heeft in de winterstop geprobeerd Robinho los te weken bij Manchester City. De Braziliaanse aanvaller wilde weg bij de Engelse club omdat hij niet aan spelen toekwam, maar een verblijf in Spanje zag hij niet zitten. Uiteindelijk is hij op huurbasis naar Santos in zijn vaderland verkast.

"Ik had een aanbieding van FC Barcelona. Maar ze wilden me kopen en daar stond City niet voor open. Vervolgens deden ze een voorstel tot huren. Dat zag ik niet zitten; dat kan ik mijn gezin niet aandoen, ergens zes maanden verblijven en daarna weer verhuizen. Hier in Brazilië heb ik veel woningen, voor mijn sociale leven is dit de beste oplossing," zei Robinho tegen radiozender Globo.

Hij hoopt dat Santos de financiële middelen vindt om hem definitief in te kunnen lijfen. "Ik wil hier zolang mogelijk blijven. Bij City heb ik nooit een gebrek aan vertrouwen gevoeld, maar toch wil ik het liefst de rest van m'n loopbaan uitkomen voor Santos."

Hellner wint 30 km langlaufen

Marcus Hellner is in Vancouver Olympisch kampioen langlaufen geworden op de 30 km achtervolging. De Zweed was de sterkste in een sprint tussen de vier koplopers.

Hellners landgenoot Johan Olsson nam na de skiwissel op 15 km (De klassieke stijl wordt vanaf dat punt gevolgd door 15 km freestyle) de leiding, en nam een maximale voorsprong van 27 seconden. De achtervolgens bleven lang naar elkaar kijken, totdat de Rus Aleksandr Legkov het initiatief nam. Hij bracht de groep weer terug bij Olssen, maar werd vervolgens in de sprint zelf voorbij gereden. Hellner pakte daarin het goud, de Duitser Tobias Angerer het zilver. Olssen greep uiteindelijk het brons.

Alonso: "F10 beste auto die ik ooit gereden heb"

Fernando Alonso is blij dat hij de overstap naar het Formule 1-team van Ferrari heeft gemaakt. De Spanjaard zegt dat de F10 de beste auto is waarin hij ooit heeft gereden en dat Ferrari nog lang niet het achterste van zijn tong heeft laten zien tijdens de wintertests.

Ferrari was de eerste testweek in Valencia oppermachtig, maar in Jerez waren andere renstallen sneller. Toch wist het Italiaanse team indruk te maken, omdat in de langere runs de tijden indrukwekkend waren. "Er is geen reden om pessimistisch te zijn," zei Alonso tegen de Spaanse media. "Dit is tot nu toe de beste auto waarmee ik ooit gereden heb."

Alonso is blij dat de laatste twee testdagen in Jerez vrijwel droog verliepen en Ferrari veel kilometers heeft kunnen maken. De F10 is een goede bolide, maar hij onderschat de concurrentie zeker niet. "Red Bull, Renault en McLaren zijn snel, maar hebben hun kaarten al op tafel gegooid, terwijl wij de onze verborgen houden. We moeten de data nog analyseren, maar ik ben optimistisch. Als ik nu bij een ander team had gezeten, dan had ik naar Ferrari gekeken, omdat alles zeer goed verloopt."

"Misschien moet Ferrari in de korte runs met weinig brandstof nog verbeteren, want daar zijn McLaren en Red Bull sneller. Zij zullen het referentiepunt vormen om de F10 in de volgende test in Barcelona te verbeteren."

Regeren? Niet doen!

De oppositie juicht. Het kabinet-Balkenende IV is gevallen. De oppositie, vooral in de vorm van Geert Wilders (PVV), Mark Rutte (VVD), Agnes Kant (SP), Alexander Pechtold (D66) en Femke Halsema (GroenLinks) staat te popelen om te gaan regeren in een volgend kabinet.

Enigszins verbaasd vraag ik me toch af waarom zij überhaupt fantaseren over regeringsdeelname. Er staan immers drie grote obstakels op de weg, die een nieuw en stabiel kabinet vrijwel onmogelijk maken.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.