Rosberg klaar voor winnende auto

Formule 1-coureur Nico Rosberg zegt dat hij door zijn sterke vorm van dit jaar overtuigd is geraakt dat hij klaar is om bij een topteam in te stappen. De Duitser rijdt nu nog voor Williams, maar geruchten wijzen er op dat hij bij Brawn GP kan gaan tekenen.

"Ik ben er klaar voor om in een winnende auto te gaan rijden," zei Rosberg. "Wanneer je een goed en consistent seizoen kent en er altijd bij zit, dan neemt je zelfvertrouwen wat toe en dat neem je mee. Zo gaat dat vaak."

Rosberg heeft dit jaar in de Formule 1 met nog één race te gaan 34,5 punten behaald, maar nog niet op het podium gestaan. Zijn prestaties zijn dit jaar niet onopgemerkt gebleven. "Er zullen altijd mensen zijn die twijfelen, maar ik heb mijn reputatie zeker verbeterd dit jaar. Maar we moeten een winnende auto hebben om de aandacht van de mensen te trekken."

"Als team hebben we dit jaar goed gepresteerd, maar we zijn niet waar we willen zijn. We willen races winnen. Williams is als een thuis voor mij, omdat ik al lang bij het team ben. Ik heb er een goede tijd gehad," meldde Rosberg. "Ik zeg niet dat ik ga vertrekken. Ik kan er nu niets over zeggen."

Dat Rosberg vertrekt bij Williams lijkt bijna wel zeker. Volgens rijdersmanager Willy Weber zullen volgend jaar Rubens Barrichello en Nico Hülkenberg bij het team uit Grove gaan rijden.