Donington Park mist ook laatste deadline

De kans dat de Grand Prix van Groot-Brittannië volgend jaar op Donington Park gehouden gaat worden is vrijwel nihil. Het circuit moest de financiële plannen voor maandagmiddag 12:00 uur in orde hebben, maar slaagde daar niet in.

Donington Park wordt momenteel verbouwd en hiervoor is 135 miljoen pond nodig. Recentelijk werd er een plan gelanceerd om dit via obligaties te bewerkstelligen, maar hiervoor bleek niet genoeg belangstelling te zijn. Ook een laatste poging had geen succes en de deadline ging voorbij zonder nieuws. Autosport.com meldt wel dat de race van de officiële site van het circuit is af gehaald.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone zei al dat hij in gesprek was met Silverstone en dat hij bereid was de Britse GP te schrappen mochten de partijen er niet uitkomen. De baas van de British Racing Drivers' Club Damon Hill blijft optimistisch over de kansen van zijn Silverstone. "Ik ben er zeker van dat er een deal gemaakt kan worden. Het kan over verschillende jaren zijn, maar het moet wel uit kunnen. De wil is er om de deal te maken, maar we willen niet dat de toekomst van Silverstone hierdoor in financiële problemen komt," zei Hill tegen de BBC.