Update: Starcraft 2 beta is begonnen

StarCraft II moet de meest verwachte RTS dit jaar zijn. Eerder kwam er het nieuws dat de beta deze maand zou beginnen, maar nu zijn er op Battle.net ook de bijbehorende forums geopend. Daarin is ook een FAQ te vinden, dat de belangrijkste vragen beantwoordt van deze beta.

De informatie die er in staat heeft betrekking op vragen als hoe toegang te krijgen tot de beta, de nieuwe Battle.net features en wat er gespeeld kan worden in deze versie van het spel. Een antwoord op de vraag hoe lang de beta  gaat duren wordt niet echt gegeven, er staat dat Blizzard de deelnemers dat tegen die tijd zal laten weten.

In het spel zelf kunnen de betatesters de multiplayertypes  '1 versus 1, '2 versus 2' en 'free-for-all' voor een laddernotering spelen. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om een potje voor de leuk, die niet meedoet voor de scorelijst, op te starten.

In de FAQ staat ook te lezen dat niet alle nieuwe functies van Battle.net beschikbaar zullen zijn, wel zullen er wat later er bij komen. Spelers die verschillende spellen op Battle.net, zoals World of Warcraft, spelen zullen nog niet bij de start van de beta door middel van het nieuwe Real ID kunnen communiceren met elkaar, dit zal later toegevoegd worden.

De FAQ is hier te vinden.

Update

De beta is begonnen. De gelukkigen die uitgeloot zijn om mee te doen kunnen de software downloaden. De systeemeisen zijn ook bekend gemaakt. De minimale eisen zijn:

• Windows XP SP3/Vista SP1/Windows 7
• 2.2 Ghz Pentium IV of gelijkwaardige AMD Athlon processor
• 1 GB/1.5 GB systeemgeheugen for Vista respectievelijk Windows 7
• 128 MB NVidia GeForce 6600 GT/ATI Radeon 9800 PRO videokaart
• 1024x768 display resolutie
• 4 GB vrije schijfruimte
• Breedband connectie

Mensen die niet uitgenodigd zijn zullen dus nog moeten wachten, Starcraft: Wings of Liberty staat gepland voor het tweede kwartaal van dit jaar.

Starcraft 2