Kalezic: "Niet met witte vlaggetjes naar Ajax"

Wie naar het affiche kijkt, zal waarschijnlijk concluderen dat er voor De Graafschap morgen niets te halen valt in de uitwedstrijd tegen Ajax. Darije Kalezic, trainer van de Superboeren, weigert zich echter bij voorbaat over te geven.

De historie van deze wedstrijd spreekt duidelijk in het nadeel van De Graafschap. Van de zestien uitwedstrijden verloren de Doetinchemmers er maar liefst veertien. Slechts twee keer hield De Graafschap een punt over aan de reis naar Amsterdam.

Kalezic tegenover De Gelderlander: "Als je de historie van De Graafschap in uitwedstrijden tegen Ajax bekijkt, hoef je er helemaal niet naar toe te rijden. Maar ik denk er heel anders over en ben overtuigd dat de spelers dat ook doen. We gaan naar Ajax om voor een stunt te zorgen."

De confrontatie met Ajax is voor De Graafschap het startsein voor een loodzwaar programma. Sc Heerenveen en aartsrivaal Vitesse zijn de komende twee weken de opponten van de ploeg van Kalezic. "De wedstrijd tegen Ajax kunnen we in ieder geval zonder druk benaderen", aldus de Bosniër. "We hebben niets te verliezen en Ajax is zwaar favoriet. Maar ik zal nooit zeggen dat we daar niet kunnen winnen. Zo zit een trainer met visie niet in elkaar. We gaan het Ajax heel moeilijk maken en zullen proberen om hen niet in het ritme te laten komen."