Geen beroep KNVB in licentiezaak Fortuna

Fortuna Sittard hoeft voorlopig niet meer te vrezen. De Nederlandse voetbalbond KNVB heeft besloten niet in beroep te gaan tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter.

Deze bepaalde in juni dat de bond Fortuna alsnog een licentie moest geven voor het komende seizoen. Omdat de KNVB in een eerder stadium geen spoedappèl aanvroeg, was het zeker dat de Limburgers ook komend seizoen in de Jupiler League acteren.

Ook gaat de KNVB nu niet in een later stadium in beroep, zo liet de bond dinsdag weten. "De KNVB heeft na uitgebeid overleg met de licentiecommissie besloten niet in beroep te gaan tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter inzake de licentie van Fortuna Sittard", luidde een verklaring van de KNVB.

"Het voeren van juridische procedures tijdens het competitieseizoen heeft weinig zin, de KNVB wil een einde maken aan de onzekerheid voor de club en de spelers. Wij zullen in nauw overleg met Fortuna Sittard oplossingen zoeken voor de resterende thema's. Daar waar nodig zal het licentiereglement op onderdelen aangepast worden en zal de KNVB lering trekken uit deze gang van zaken."