Ferrari te langzaam in Turkije

Kimi Räikkönen is nog niet tevreden over de snelheid van zijn Ferrari. De Fin kwalificeerde zich als zesde terwijl teamgenoot Felipe Massa vanaf de zevende positie de Turkse Grand Prix mag aanvangen.

Kimi Räikkönen: "De auto was tijdens de kwalificatie beter in balans dan tijdens de trainingen, maar we waren nog steeds iets te langzaam", zei de wereldkampioen van 2007. "We hebben wel wat vooruitgang geboekt, maar dat hebben de andere teams ook. Ik sta morgen op de vuile kant van de grid, wat de start er niet gemakkelijker op zal maken. Het feit dat hier nauwelijks wordt geracet, maakt het nog eens extra moeilijk, want hierdoor is er weinig grip buiten de racelijn."

Ook Felipe Massa worstelde met zijn set-up in de derde kwalificatiesectie. De Braziliaan liet tijdens de derde vrije training nog de snelste tijd noteren.

"In de eerste twee sessies ging het nog redelijk goed. De balans was goed en de grip was goed. Maar met brandstof in de auto was de balans ineens een stuk minder. Ik kreeg last van overstuur en de wagen werd erg moeilijk om te besturen. Het was daardoor erg moeilijk om een goede ronde te rijden," aldus Massa.

De Ferrari-coureur achtte zijn kansen klein voor een topklassering "Het podium halen wordt al heel erg lastig. Ik denk dat we gewoon voor een goede puntenfinish moeten gaan."

Submitter:  Bron: FOK!sport