Samenwerking Liverpool en Genk zo goed als zeker

Racing Genk gaat met Liverpool FC samenwerken, zo kopt Het Nieuwsblad vandaag. Dirk Degraen, algemeen directeur van Genk, is erg te spreken over de Engelse topclub. De mogelijkheid bestaat dat de Engelsen Zuid-Amerikaanse dan wel Afrikaanse talenten gaan stallen bij Genk.

"Liverpool heeft een scoutinglijst met 14.000 spelers", begint de directeur zijn betoog. "Ik wil voorzichtig en zeker niet voorbarig zijn, maar dat schept mogelijkheden. Of dat op korte termijn resultaat gaat opleveren, weet ik niet, maar ik sluit het zeker niet uit."

Wellicht komt er deze winter nog een speler op uitleenbasis van Liverpool naar Genk. "Het is jammer dat de winter zo hard heeft toegeslagen. Anders had onze trainer al een aantal spelers aan het werk kunnen zien", vervolgde Degraen.

Degraen kwam met Liverpool-manager Rafael Benítez in contact via gemeenschappelijke Spaanse vrienden. Een gesprek was het gevolg. "Ze menen het bij Liverpool heel serieus en kaderen de samenwerking veel groter dan ik had durven dromen, maar we houden de voeten op de grond. We gaan aan dit project niet onze hele sportieve toekomst verbinden", aldus Degraen.