Busch (NASCAR) ziet Formule 1 wel zitten

Kyle Busch staat wel open voor een Formule 1-stoeltje bij het USF1-team. De 23-jarige coureur komt nu uit in de NASCAR Series, waar hij voor Joe Gibbs Racing rijdt. Zijn naam viel afgelopen dinsdag wel bij de presentatie van het nieuwe Amerikaanse team.

"Het is zeker iets wat ik op een dag zou willen proberen. Hopelijk krijg ik ooit de kans om te laten zien hoe goed ik ben", aldus Busch, die op korte termijn andere doelen heeft. "Het is nu echter nog niet het juiste moment om het te doen. Als ik in de komende twee of drie jaar nog een titel in de NASCAR behaal, zou ik het best willen proberen. Als ik bijvoorbeeld op mijn 25ste kampioen word, dan een paar jaar Formule 1 rijd en op mijn 28ste weer terugkeer, heb ik nog tijd genoeg in de NASCAR."

"Het lijkt me makkelijker om de stap naar de open auto's te maken dan de omgekeerde weg te bewandelen. Een NASCAR-auto heeft minder grip, meer gewicht en is minder technologisch geavanceerd. Het lijkt me echt makkelijker om een volledig uitgeruste bolide te besturen. Het is een Volkswagen Kever versus een Ferrari."

Dit weekend start Busch in de NASCAR Sprint Race in Las Vegas. De coureur had zich samen met zijn broer gekwalificeerd op de eerste rij in de gokstad, maar begint door een motorwissel achteraan het veld.