Button: "Jongensdroom komt uit"

Jenson Button gaat naar Vodafone McLaren Mercedes, dat heeft de Brit vandaag bekend gemaakt. Zelf is hij wel blij met de lastige beslissing.

"Het is altijd lastig om een team te verlaten waar je zo lang hebt gereden", begon hij. "Maar het hele leven draait om uitdagingen - en het belangrijkste van alles: jezelf uitdagen. Dus ook al heb ik afgelopen jaar het kampioenschap gepakt met Brawn GP, en dat zal ik nooit vergeten, ik was altijd van plan om mijzelf nieuwe doelen op te leggen."

Button is in zijn nopjes nu zijn jongensdroom uit lijkt te komen: "En daarom heb ik besloten om voor Vodafone McLaren Mercedes te gaan rijden. Je wordt hoe dan ook meegesleept in de geweldige geschiedenis van dit team. McLaren is één van de grote namen uit de sportwereld. Ik volg het team sinds ik een kleine jongen ben en het voelt ongelooflijk om er eindelijk deel van uit te maken. Toen ik het McLaren Technology Centre eerder deze maand bezocht, was ik niet alleen onder de indruk van de uitstekende technische faciliteiten. Ook de ambitie, de motivatie en de winnaarsgeest raakten me. En de geschiedenis van het team. Laat ik het zo zeggen: de prijzenkast is kilometers lang."

"Uit persoonlijk oogpunt is het geweldig om naast een mede-Britse wereldkampioen te rijden. Lewis [Hamilton, red.] heeft enorm veel succes behaald in een kort tijdsbestek en hij is een zeer getalenteerde coureur die het respect van iedere Formule 1-rijder heeft verdiend. Ik denk dat we heel veel van elkaar kunnen leren en ik kijk erg uit naar het gebruik van onze kennis om het team naar voren te stuwen."

"Ook vind ik het fantastisch dat we een geheel Brits team vormen. Ik weet zeker dat we beide de nationale vlag met trots zullen verdedigen en ik hoop van harte dat we het hele Verenigd Koninkrijk alsmede de McLaren-fans over de hele wereld trots op ons kunnen maken. Niets betekent meer voor me dan om mijn land te representeren en ik kijk er heel erg naar uit om F1-circuits over de hele wereld rood, wit en blauw te verven de komende jaren."

Toch heeft Button zijn vorige team niet vergeten: "Tenslotte wil ik nog zeggen dat het seizoen 2009 een zeer speciale plek heeft in mijn herinneringen en ik ben er zeker van dat iedereen die zo hard heeft gewerkt bij Brawn GP er precies zo over denkt. Ik wil ook iedereen bij Mercedes bedanken, want zonder hen waren we niet zo competitief geweest. Ik ben blij dat ik hun motoren ook de komende jaren zal gebruiken."

De Brit had ook nog een mededeling voor de mensen bij Mercedes Grand Prix (voormalige Brawn GP): "Ik wens al mijn oude teamgenoten bij Brawn GP het beste in hun avontuur met Mercedes Grand Prix en ik hoop dat ze mij het beste wensen in mijn avontuur bij McLaren Mercedes."


De palmares van Jenson Button
Geboortedatum: 19 January 1980 (29)
Wereldkampioenschappen: 1 (2009)
Overwinningen: 7
Poleposities: 7
Punten: 327
GP-starts: 170