Huntelaar: "Ik moet geduld hebben"

Klaas-Jan Huntelaar zal in de winter mogelijk weer op zoek gaan naar een nieuwe club. De spits van AC Milan hoopt nog altijd op speelminuten bij zijn club, maar zal genoeg moeten spelen om voor een WK-selectie in aanmerking te komen.

"Het is pas begin november en dus nog geen winterstop. Ik hoop nog steeds op speeltijd bij AC Milan. Ik wil nu nog niet op de zaken vooruit lopen. Maar het lijkt me duidelijk dat ik naar het WK wil," zegt Huntelaar, die bijna dagelijks van coach Leonardo te horen krijgt dat hij geduld moet hebben. "Op de training gaat het de laatste weken best lekker. Dat zegt de trainer ook. Hij zegt dat ik geduld moet hebben. Daar moet ik me maar aan vasthouden."

Diezelfde trainer kiest de laatste weken echter ook steeds voor aanvallers als Alexandre Pato, Marco Boriello, Ronaldinho en Filippo Inzaghi. AC Milan verzekerde zich vorige maand ook nog eens van de komst van Dominic Adiyiah, de topscorer van de nationale ploeg van Ghana voor spelers onder de 20 jaar. Daarmee groeit de kans dat Huntelaar in de winterstop voor de derde keer in korte tijd van club moet wisselen.

Een terugkeer naar Ajax ziet hij echter nog niet zitten. "Maar ik wil daar voorlopig nog niet aan denken," zegt the Hunter die daarmee net als Rafael van der Vaart lijkt te passen voor een terugkeer naar Amsterdam.