Stefan GP gaat door met Formule 1-plannen

Stefan Grand Prix gaat door met de voorbereidingen om in de toekomst op de Formule 1-grid te gaan verschijnen. Achter het Servische team zit het bedrijf AMCO dat geleid wordt door Zoran Stefanovich.

SGP deed eerder dit jaar een niet-succesvolle poging om als nieuw team de Formule 1 binnen te dringen. Na het afwijzen stapte het naar de Europese Commissie omdat het verplichte gebruik van Cosworth-motoren tegen de regels van vrije concurrentie is. Recentelijk kwam het team in het nieuws omdat het gelinkt is aan de overname van delen van Toyota Motorsport.

Voor 2010 maakt de renstal geen kans meer omdat Sauber het dertiende gridslot door de FIA toegewezen heeft gekregen. "Het SGP Team heeft er vertrouwen in dat de FIA uiteindelijk groen licht geeft aan de inschrijving van SGP voor het Formule 1-wereldkampioenschap," meldde een verklaring. "Het SGP Team wil benadrukken dat het vrede heeft met de keuze om Sauber toe te laten tot het wereldkampioenschap Formule 1 in 2010."

Maandag bezocht Toyota Motorsport-baas John Howett het hoofdkwartier van Stefan GP in Servië om te praten over eventuele samenwerking. Hieruit is gekomen dat SGP de voorkeur geeft aan personeel van Toyota in de sollicitatieprocedure voor het F1-project. Een deel van het team zal gaan opereren in Duitsland en een ander deel vanuit Belgrado.